Hoppa till sidans innehåll

2013


29/9 KF Sjöbo - FC 2-4 (0-2)

10 år efter den överlägsna premiärsegern i Div 6 2003 så vinner FC en titel igen. Det var väl inte många som trodde att detta projekt skulle leva 10 år och hålla ett 40-tal tokiga fotbollsälskare sysselsatta året runt med den fantastiska leken med bollen. Kvar sedan premiäråret var i denna match Frallan och Prosten på planen och Ludde och Coach vid sidan av.
Sjöbo bjöd ett tufft motstånd med en massa spring i benen och fin fotbollsteknik. FC vinner denna match på en överlägsen rutin och bättre organisation.
Blick premiärmålar för säsongen och sätter ettan på en hörnretur och Henke L gör sitt första seniormål på 25 år. Henke ökar på i andra innan Frallan får sluta den 10-åriga cirkeln med sitt 4-1 mål.
Isse och Kacke är stabilast i Lila tillsammans med Prosten och Norsåsen.

Matchfakta

 

22/9 FC - Torpa FF 4-4 (3-1)

När säcken skulle knytas åt så sket det sig. En tappad seger i slutminuten gör att serien lever över den sista matchen mot KF Sjöbo. 3p och 8 måls skillnad har FC tillgodo mot rivalen Tabergs SK gällande seriesegern och Div 5.
FC rivstartade med 3-0 efter en kvart men sedan så tog sig Torpa in i matchen på ett starkt sätt. FC för slarviga i passningsspelet och det straffade sig mot ett hungrigt motstånd.
När Emil N satte 4-3 i slutet då anade man champangedoften men med en snygg nick så satte Torpa tillbaka korken och FC får ta fram buteljen nästa söndag igen istället.

Matchfakta

 

15/9 FC - Bottnaryds IF 6-1 (2-0)

En komfortabel seger och seriesegern är nu oerhört nära men en seger till krävs för champagnekorkssmällande!
Krohn och Ludde coachade det finstämda självspelande pianot på ett ypperligt sätt. Figge gjorde årsdebut och klarar sig kanske i år från den högre avgiften vilket har varit hans mål denna säsong. Geller kom, sågs och deltog ej och i hans fall så är satsningen på Royal Indoor League total denna höst.

Matchfakta

 

6/9 Månsarps IF - FC 1-1 (0-1)

FC orkade inte stå emot ett gott kämpande MIF i andra halvlek.
Werningers bomb från 25 m räckte bara till oavgjort vilket dock FC ska vara mycket nöjda med. Kusken Nöjd bäst på plan och goda årsdebuter av Tulle, Dan och Ragge.
Återbudsfrekvensen var stor men dock inget rekord, 14 återbud räknades in men med den bredd på truppen FC har denna säsong så funkar det ändå.
Extra plus till Tulle som ringdes in 1h innan matchstart och gjorde 90 min utan att se ansträngd ut.

Matchfakta

 

31/8 Tabergs SK - FC 1-1 (2-2)

Jämnt i seriefinalen och förlustnollan intakt. Emil N befäster sin ledning i skytteligan via två mål.

Noterar att Gellers nya handskar redan är utslitna!

Matcfakta

 

21/8 IK Wallgårda - FC 0-1 (0-1)

Kampen mot knotten var lika tuff som mot ett starkt kämpande Wallgårda. Zlatan Johansson matchhjälte efter friläge i första!

Noterar att det är svårt för stadsbarnen att hitta ut till Spafors!

Matchfakta

 

9/8 Jönköpings BK - FC 1-2 (1-0)

FC befäste sin serieledning tack vare vinsten mot ett duktigt JBK. Första halvlek är hemmalaget det bättre och leder rättvist med ett mål. I andra så kliver FC fram i banan och sätter lite högre press och därmed får man lite mer att säga till om. 1-1 kommer på straff från E Nöjd efter han själv blivit nergjord. Matchhjälte blir F Werninger som snurrar runt och sätter 1-2 från 7 meter 5 min före matchslut.

Noterat:

- "Streetarn" Magnusson gjorde en snygg comeback i Lila färger. Fortfarande speed i ekipaget.

- Geller utvecklas hela tiden som målvakt. Med nya handskar så var det ny succé.

