Hoppa till sidans innehåll

2011


Hooks IF - Tord FC 0-8 (0-0)

Återigen långresa och bortamatch och återigen tunt i kön till spellistan. 12 återbud av varierad art men 13-mannatruppen som reste söderut var ändå stark! Nyblivne fadern Jacobsen hade enda giltiga skälet då han skulle tappa upp en ny ölsats på fat!
Lite brist på försvarsinriktade spelare gjorde att Sjögren fick spela mittback ihop med Jesus Beckenbauer. H Sandahl och Sannelius fick ta hand om ytterbacksplatserna.
FC höll i taktpinnen från start men passningsspelet blev lite långsamt och omständligt ibland. Chanser skapades men Hooks mycket duktige målvakt lyckades hålla nollan med hjälp av ribba och stolpe (Sandahl).
I andra halvlek släppte FC bollen lite snabbare och med färre tillslag och helt plötsligt började målen trilla in. Jämthagen fick utgå med lårmuskelsträckning och detta kan ha bidragit till tempoökningen??? Efter 10 min i andra så landade 0-4 i Hookburen och då var matchen över.
Lite gnälliga Hookspelare pratade till sig kort och 2 vanliga utvisningar och en målchansutvisning senare gjorde sedan att det blev en väntan på slutsignalen.
Det mest intressanta var då jakten på Diamantbollen men den säkrade Sterndahlen genom att stänka in två baljor.

Att beakta:
- Magnusson skrev upp sig på straffmissarlistan och nästa chans kan kanske dyka upp säsongen 2016!
- Jesus Hamrén var hård i kritiken i paus. Walle sågades efter fotknölarna!
- Jämthagen sparade sig i första för att - "kunna ta i ordentligt i andra", citat slut! I 48 min utgick han pga sendrag i låret! 
- Offe var målsugen i andra!
- Broder Isse var lika sugen på att komma upp i tvåsiffrig under säsongen!
- Ludde prioriterade korvkön i paus istället för att lägga upp ritningarna inför andra halvlek!
- H Sandahl var bäst i Lila!
- Walle hade 90% felpass i första halvlek!
- Coach spelade 75 min

Trupp FC: Magnusson, Sandahl, Sannelius, Offe Nilsson, Sjögren, Norsåsen, Janmar, Jämthagen, Larlind, Sterndahlen, Wallinder, Wilson, Nymoen

Målskyttar: Sandahl 3, Sterndahlen 2, Janmar, Wallinder, Nymoen

Gula: Norsåsen

 

Tord FC - Jönköpings BK 3-1 (0-1)

Förra söndagen - bortamatch i ösregn mot Bottnaryd! 12 återbud, 12 spelare på plats!
Idag - hemmamatch på ett soldränkt RIP! 16 spelare till match + några på kö, 2 återbud.
Ja, detta är den krassa verkligheten för en luttrad coach i Div 6!
Coach lämnade själv in denna eftermiddag och prioriterade att spela kvar EBK dam i Div 3, ett bra val denna söndag, seger i båda matcherna.
Huvudansvaret då till Ass Coach Walle som dykt upp likt Jesus efter lång tids missionerande ute i dalen! Därför matchreferat från Walle:

Vändning i andra mot bollklubben!

Vi pratade om att rulla boll innan matchen men i första ägnade vi mest åt att skicka djupledsbollar, dock skapade vi några chanser i första och Moen skulle nog ha fått med sig en straffspark när han är först på bollen och mv river ner honom. Vi på sidan väntar på utdelning för FC och när JBK gör mål på sin första chans så känns det lite orättvist.
Ferbe har den hetaste chansen för FC i första men från 3 meters håll lyckas han få bollen över ribban.
Några byten i halvlek och vi kommer ut som ett nytt lag!
Det dröjer inte länge förrän undertecknad kvitterar efter en fin framspelning av Holmbom och på ett kanonfint anfall, när Moen kommer runt på kanten och lyfter in den till Sternis som nickar in den i öppet mål, är vändningen  ett faktum och då har det bara gått ca. 20 minuter av andra. Moen tåfjuttar in 3-1 i slutet av matchen och fastställer slutresultatet.

Beröm till Prosten som ger trygghet därbak och till Fredriksson som kämpar och sliter och tänk om han hade haft lite bollkänsla vilken toppspelare han kunde ha varit.

Att notera:

- Ferbe och Janmar kan skjuta högt och använder benskydden i avsluten ibland. - Fredriksson en kämpe utan teknik
- Walle kaxig och levererade med att säga i halvlek "Nu byter jag in mig själv och vänder matchen" 20 minuter senare står det 2-1 till FC.
- Att få tvätten i första matchen man gör i höst, inte juste av coach Larlind! (Svar: Det är ingen j-a social verksamhet vi bedriver! Justa pojkar får inte kyssa vackra flickor!)
- Wilson levererade trots 6 mil cykling under lördagen, livskris Prosten?
- Vi önskar Kacke Jacobsen lycka till med födslen som enligt uppgift skall ske ikväll. Någon som vågar viktgissa? Över 5 pannor?
- Blick försökte med några tvåfotare på mittplan, gissa hur det gick ?
- Ludde ovärderlig vid sidan

 

