Hoppa till sidans innehåll

2014


Matchreferat 2014

Här kan man läsa avslöjande subjektiva referat från säsongens matcher.

Författaren tar inte ansvar för något som skrivs här....

Klicka på önskad säsong till vänster för att läsa gamla matchreferat!

 

28/9 Aledals IK - Tord FC 2-7 (1-1)

Serieepilog!
Tuff match på söndagen mot topplaget Aledal. Efter mängder med återbud så ställde FC upp med 11 tappra krigare. Rille hade sjukanmält sig på morgonen så inga avbytare samtidigt som Aledal mönstrade ett namnkunnigt lag med 15 lirare. Coach Larlind var dubbelbokad med match i Habo så vi hade ingen coach men laget samlade sig innan och laget tillsammans bestämde positionerna och taktiken. Vi skulle bl.a. ligga lite längre i gräset vid frisparkar...

Randau i mål, backlinje med Marco, Sebbe, Blick och Geller på flanken. Mitten med Ragge, Henke Petersson, Isse och Offe. På topp Werninger och Fredde Holmbom. Efter lite böljande spel tar Alet ledningen efter 2 kanonräddningar av Randau men där de ändå lyckas peta in returen.
FC svarar omgående med ett riktigt drömmål. Isse serverar Blick som tar steget upp ifrån innerbacksplatsen ala Thiago Silva och driver fram 10m innan han lägger en perfekt macka som Werninger möter på volley utanför straffområdet helt otagbart i bortre burgaveln. Riktigt snyggt!!
Några fler chanser för Alet i första halvlek men Randau är muren därbak. En fin chans hade FC i första när vår snabbe polis Marco flyttar upp på kanten och lägger ett tidigt svepande inlägg som Holmbom möter perfekt på huvudet och deras målvakt gör en kanonräddning.
En kul händelse i första var när Sebbe frågade mig hur vi spelar nu när Blick sitter på bänken. Men, vi har ju inga avbytare och ingen hade märkt att Blick satte sig och vilade efter en sträckning. Vi hade kört utan en mittback och en man kort under 10min. Blick byttes in igen och spelade orörlig targetspelare men med bravur. 1-1 i paus.

Andra halvlek skulle bli tuff för FC trodde nog många men vi gör nog säsongens bästa halvlek och vinner andra halvlek med 6-1. Totalt matchen med 7-2. Målskyttar var Werninger med 4, Marco med ett solomål, Isse i friläge och Holmbom på frispark i 90min.
Skulle vilja berömma samtliga med 5 stjärnor på det sättet som vi genomförde matchen och jobbade för varandra. En varning på Henke P som var efter handboll och således också straff är inget att säga om men inga andra kort, men tufft och ärligt spel. Riktigt bra!!!!

Tvätten tog välförtjänt Holmbom och Blick.

Vid pennan / Christian Janmar

Matchfakta

 

21/9 Tord FC - IK Wallgårda 4-2 (2-0)

Matchfakta

 

12/9 JBK - Tord FC 3-0 (2-0)

Matchfakta

 

2/9 Månsarps IF - Tord FC 5-1 (3-1)

Två avhopp under eftermiddagen gjorde att en till synes stark trupp blev decimerad till 13 par ben varav några med lite för dålig uthållighet i.
Månsarp fick tyvärr utdelning lite för enkelt på sin tuffa press direkt från matchstart med 3-0 efter 20 min och det blev uppförsbacke hela matchen för ett ändå gott kämpande FC.
Vår bästa period var sista tjugo av första halvlek där reduceringsmål gjordes av Werninger snyggt framspelad av Nymoen.
FC hade även en ganska solklar straffsituation med Moen inblandad och Isse hade ett friläge efter frispark som sköts över från 4 meter. Resultat där så hade kanske matchen ändat på annat sätt.
I andra så bevakade Månsarp händelserna och FC blev för trötta för att orka med en forcering.

Matchfakta

 

29/8 Tord FC - SK Beduinerna 3-2 (1-0)

Tolv fördömda män gjorde en hjälteinsats mot topplaget Beds och tog med sig hela kakan hem. 27 återbud via SMS inför matchen gav ett stenhårt gäng på plan 5 denna kväll.
Sista värvningen vid halvtre fikat på SmFF:s kansli gav Div 6 debutanten Fredrik Lundkvist 90 min som prickfri högerback. Endst Coach som avbytare men som tur var så behövdes inte mer än 20 min från de gamla benen.
Isse 1-0 på en fin nick i första och Henrik P ökade sedan på till 2-1 efter att Beds kvitterat FC:s ledning i början av andra halvlek
Norsåsen pricksköt därefter en frispark för andra matchen i följd och då kändes det hyfsat säkert.
Ett Bedsmål till kunde inte förstöra fredagsmyset denna kväll utan 3-2 stod sig matchen ut.
Härligt jobbat och bäst i FC var Henrik P och Isse J som slet som galärslavar på mitten i 90 min.  