- Norsåsen bäst på plan.

- Calle var bra på uppvärmningen!

- Domare Pehar fick beröm från spelarna eteråt, händer inte så ofta.

Matchfakta

 

26/6 FC - Aledals IK 4-0 (1-0)

Matchfakta!

 

18/6 FC - KF Sjöbo 5-2 (3-0)

Matchfakta!

 

14/6 Torpa FF - FC 1-4 (1-2)

FC var förberedda för match på Jordbron med en stark trupp men innan matchen hann börja så var den betänkligt tunnare. Moen kastde in handuken strax innan match då han lekt med barnen och sträckt baksidan!!?? Calle ojade sig redan på uppvärmningsspelet och Norsåsen höll på att stretcha sönder vaderna innan avspark pga. känning. Tur var då att de friska på bänken var rejält friska. Fredrik Werninger som debuterade gjorde det mycket bra och satte en pärla från straffområdeslinjen. Martin B jobbade också mycket bra i sina framträdanden.
Emil N satte ettan och det såg bra ut men sedan slappnade FC av och Torpa kunde kvittera. Efter Werningers mål så kändes det dock ganska säkert. I andra så fanns möjligheter till flera mål men det stannade med Sternis 49:e och 50:e seriemål i FC-tröjan, allt enligt egen räkning.

Noterat:

- 16 man på spelarförteckningen kan vara falsk säkerhet!

- Jordbrons plan var ojämn!

- Werninger gjorde en stark comeback i Lila tröja!

- Wilson var arg på domaren J Edh!

Matchfakta!

 

3/6 Bottnaryds IF - FC 0-4 (0-3)

Långresa men ändå stark trupp. Brukar annars vara så att spelglädjen sjunker i ett linjärt förhållande till hur långt det är till match. Dock så kom tre snabba återbud matchdagen men när "Stora Ä" och "Gädda" var på hugget timmen före samling så var det inte något problem.
Bottnaryds IP bjöd på en fin matta som inbjöd till fint lir.
Första halvan innehöll också sådant och Ludde var stundtals lyrisk på kanten. Målen trillade in i ganska jämn ström och Isse fick äran att göra ettan efter en vacker snett-inåt-bakåt. Sedan var det Emil Nöjds föreställning och nr 2 till 4 kom från den nyblivne faderns fötter.
Andra halvlek var inte spelmässigt lika bra utan Bottnaryd fick mer att säga till om och hade också ett par bra tillfällen till reducering men Kusken Nöjd, stolt nybliven farbror, var "untouchable".
Noterat:

- Baksidor av lår är en oerhört skadedrabbad del av människokroppen!

- Rille är oerhört kvick i steget när han jagar folk!

- Jämthagen försökte tackla sönder Gyllengren och lyckades nästan!

- Långt till nästa match, hoppas alla sköter sin rehab väl!

Matchfakta!

 

30/5 FC - Månsarps IF 4-0 (1-0)

Denna kväll var FC omutliga. En stark trupp gav inte topplaget Månsarp en chans utan en klinisk effektivitet och en smart gameplan från Ludde så manövrerades motståndet ut. FC valde att försöka hålla tempot nere och laget kort och kompakt men gå hårt med omställningarna när chanser gavs. D
Detta lyckades mycket bra och två av målen kom på rena kontringar där Moen bättrade på sin %-statistik.
En frisparksmål a la Kennedy Bakircioglü fick pubiken också se från Micke E. Isse satte ettan pga. att hann inte hann springa hem när Emil satsde på volleystänk men fick snedträff.
Bäst på plan var Sebbe B som var grym som kajback, nästan lika bra som Marc Wilson SCFC, samt Kacke som liknar R Huth i sin spelstil. Kusken Nöjd i kassen höll också nästan Begovicklass.

Noterat:

- Managern och Coach har inte samma syn på hur fotboll ska spelas. Långt och rakt utan krusiduller eller med finess och kreativitet.

- FC fick kritik för det inte fanns bollkallar. Vilka ska vi kalla in nästa gång? Geller? Marco? Bollgeniet? Nr 9? I spelartruppen lär det bli svårt att slå sig in.