Trupp FC: Magnusson, Wilson, Blick, Fredriksson, Krohn, Geller, C Andersson, Janmar, Engdahl, Jacobsen, Norsåsen, Nymoen, Sterndahlen, Wallinder, Ferbe, Holmbom

Målskyttar: Wallinder, Sterndahlen, Nymoen

 

 

Bottnaryds IF - Tord FC 2-5 (0-2)

Långresa och tunn trupp. Illavarslande förutsättningar! När så också Manager Ludde hotat med att inte dyka upp så såg det riktigt illa ut före match. Då också himlen öppnade sina porter så kändes det jobbigt.
Men, Manager Ludde dök upp helt oanmäld och styrde upp sakerna direkt. Truppen höll, 12 spelare till match och de 11 i startelvan höll alla för 90 min på ett hjälteaktigt sätt. Resemässigt gick det också bra och t.o.m. Jesus dök upp i tid.
Regnet släppte dock inte utan vräkte ner i stort sett hela matchen.
På den blöta planen så var det FC som presterade bäst från start. Ett snabbt och bra passningsspel i vätan gav ett spelövertag direkt. Adam M var på strålande spelhumör och serverade Nymoen och Engdahl till 0-2 i första halvlek. I andra fortsatte spelövertaget och det var synd att koncentrationen släppte sista fem då Bottnaryd kunde göra två mål.

Att notera:
- Isse ställde in sig i "aldrig mer skjuta straff" ledet!
- Wilson ställde sig i "aldrig mer skjuta farlig frispark" ledet!
- Wilson valde precis rätt match för vittvätt!
- Finns det mer trogna supportrar än Magnussons. Två timmar i ösregn - i Bottnaryd - i en betydelselös Div 6 match
- Takförseda bås vore något för Bottnaryds IP!
- Miakhil hade bråttom till Växjö och Campus för att - spela fotboll!!!

Trupp FC: Magnusson, Offe Nilsson, Wilson, Blick, Geller, Janmar, Norsåsen, Nymoen, Engdahl, Miakhil, Sterndahlen, Larlind

Målskyttar: Nymoen 2, Engdahl 2, Janmar

 

 

Aledals IK - Tord FC 4-3 (1-1)

Det rapporteras om en jämn match på Ekevallen. FC börjar bäst och tar ledningen Det är mycket kamp och inget direkt skönspel. I andra tar Aledal över mer och mer och FC:s sista mål kommer i slutsekunderna!

Trupp FC: Magnusson, Blick, Gädda Andersson, C Andersson, Sannelius, Sandahl, Janmar, Holmbom, Geller, Norsåsen, Gemmell, Fredriksson, Fallqvist, Nymoen, Sterdahlen, Offe Nilsson

Målskyttar: Norsåsen, Nymoen, Holmbom

Gula: Janmar

 

Tord FC - Månsarps IF 5-1 (1-0)

Plan 1 på Rosenlunds IP inböjd till fina förutsättningar med gräsmatta i toppskick.
FC tog kommandot direkt och spelade fin fotboll. Månsarp verkade mest koncentrera sig att på att gnälla. Domare, linjedomare, bollar vara bara några av måltavlorna för detta gnäll.
I matchens 11:e minut så kom ”Isse” igenom på vänsterkanten i ett snyggt anfall, bollen spelades in i mitten där Sterndahlen mötte och avslutade på ett tillslag, 1-0 var ett faktum.
Resterande del av första halvlek spelades klart utan att några fler mål gjordes, chanser fanns dock och hemmalaget var inte mer än en ribbträff ifrån att dryga ut ledningen.
Dryga 10 minuter in i andra halvlek så rann Norsåsen igenom och placerade snyggt in 2-0.
Några minuter senare så räddade en bortaspelare bollen på mållinjen med handen, mål dömdes och Janmar tillskrevs målet.
En fin utspark ifrån Philip i målet nådde ända fram till ”Offe” som kom helt ren med målvakten och chippade iskallt in bollen till 4-0.
Grant avslutade målskyttet för hemmalaget innan Månsarp hann med en reducering, slutsiffrorna skrevs till 5-1.
Månsarps vänsterback tyckte att han blivit omsprungen en gång för mycket av Adam och stoppade honom bryskt vilket renderade i en målchansutvisning.
Hemmalagets försvarsspel var genomgående bra, Månsarp gavs inte mycket tid och skapade inte många chanser alls under matchen.
Månsarps klarast lysande stjärna var annars lagkaptenen Frank Erlandsson, tillika skytteligaledare i serien med 14 mål, han hade dock inte mycket hjälp av sina lagkamrater denna gång.

Att notera:
- Grants första mål i lila tröjan, vilket mål dessutom, halvvolley i krysset!
- Ferbe kunde inte medverka på matchen då han var tvungen att sälja korv på IK Tords hemmamatch, ibland är livet hårt.
- Det är tydligen inte bara vi som har varierande antal deltagare på träningarna, på Månsarps träning i veckan så var det 1 person närvarande.
- Mycket hög luftfuktighet denna dag, trötta spelare syntes överallt.
- Sterndahlen ensam ledare i skytteligan, målskytt för 6:e matchen i rad.
- Christian ”bredsidan” Janmar som inte gjort sig känd som någon större målskytt gjorde sitt sjunde mål för säsongen, måste vara personligt rekord!?
- Jesus var visst på plats!? Någon som hann se honom? Placerades visst som högerback!!!