- H Sandahls tvättmiss kommer att bestraffas hårt. Förmodligen med någon form av dryckesjomutdelning på nästa partyyy.

- Zlatan Johanssons förspel till Moens ena var rent fotbollsgodis.

Matchfakta 

 

25/5 FC - Tabergs SK 5-2 (3-1) 

Tidig lördagseftermiddag och match på Rosenlunds IP plan 1, planen som senaste åren visat sig varit oerhört lyckosam för Tord FC.
Första halvtimmen var ett ställningskrig mellan lagen, i matchminut 31 så lyckades dock bortalaget spräcka nollan och ta ledningen i matchen.
Efter målet så tar dock hemmalaget över taktpinnen.
Något senare så får FC en straff efter en situation i samband med en hörna.
Emil Nöjd väntar ut målvakten och placerar behärskat bollen i nät på klassiskt Gaizka Mendieta manér.
Minuten senare så får Sterndahlen en boll utanför straffområdet och får en praktträff med vänstern över målvakten som seglar ner i krysset.
I matchminut 37 så gör sedan Martin Blomqvist sitt första mål i lila tröjan via stolpen och hemmalaget har vänt 0-1 till 3-1 på 6 minuter.
Lagen går till pausvila vid ställningen 3-1.

Andra halvlek rivstartas av FC och chanser radas upp till en början, innan Tabergs SK får upp ångan och börjar producera finare spel och flera chanser.
I mitten av andra halvlek så blåser domaren för ytterligare en straff för hemmalaget.
Nyinbytte Fredrik Holmbom stegar fram och slår säkert in straffen innan han byter ut sig själv minuten senare.
TSK tröstmålade ytterligare en gång innan Petta Fredriksson löpte längs hela högerkanten och slog en diagonalare över hela banan som Victor Sterndahlen mötte upp på bortre och säkert rullade in i mål som fastställde slutresultatet till 5-2.

Värt att notera:
- Lila klarade sig galant idag trots ett manfall då flera av spelarna prioriterade hästar och sol på Solvalla.
- Henke Larsson gjorde sin första seriematch på 25 år, nära att bli målskytt i matchens sista sekund dessutom.
- FC ligger på 3:e plats i en haltande tabell med en match mindre spelad än topplagen, 10 poäng på 4 matcher är farligt bra.
- ”Bella” Holmbom hade först inte tackat ja till matchen men anslöt då han hört att det var dåligt med folk samma dag, efter att ha stött på ”Kacke” på badhuset (!).
Förutsättningarna var inte de bästa men han spelade 5 minuter och hann med att sätta en straff.
- 4 insläppta mål på 4 matcher med 3 olika målvakter får anses vara ett bra facit.
- Managern Ludde kände till en början inte igen alla i omklädningsrummet och undrade vad det var för ”chickos” som släpats dit.

/Av Nr 10 Sternis

Matchfakta

 

15/5 FC - IK Wallgårda 3-0 (1-0)

Två matcher på tre dagar är ingen melodi för den ålderstigna trupp som FC besitter. Det gnölades och gnälldes över stela leder och muskler från de som var på Ekevallen i måndags. Som tur var så blev aldrig tempot av det allvarligare slaget så när lederna blev mjukare så blev också spelet bättre.
1-0 av Kacke på en snygg hörnnick hanns med innan pausvilan.
I andra så fastställdes slutresultatet med två frilägen av Sternis och Moen.

Bäst i FC var Kacke och Svenne i målet. Härligt att ha två högkalibriga målvakter att tillgå denna säsong.

Notervärt:

- Moens målchansstastistik finns intematematiska formler för längre.

- Tur att bänken var fylld då det var skytteltrafik mot omklädningsrummet pga. sträckningar mot slutet. Dålig grundträning?

- Gaffe körde en fuling, tog med skorna utan att vara budad, och snodde sista trupplatsen.

- Krohn är ett ämne som AD, felfri!

- Ludde var tillbaka på bänken och ass. coach Walle saknades inte det minsta.