Trupp FC: Magnusson, Norsåsen, Sannelius, Miakhil, Offe Nilsson, Sterndahlen, Holmbom, Jämthagen, Jacobsen, Krohn, Sandahl, Janmar, Wilson, Gemmel.

Målskyttar: Sterndahlen, Norsåsen, Janmar, Offe Nilsson, Grant.

Gula: Sandahl, Jämthagen.

 

Norrahammars GIS - Tord FC 8-1 (1-0)

Detta blev väl ändå ett par mål för stort!! FC var med i matchen under första halvlek där det med lite flyt hade kunnat bli något mål.
I början av andra så ger givmilda FC-spelare bort bollen till motståndarna vid två tillfällen och de tackar och bugar och gör mål. 3-0 och uppförsbacke!
Ett litet hopp tänds när Sternis rakar in 3-1 och här har FC bra lägen till 3-2, bl.a. en stolpträff! Istället kontrar NGIS effektivt och gör 4-1 och matchen är över.
FC spelar stundom snyggt och chansmässigt skulle det nog blivit något mål till men man är väldigt sårbara när motståndarna är kvicka och duktiga och ställer om med mycket folk. NGIS är ett bra lag och bör klarat sig bra i femman denna säsong!
I FC gör Rille Engdahl en strong insats på mitten och övriga utför vad begäras kan.

Att notera:
- Philip gjorde årets räddning på långskott samt årets flipperfadäs som studsade ribba å Philip å in! Vi minns det första!
- Geller skyllde bältrosutslag på senaste tvättaren! Dåligt sköljmedel!!
- En bra domarinsats igen! Fredrik Höglund, Värnamo!
- Sternis och Frallan lika i skytteligan!
- Bortaklacken var fåtalig! Nästan obefintlig!
- Löparbanor runt fotbollsplan är ett gissel när den avgränsas med en hög träkant 1 m från grönytan!

Trupp FC: Magnusson, Geller, Gädda Andersson, Norsåsen, C Andersson, Sannelius, Miakhil, Offe Nilsson, Engdahl, Ferbe, Fallqvist, Sterndahlen, Holmbom, Larlind, Ä Nilsson

Målskytt: Sterndahlen

Gult: Engdahl

 

Tord FC - Tabergs SK 6-3 (4-1)

Då ingen reporter var närvarande finns ännu inget matchreferat att tillgå! Möjligt att någon spökskrivare kan ge sig tillkänna!
Dock har några uppgifter från matchen läckt ut!

Att notera:
- Krohn tog sitt ansvar och fördubblade backantalet!
- Kacke (en av Jesus lärjungar) gjorde bejublad comeback i FC!
- Frallan hade den där dagen som han inte hade senast mot Sjöbo! 4 baljor!
- Frallan 8, Sternis 7 och Isse 6! Så ser skytteligatoppen ut!

Trupp FC: Magnusson, Gädda Andersson, Krohn, Sannelius, Ferbe, Jacobsen, Holmbom, Geller, Norsåsen, Gemmell, Nymoen, Miakhil, Fallqvist, Sterndalen, Offe Nilsson

Målskyttar: Fallqvist 4, Sterndalen 1, Miakhil 1

Gula: Gemmell

Rött: Krohn (Målchans)

 

KF Sjöbo - Tord FC 1-7 (0-5)

På en härligt jämn och grön Rocksjövall så skedde höststarten under fredagskvällen. Sjöbo kom med ett nästan helt nytt manskap och med en medelålder som helt klart matchade FC:s.
Det blev en trevlig kväll på planen och segern var aldrig hotad. Efter att bröderna Nilsson satt ettan och tvåan så blev resten av matchen en kavalkad i missade målchanser.
En eloge till Sjöbo som spelade på och gjorde det stundtals riktigt bra ute på planen. FC var dock hela tiden lite vassare och Norsåsen som fick handskarna denna kväll hade det ganska lugnt.

Att notera:
- Målsumparligan vanns denna kväll av Frallan med Adam som stensäker tvåa och Petta som glasklar trea!
- Blick fick äntligen en tungviktskompis att tampas med!
- Petta kommer aldrig mer att få lämna backlinjen!
- Geller hade egen hejarklack bland Sjöbofansen!
- Domare Yesil var utmärkt!
- Isse led av högmod då han försökte bredsida in frispark från 30 m efter att ha gjort sitt mål som studsade rätt på Vallens enda torva!
- Frallan vann även offsideligan!
- Marco fick kramp!! Sommarträningen????

Trupp FC: Norsåsen, C Andersson, Blick, Gädda Andersson, Geller, Offe Nilsson, Janmar, Fredriksson, Miakhil, Krohn, Sannelius, Fallqvist, Sandahl, Ferbe, Larlind

Målskyttar: Offe Nilsson 2, Fallqvist, Janmar, Krohn, Miakhil, Sannelius 

 

Tord FC - IK Vista 1-0 (0-0)

Då reportern var ute på förbundsuppdrag så har följande text knåpats ihop av skyteligaledare/straffmissare Sterndahlen

Vädret inbjöd till perfekta förutsättningar på Rosenlunds IP denna kväll, 50 tappra i publiken gjorde sitt för att höja publiksnittet något.
Norsåsen inledde mellan stolparna men blev avbytt efter en kvart då Patrik Svensson anlände.
Vista visade inledningsvis ett betydligt bättre spel än sist det begav sig, premiären i våras.
Trots stort bollinnehav och ett visst spelövertag i första halvlek så lyckades inte bortalaget skapa några mål.
I andra halvlek så vågade hemmalaget flytta fram sina positioner något men lyckades inledningsvis inte skapa några heta chanser.

I matchens 72:a minut så lyfte Holmbom (för dagen släpande anfallare) bollen över 2-3 försvarare ut mot vänster där Sterndahlen kom upp och lättade bollen i målvaktens bortre hörn.
Ett väl genomfört fotbollsmål, ett viktigt sådant också skulle det visa sig.
Återstående 18 minuter så kryper FC ihop och ger inte bortalaget mycket utrymme.
Sterndahlen blir i slutminuten nerdragen i straffområdet, efterföljande straff tar målskytten själv hand om men skottet går över.
Sammanfattningsvis en taktiskt väl genomförd match som ger 3 viktiga poäng samt två kliv uppåt i tabellen.


Att notera:
 - Patrik Svensson höll nollan och skötte sista utposten med stor auktoritet, paraden i andra halvlek som styrdes ut i stolpen var svettig.
 - Geller verkade mest intresserad av godis-påsen på avbytarbänken.
 - Petta tog sig en svängom i sann ”Lets Dance-anda” med en Vistaspelare, poängen från juryn? Varsitt gult.
 - Engdahl debutant med starka 90 minuter i benen.
 - Sterndahlen befäste skytteligaledningen, nu en sjätteplats i seriens skytteliga.
 - Petta närmar sig positionen som straffskytt, nu endast 33 personer före i kön.
 - Skönt att ha Ludde tillbaks vid sidlinjen, en höjdpunkt under matchen var när han kallade Adam för ”den lille plutten”.


Sist, apropå straffskyttar, lite nostalgi från matchreferatet borta mot Visingsö för 2 år sedan.
”Mest intresse skapade den straffspark som Sterndalen fixade till. Fredriksson sprang med raska steg från egen planhalva och gjorde en Zlatan för att få komma med i årets målprotokoll. Straffen slog han naturligtvis i stolproten men H Johansson var alert och tryckte in returen. Det lär dröja innan Herr Fredriksson vågar sig närma elvametaren.”

Trupp FC: Geller, Blick, Fredriksson, C Andersson, Janmar, Norsåsen, Holmbom, Miakhil, Sterndahlen, Sannelius, Gemmel, Engdahl, Svensson, Sandahl

Målskytt: Sterndahlen

Gula: Fredriksson

 

Tord FC - Hooks IF 6-2 (1-1)

Fina förutsättningar på RIP:s plan 1. Automatisk bevattning innan match för att det snabba passningsspelet skulle kunna frodas. Solen gjorde sedan sitt till för en perfekt fotbollskväll.

FC:startade bäst och behärskade det hala underlaget utom när det skulle till ett avgörande. Det borde varit fler mål än det som Norsåsen placerade stolpe in. Bl.a. blundade "Skalman" Janmar när han skulle nicka in bollen från 40 cm och bollen smet utanför!!
Hook kontrade in 1-1 genom deras bästa spelare för kvällen Mr nr 15 och det var match.

I andra halvek blev utdelningen bättre och det kändes som matchen var i hamn. FC gjorde ytterligare fem mål och det kunde ha blivit fler om inte Hooks duktige målvakt, för övrigt son till gamle Tordspelaren Kent Eriksson, stoppade ett antal givna lägen.
Ett gediget dagsverke och tre poäng i bagaget!

Att notera:
- En av Jesus lärjungar, Mr Ä Nilsson, dök upp och gjorde 15 min som högerback. Smart drag att tro det var träning och dyka upp oanmäld!
- Var är vår Manager? Har han också gått och blivit frälst och följer Jesus?
- Isse fick nog skit i ögat förresten!
- Jämthagen gjorde debut som coach och skötte detta med bravur, dock var flaggviftandet inte av Managers klass!
- Gädda gör mål igen!! Kors i taket!
- Sternis vänster var inte het vid friläge i andra! Tyvärr hördes lågstämt fniss från bänken vilket kanske inte är så bra för lagmoralen.
- Nä, Isse blev brutalt knuffad i ryggen!
- Offe gjorde mål, det var länge sedan!!

Trupp FC: Magnusson, Geller, Blick, Fredriksson, C Andersson, Gädda Andersson, Janmar, Larlind, Norsåsen, Krohn, Holmbom, Offe Nilsson, Miakhil, Fallqvist, Sterndahlen, Ä Nilsson

Målskyttar: Norsåsen, Gädda Andersson, Holmbom, Fallqvist, Sterndahlen, Offe Nilsson

 

Jönköpings BK - Tord FC 4-3 (1-2)
Satan i gatan va hedersamma förluster är sura. Denna match ska inte förloras egentligen men tyvärr så är inte marginalerna på vår sida denna kväll.
Mardrömsförberedelser med nytt rekord i "Nej tack"-SMS. 23 st presumtiva FC lirare valde annan fredagsaktivitet!! De 12 som kom till start ska ha en stor eloge och en extra ros till Johan Randau som gjorde comeback mellan stolparna på ett helt fantastiskt sätt. En liten blomma även till Blick och Holmbom som omprioriterade under fredagen så FC fick fullt lag!