Matchfakta

 

13/5 Aledals IK - Tord FC 1-4 (1-1)

En komfortabel seger mot Aledal, men effektiviteten lyser med sin frånvaro, storseger till slut efter kraftigt spelövertag över 90 minuter. Under vår press i första halvlek så kontrar Aledal in 1-0 inte helt rättvist, vi fortsätter rulla boll på den ojämna planen och skapar ytterligare ett par bra chanser.
Moen rullar in kvitteringen till 1-1 i slutet av första halvlek. I andra halvlek så fortsätter vi trycka på och skapar massor med chanser men vi bränner dom tyvärr, frilägen, skott i bra lägen osv. 2-1 målet kommer i mitten av andra när Philip A skjuter i dålig vinkel och Aledals mv släpper en retur och där dyker måltjuven Sterndalen upp och trycker in returen. Vi fortsätter att skapa lägen och när Moen i misstänkt offsideläge rundar målvakten och fortsätter ut ur straffområdet för att i nästa läge hitta Mikael"Töj" med en snett inåt bakåt pass och Micke trycker behärskat dit bollen för 3-1 å till slut lyckas Moen med att runda målvakten när hela Aledal laget inkl målvakten slutar spela och rullar in slutresultatet 4-1.

Bäst på plan var vårt "tunga mittbackspar" Johan N och Richard B

 

Värt att notera:

- Är vi månne Sveriges offensivaste lag, 6 man stannade kvar på offensiv planhalva när Aledal var på vår halva med bollen.

- Rille fortsätter att visa ineffektivitet, dags för avslutsträning "på allvar".

- Det lilla bollgeniet lyckades med 2 nedtagningar av 8, och undrar om inte han också skall han en tröja med nr 1 till 6 också.

- Isses benbrott läkte på 20 minuter, det såg åtminstone ut som ett benbrott när han fick smällen och ett par minuter efter han fått den.

- Kan också nämnas att Isse sköt bredsideskott två gånger från 35-40 meter som målvakten i Aledal fick springa ut och möta. 

- Moen hade problem med den ojämna studsen, bollen studsade upp på hans knä och smalben, inget fel på tajmingen med andra ord :)

- Marcos tacklingsförsök vid 0-1 mål höll inte direkt NFL klass.

UPA

"obesegrad ass coach"

Walle

Matchfakta

 

1/5 FC - Jönköpings BK 1-1 (1-0)

Seriepremiär på ett soligt och hyfsat vindstilla RIP, det händer inte så många gånger på en säsong.
FC mönstrade en allmänt stark trupp mot en av seriefavoriterna Jönköpings BK och Walle lyckades snika sig med när Bollgeniet behagade sig ligga kvar i hängmattan på Öland. Även Gyllengren anslöt sent då Calle A stoppades i den obligatoriska läkarundersökningen på förmiddagen.
JBK började bäst och pressade tillbaka FC under de första 20 min. Sedan kom FC med i matchen mer och mer och när Jämtagen behärskat smekte in 1-0 efter ett riktigt tici-taca anfall så var det inte helt orättvist. JBK hade några möjligheter men comebackande "Kusken" Nöjd i målet svarade för ett par riktigt fina räddningar.

Andra halvlek fortsatte med ett litet övertag för FC men JBK var inte ofarliga i sina kontringar. På en sådan tvingades Kacke fälla ut ena stocken och JBK anfallaren föll galant och straffen var inte mycket att protestera mot. Säkert slagen och 1-1.
Nöjd hann med att rädda ett friläge innan FC hade ett par riktigt fina lägen att avgöra mot slutet "Pippo" Engdahl drömmer mardrömmar inatt om sina två drömlägen och även Isse hade ett fint läge att bli matchhjälte.
Matchen slutar 1-1 och det får väl ändå anses vara ganska rättvist efter en hyfsat stark Div 6 match.
Bäst i FC var Nöjd i målet och H Sandahl som likt Jordi Alba ägde hela vänsterkantens 105 meter.

Matchfakta  

Uppdaterad: 08 APR 2014 21:23 Skribent: Mats Larlind
Epost: This is a mailto link

Vi sponsrar Tord FC!

Bildresultat för bluerange
bygginvestlogo5
comcenter_logga_ny

 

Väder Rosenlund

Postadress:
Tord FC - Fotboll
c/o Mats Larlind, Kvarnvägen 2
56139 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 0706994802
E-post: This is a mailto link

Se all info