Första halvlek spelar FC helt enligt planerna, backar hem, är på rätt sida, håller ihop laget och när man vinner bollen så är man rädd om den och vårdar den ömt.
Ettan och tvåan kommer också på mycket vackra sätt. Janmar bombnickar in en hörna och Krohn avslutar ett mycket snyggt anfall med inlägg från Norsåsen mot bortre stolpen. Kändes lite onödigt att JBK fick reducera innan paus efter lite slappt försvarsspel.
Andra halvlek fortsätter på samma goda sätt som första och när Janmar trycker in en retur från nära håll så andas det optimism i FC lägret. 1-3 och FC fortsätter spela enligt game-plan. Här tilldöms FC en solkar straff och alla tror att 1-4 är ett faktum. Holmbom har stegat fram i sann Zlatananda och lagt upp bollen, men vad händer? JBK:s målis ramlar åt rätt håll och den första marginalen är åt h-vete på fel sida.
Den andra marginalen som befinner sig käpprätt tokigt är när en solklar handsräddning av en JBKare ej får den annars utmärkte domaren Thomas Nilsson att reagera.
Ytterligare en marginal är helt åt skogen då Krohn blir felaktigt?? avblåst för offside efter ett instick, friläge och mål.
Marginalerna hade istället JBK med sig denna afton för under sista halvtimman så lyckas de vända matchen med tre mål. Två bjudningar där FC tappar boll i helt fel lägen och en straff där Fredriksson är på och nafsar en JBKare lite på hälarna men ändå inte så våldsamt farligt.
FC saknar inte lägen utan bollen är både i stolpe och ribba innan domaren blåser av denna match där egentligen det mesta är bra utom resultatet.

Att notera:
- Calles pingislunga höll tennisbollstorlek!
- Blick var överlycklig för att ha fullgjort 90 min utan krampkänning!
- Krohn spelade på topp med utmärkt resultat!
- Randau gorde ett par räddningar som var av riktigt hög klass!
- Holmbom halkade ner i straffskjutarligan!
- Geller påpekade lite fegt i efterhand "Den hade jag lagt in lätt". Enkelt att vara kaxig i efterhand!
- FC tackar JBK för linjemannaarbetet då Managern inte fanns på plats ikväll heller och det blev jobbigt att sköta flaggan med bara en avbytare!
- Det tar emot att säga att domare Nilsson var alldeles utmärkt när ett par situationer var helt matchavgörande men så var det!

Trupp FC: Randau, C Andersson, Gädda Andersson, Krohn, Blick, Fredriksson, Janmar, Holmbom, Geller, Norsåsen, Larlind, Wallinder

Målskyttar: Janmar 2, Krohn

Gula: Fredriksson

 

Tord FC - Bottnaryds IF 2-2 (1-1)
Denna match skulle ha spelats i fredags men då valde han där uppe att vräka ner regn så RIP stod under vatten. Efter gott och snabbt samarbete med BIF så hittades ny matchdag på en nu hyfsat vältrimmad Plan 3 på RIP.
FC fick det aldrig riktigt att stämma denna match. Felpassen var på tok för många och det kollektiva jobbet för dåligt. Trots det så tog man ledningen på straff där Moen blev bryskt tacklad i ryggen vid friläge. Gunnerling stensäker och 1-0. Sedan blev FC mer och mer bekväma och innan paus kvitterade BIF rättvist.
Andra halvlek var stundtals något bättre och när Moen snyggt nickade in 2-1 kändes det som att det kunde bli mer. Tyvärr sjönk laget igen och BIF tog över mer och mer med snabba omställningar där ett par riktigt kvicka, med FC:s måttstock mätt, killar i BIF ställde till det för ett nu allt trögare FC. Helt rättvist igen så kvitteras FC:s ledning och detta blir också slutresultatet.
Ingen riktigt bra match men ändå en poäng mot ett något underskattat Bottnaryds IF.

Att notera:
- Gunnerling spräckte ett revben utan att befinna sig i någon närkamp på hela matchen!
- Miakhil har fyllt 20 och visade aggressiva tendenser!
- Moen måste köpa nya skor! Tyvärr är skobidraget i FC begränsat, mycket begränsat!
- Bottnaryd är skyldiga två dauerbindor och ett benskytt samt kylpåse. Faktureras:)
Krya på dig du som olyckligt bröt armen i BIF. Hoppas du blir OK till returen!
- Calles pingislunga var mindre än någonsin! 

Trupp FC: Norsåsen, C Andersson, Gädda Andersson, Krohn, Blick, Fredriksson, Janmar, Holmbom, Geller, Gunnerling, Larlind, Miakhil, Fallqvist, Nymoen, Sixtensson

Målskyttar: Gunnerling (straff), Nymoen

Gula: Blick, Nymoen, Miakhil

 

IK Tord U - Tord FC 2-1 (0-0)
Detta var nog FC:s bästa match för säsongen mot ett mycket kvalificerat motstånd! I IK Tord U vimlar det av duktiga bollspelare och här har ledartrojkan som alla är FC-spelare en grannlaga uppgift att få dessa spelare att fokusera på rätt saker och göra det de är bra på - spela fotboll.
FC:s taktik håller i 80 min. Man spelar mycket disciplinerat och låter Junisarna rulla runt med bollinnehav utan att kunna skapa speciellt mycket och när chansen finns att vinna boll så låter ett rutinerat FC bollen gå till fri spelare på ett snabbt och effektivt sätt. Chanser skapas också och det kunde gott ha trillat in någon boll i första halvlek!
Frustrationen växer hos de unga i IK Lila och när Krohn träffar rätt med en frispark, som efter touch på rusande utespelare ställer målvakten, så känns det som att det kan bli poäng.

Tyvärr så visar ändå IK T att det finns moral i nästa generation Lila lirare och i FC så tar bristen på rätt mängd av ork ut sin rätt. Lite sega till press och något felbeslut så vips så har matchen vänt på några minuter. Mycket synd då ett mycket tappert kämpande och spelande FC absolut var värda minst en poäng denna kväll. 
Kvällens galant i FC var Geller som briljerade i 90 min. I övrigt så föll ingen ur ramen utan stod för helgjutna insatser.

Att Notera:
- Kul att se ordf. Jesus uppstånden igen efter ett katastrofalt GBG-varv klart över skamgränsen.
- Även Walle visade känsla med en strumprullarutsida i sista minuten som tyvärr träffade stolpen!
- Även Walles löpstyrka avslöjades dock då han i friläge från mitten tappade 15 meters försprång på 10 meters löpning, hur f-n det nu kan gå till??
- Ludde är inte en vän av det vackra spelet, Jugo Bonito!!!
- Brunkar-Danne håller inte igen!!
- Domare T Svensson var en av de bästa utövarna på banan! Snälla domarklubbar! Var rädd om dessa domare som inte kanske tillhör spetsgrupper eller framtidens elitdomare men i Div 6 är de ovärdeliga!

Trupp FC: Magnusson, Geller, Krohn, Blick, Offe Nilsson, Norsåsen, Janmar, Jämthagen, Wilson, Gunnerling, Holmbom, Nymoen, C Andersson, Miakihl, Wallinder

Målskytt: Krohn:

Gula: Offe Nilsson, Janmar, Geller

 

Tord FC - Aledals IK 3-3 (2-2)
Ingen reporter på plats men Väskpackare Agneta M informerar om en jämn och spännande tillställning där FC får jaga ur underläge efter en mycket tveksam start. Man spelar dock upp sig och i slutminuten så lyckas man kvittera till 3-3.

Ny laddning inför Nationaldagens drabbning mot Di Lila Junisarna!

Trupp FC: Magnusson, C Andersson, Gemmell, Geller, Blick, Temelci, Janmar, Holmbom, Sannelius, Miakhil, Gunnerling, Hemgren, Sterndahlen, Nymoen, Gädda Andersson

Målskyttar: Janmar, Gunnerling, Sterndahlen

Gula: Blick

 

Månsarps IF - Tord FC 4-2 (2-2)
Långresa till Dalens södra ände och en fin Månsarps IP. Tyvärr lite problem att få ihop till matchtrupp då travtävlingsbesök, parmiddagar, avstängningar, småskavanker m.m. gjorde att 16!!!??? återbud kom infarandes till Coach SMS-inkorg. De 13 som tog sig fritt denna kväll gjorde dock sitt yttersta och var nära att ställa till det för ett duktigt Månsarp.
2-2 i halvtid efter en patenterad hörnvariant där Coach skarvar in ettan vid första stolpen. Kvitteringen precis före halvtidsvilan var ännu snäppet vassare då Geller släpper loss all urkraft från 35 meter och bollen borrar sig upp i högra krysset.

I andra tar dock Månsarp över mer och mer och ledningsmålen kommer inte helt orättvist. Storstilat kämpar ändå FC hela vägen in i kaklet och krampsymptomen blev fler och fler. Mot slutet blev den mest eftertraktade platsen i laget träbänken bakom den alltid lika felfrie Ludde på linjen!

Trupp FC: Magnusson, C Andersson, Blick, Gädda Andersson, Geller, Gemmell, Krohn, Janmar, Larlind, Sannelius, Sterndahlen, Offe Nilsson, Sixtensson

Målskyttar: Larlind, Geller

Gula: Krohn, Larlind, Offe Nilsson

 

Tord FC - Norrahammars GIS 3-4 (2-3)
Det var väl inte fotbollsunderhållning av världklass som bjöds på RIP denna blåsiga kväll. Bollen spelades ofta högt och långt samt ofta utan föruttänkt adress.
NGIS sparkade högst och längst och tog ledningen när målvaktsvikarierande Norsåsen skulle härma Kurre Hamrin på kortlinjen.
FC togs sig dock in i matchen igen men var målmässigt lite efter hela tiden. Ett klassiskt Frallanmål, dock ingen utsida, och en klassisk Moen-straffsituation där Sternis snabbt var framme för att hålla undan i skytteligan, gjorde att det fanns förhoppningar inför andra och lite medvind.
Tyvärr blev det ytterligare lite schabbel i ett annars bra FC försvar och tvåmålsunderläge att jobba mot.
Moen gör snyggt 3-4 och en poäng hägrar. Det blir dock inte mer än nästan denna kväll och glädjen är stor hos de grönvita från dalen.

En bra kampinsats av FC där Glenn S får en liten extra stjärna för ett uppoffrande arbete.

Trupp FC: Norsåsen, Sannelius, Fredriksson, Krohn, C Andersson, Temelci (debuterande), Holmbom, Sjögren, Janmar, Miakhil, Nymoen, Sterndahlen, Fallkvist, Gemmell, Wallinder, Larlind

Målskyttar: Sterndahlen 1 (straff), Fallkvist 1, Nymoen 1
Gula: Janmar
Röda: Sjögren

 

Tabergs SK - Tord FC 2-3 (1-0)

Årets gnälligaste lag ?
 
Efter en underbar vändning i slutminuterna, 1-2 underläge när det är 4 minuter kvar, och så vinner vi med 3-2 efter 2 mål av Nymoen, ett på straff och ett som han forcerar in.
Första halvlek har vi spelet och skapar ett par riktiga kanonlägen som vi bränner och på en kontring (i misstänkt offsideläge) gör TSK 1-0 som också blir halvtidsresultat.
Goda råd är dyrare och efter 10 minuter av andra skickar jag hem Holmbom och Krohn och toppar upp laget men på en långboll gör TSK 2-0.
Några minuter senare har vi reducerat på ett kanonanfall som avslutas med en höger yttersida av Frallan i nätet. Danne far fram som en slåttermaskin på mittfältet och gnället tilltar från våra motståndare. Vi börjar pressa på mer och mer och TSK ser trötta ut. I 86:e minuten kommer en lyftning på Adam som rycker förbi sin back och blir kapad, solklar straff. Moen kliver fram och gör inga misstag 2-2.
Vi nöjer oss inte med det utan på en frispark som lyfts in i straffområdet vinner Glenna luftduellen mot deras mittback och målvakt, bollen trillar ner bakom målvakten och där dyker han upp "måltjuven nr.1" Nymoen och trycker in ledningsmålet 3-2 i 88:e minuten.
Trupp FC: Philip, Calle, Geller, Petta, Krohn, Ferbe, Isse, Fredde, Danne, Adam, Frallan, Glenna, Sternis, Moen, Gädda och Norsåsen.
Målskyttar: Nymoen 2 st. och Frallan 1
Beröm till Petta, Geller och Slåttermaskinen Danne som lyckades få hela TSK att tappa fokus.
Värt att beakta:
- Leon Norsåsen lysande Ass coach idag.
- Det bor en liten Italienare i Isse, låg och vred sig vid ställning 3-2 till oss i 30-40 sekunder och sedan for han upp som inget hade hänt.
- Nu har det lossnat, 2 gamla målskyttar levererade idag, och Frallan givetvis med en yttersida.
- Spelet vände när Holmbom och Krohn lämnade plan efter 15 minuter av andra för familjemiddagar.
- Vikarierande Ludde på linjen hade glömt pilsnerna hemma, orutinerat !!!
- Coachseger ropade de tillresta supportrarna :)
 
UPA
 
Ass Coach/vikarierande Ludde på linjen
 

 

 

Tord FC - KF Sjöbo 10-1 (6-1)
Årets enklaste ?
Rosenlunds gröna matta inbjöd till fint spel på torsdagskvällen och FC försökte men avsaknaden av lirare gjorde att många passningar hamnade fel.
Jag vet inte vad coach tänkte på när det nästan bara var brunkare på plan mot Sjöbo, men det räckte ju eftersom Sjöbo inte bjöd på något direkt motstånd. Det blir svårt att hitta några höjdpunkter, men det skall vara Ferbes misslyckade inlägg med sträckt vrist som satt som en smäck i nättaket eller Gellers frispark med knapp styrfart som smet in vid första stolpen.

Undertecknad och Norsåsen hamnade på världsmästarläktaren, där kände jag mig hemma direkt, syrliga kommentarer och påhopp passade mig perfekt.

Bäst i FC var utan tvekan dagens coach Offe Nilsson som styrde med auktoritet, bl.a 5 manna byte efter 20 minuter och fick bra rull på byten så att alla fick spela lika mycket.

Dagens målskyttar: Sternis 2, Isse 2, Ferbe, Holmbom, Marco, Gädda, Geller, Adam 1 mål

Truppen: Magnusson, Krohn, Blick, Gädda, Petta, Geller, Sandahl, Isse, Glenn, Marco, Sternis, Nymoen, Holmbom, Ferbe, Adam och Danne K
Värt att beakta:

- Ludde på linjen missade ett inkast där bollen var ute en halvmeter, stod med ryggen och tjatade med Geller istället dessutom höll han sig inte innan för den "tekniska zonen".

- Walle ansluter sig till Jesus och hans lärjungar!

- Sternis målkåt ? Såg inlägget på gästboken!

- Har Moen tappat målkänslan eller var det bara snikna medspelare runt honom?

- Danne K ny medlem av "Brunkar-gänget"?

- Offe var över på Sjöbos sida för att "gripa" några av deras åskådare som tagit sig ner till båset.

UPA

Ass coach, ny lärjunge

 

IK Vista - Tord FC 1-0 (0-0)
Det var ingen som kunde skylla på vädret i alla fall och idylliska Vistavallen, vid en spegelblank Landsjö, inbjöd till en härlig fotbollskväll.
Spelet blev dock inte riktigt därefter. Ett litet grepp om spelet hade väl FC hela matchen men de riktigt heta chanserna skapades i ett för litet antal. Vista hade ett par skott utifrån som Magnusson parerade men inte så mycket mer, så oavgjort hade nog känts rättvist.
Det blev också en olycklig straff som avgjorde där Gädda Andersson reflexmässigt får bollen på armen vid ett försök att stoppa ett inläggsförsök. Är man lite gnällig så hade FC några straffsituationer som kunde renderat i kvitteringschans.
Ingen skugga dock över domaren Markus Albrektsson, han skötte matchen bra!

I FC så gjorde Daniel Jämthagen och Grant Gemell debut och kom i från matchen med godkänt betyg. Vad som inte var godkänt var Jämthagens segerramsa som han föredrog innan match, som inte lämpas i tryck, och satte djupa spår i vår matchkoncentration!

En sammanfattning kan vara att det var en stabil premiärmatch spelmässigt men alltför uddlöst framåt!

Trupp FC: Magnusson, Geller, Krohn, Gädda Andersson, Blick, Sannelius, Sandahl, Jämthagen, Nymoen, Ferbe, Miakihl, Gemmell, Sterdahlen, Larlind

 

Träningsmatch IK Tord U - FC 5-3

Årets första och sista(?) träningsmatch innan seriestart.

Förutsättningarna var perfekta, vårväder ute, 17 namn på listan av FC spelare som kunde deltaga men sen började problemen, Prosten och Danne K hade hostat en gång på förmiddagen och kunde inte deltaga, Sixten var yr och Frallan coachade motståndarna, så vi var bara 10 man som åkte från Rosenlund, paniken spreds sig i min kropp, 90 minuter klarar jag inte, hade jag skrivit testamente innan jag åkte hemifrån? Turligt nog dök det upp 3 man på Zinken, Moen, Janmar och Geller.
Första halvlek dominerade Tords juniorer, gång på gång kom dom med fart mot vårt stillastående försvar och tog snabbt ledningen med 3-0, sedan lyckades Moen på "volley" med 3 tillslag på benet, först knä sedan smalben och till slut tå reducera till 3-1, Juniorerna tryckte på och gjorde 4-1 innan halvlek.

Efter några taktiska dispositioner i halvlek, så blev matchbilden en helt annan och vi reducerade till 4-2 genom Adam som försökte nå en djupledslöpande Moen på bortre men passningen blev en perfekt lyftning över juniorernas målvakt, Adams spontana "Neej" efter tillslaget säger allt, vi som har varit med länge vet att man väntar med att utrycka sig till man ser resultatet av den mislyckade lyftningen. Bara några minuter senare sprintar Moen igenom juniorernas försvar och reducerar ytterligare en gång. Nu är det vi som tar över matchen och vi är bara en felaktig offsideavblåsning på en helt ren Moen, och lite dålig bollbehandling av Adam på ett friläge, ifrån kvittering. Tyvärr slarvar vi i slutet och juniorerna lyckas med att göra 5-3 som också blir slutresultatet.
Bästa spelare (och snabbaste) utan tvekan Nymoen, som visar att i år är det en senior som skall vinna skytteligan, vi hoppas att han kan deltaga på lite fler matcher i år. Förvaret med Norsåsen, Krohn, Fredriksson och Geller gör också en bra insats, framförallt i andra när dom fick lite hjälp av mittfältet.

Trupp FC: Philip, "Stockholms Calle U", Krohn, Fredriksson, Geller, Norsåsen, Isse, Glenn, Moen, Adam, Gunnerling, Holmbom, Sternis och Walle

Värt att beakta
Ett vildcard erbjöds Klinsman på Rosenlund, men han avböjde. Han längtade hem till Jessica och barnen efter 2 dagar i Karlstad med a-laget.
Kortaste debuten i FC:s historia ? "Sthlms Calle" 3 minuter, sedan kom bristningen i vaden.
Snabbare än juniorerna,  Moen, blir det hans år i år ?
Årets första Ludde: "Dööö Chicko, ta av dig lovika vantarna" till domaren som var lika rörlig som Gunnerling på plan.
Lärjunge 2 "Gaffe" kunde inte träna med oss pga för mycket innebandy.

Ass. Coach Walle

Uppdaterad: 03 OKT 2011 20:34 Skribent: Mats Larlind

Vi sponsrar Tord FC!

Bildresultat för bluerange
bygginvestlogo5
comcenter_logga_ny

 

Väder Rosenlund

Postadress:
Tord FC - Fotboll
c/o Mats Larlind, Kvarnvägen 2
56139 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 0706994802
E-post: This is a mailto link

Se all info