Matchfakta

 

15/8 Torpa FF - Tord FC 5-2 (2-0)

Matchfakta

 

11/8 Tord FC - FC Real Internacional 1-5 (0-3)

Matchfakta

 

6/8 Tord FC - Barnarps IF 4-2 (1-1)

Matchfakta

 

29/6 Tord FC - Bottnaryds IF 3-5 (1-2)

Årets första coach miss då Mats Larlind satte upp 3-5-2 spelstil mot ett långtjongande Bottnaryd eller som coach Larlind sa " jag trodde jag hade spelmaterial för det" till hans försvar skall dock sägas att FC gjorde en mycket svag insats. Resultat 3-5 målskyttar Michael Nymoen 2 ich Stefan Prosten Wilson 1
De flesta på plan kan bättre, vi tar nya tag i höst.
Värt att notera:
Div 6 eller kanske hela seriesystemets tyngsta anfallspar sista 20 Fredrik Jacobsen och undertecknad....
Prosten slog töj på löpmeter, han fick ihop 753 meter idag på 75 min
Domaren fegade ut efter en tveksam straff för FC i första och friade två solklara i andra halvlek

Matchfakta

 

25/6 Tord FC - Aledals IK 0-3 (0-1)

Torsk i dagens match mot topplaget Aledal med 0-3 efter tidig utvisning (12 min) på Mikael Geller efter en höger alternativt vänsterkrok. Bäste spelare idag Svenne målis och Danne J. Chanser fanns för FC men rätta skärpan saknades.
Värt att notera:
Årets dumstrut till Mikael Geller, inte ens en back till avslutningen försvarar hans beteende, knytnäveslag hör inte hemma på fotbollsplanen.
Mikael Eriksson som spelade nästan 90 minuter och noterades för knappt 750 löpmeter på plan.
Blir man gnällig när man fyllt 40 Pär Gyllengren ägnade halva matchen åt att gnälla på domaren

Matchfakta

 

17/6 IK Wallgårda - Tord FC 3-1 (0-1)

Svag insats av FC ikväll i knottens paradis, Wallgårda. 3-1 till hemmalaget efter att FC haft 1-0 i paus. Hemmalaget sprang mer och kämpade bättre och det avgjorde. Mikael Geller får godkänt i mål och Kusken Nöjd gjorde en fin årsdebut, sedan var det slätstruket. Målet inprickat av Christian Janmar.

Matchfakta

 

11/6 Div 6 JKPG Tord FC - JBK 1-3 (0-1)

Förlust i dagens mot JBK med 1-3. FC gjorde en gedigen insats och spelade jämnt mot serieledaren och visst skulle vi gjort något mål i första halvlek på chanserna som skapades. Målet gjordes av Victor Sterndalen på straff i andra halvlek.
Marco Sannelius,  Christian JanmarJohan Norsåsen  samt Sebastian Berg var FC:s bästa lirare idag.
Henrik Hammarnäs inlägg höll inte världsklass idag eller som Sebbe sa dom var tom över nätet bakom mål,
Johan Norsåsen har ingen självkriti...k missade ett par passningar men skällde ut medspelarna när dom missade.
Mikael Geller hade lite problem med höjdbollarna åtminstone ett.
Krohns och Christoffer Nilsson vad samt Calles ljumskar gjorde så åldermännen fick spela idag igen.

Matchfakta

 

5/6 Div 6 JKPG KF Sjöbo - Tord FC 1-3

En märklig tillställning där FC är det stabilare laget och där Sjöbos pojkar mest koncentrerade sig på att gnälla på varandra och på domaren.
FC målar genom Fidde W 2 och Henke S.
Vid underläge 1-3 och med två utvisade spelare i spetsen så får några Sjöbokillar med sig övriga och vägrar spela vidare när det återsår 8 min!!!
Domaren finner inget annat än att blåsa av och bestämmelserna säger då att det kommer att bli 0-3 när detta har behandlats i förbundets instanser.

Matchfakta

 

3/6 Div 6 JKPG Tord FC - Månsarps IF 1-1

En kamp där FC ska vara nöjda med poäng. Månsarp var bättre och hade inte Geller fått hjälp av ribba och stolpar hade det blivit förlust.
Poängräddare hävdar Walle att han var men alla såg att det var ett självmål!

Matchfakta

 

27/5 Div 6 JKPG SK Beduinerna - Tord FC 1-4

En härlig lagseger i Tenhult mot Beduinerna med 4-1 trots stort manfall på spelare. 12 tappra lila spelare hade tagit sig tid att kämpa för klubbmärket idag.
Någon tackade ja men befann sig i London när avspark skulle ske.
Det nykomponerade mittbacksparet Michael Nymoen och Martin Blomqvist gjorde en gedigen insats, Ragnar Thulin stred och kämpade på mittfältet, Viktor Sterndahlen gjorde comeback efter skada och levererade med två mål, övriga målskyttar Fredrik Werninger och Henrik Sandahl.

Värt att notera:
- Johan Norsåsen är obesegrad som coach !

- Ryktena säger att Bollgeniet ville att FC skulle lämna w.o. i resterande matcher efter sina 3 mål och därmed vinna den interna skytteligan.

- Petta valde att gå på linjen i dammatchen mellan EBK- Haga istället för spela, men han gjorde det prickfritt enligt observatör på plats.

Tufft spelschema nästa vecka med match på tisdag och torsdag då krävs det att alla spelare ställer upp när coach Mats Larlind skickar sina sms.

Upa Ass.coach Wallinder som även idag fick nästan 45 min spel.

Matchfakta

 

14/5 Div 6 JKPG Tord FC - Torpa FF 2-6

Den nya segersviten stannade vid en match. FC fick en tuff dag på jobbet denna kväll. Redan innan match var det lite jobbigt med alldeles för många återbud till match. Dock fanns 16 spelare, med varierande status, på matchprotokollet.
FC startar bra och spelar klokt och med ett bra passningsspel på en utmärkt fin Rosenlundsplan. 1-0  kommer också efter ett kanonskott av Offe Nilsson. Även 2-0 snitsas in av Fidde Werninger med en läcker lobb framspelad av Moen. Då har det gått 35 min och det ser mycket bra ut.
Sedan börjar eländet!!! Coach har 45 års erfarenhet av fotbollsspelande men har aldrig varit med om att 5 (fem) spelare får utgå pga. sträckning i samma match.
Först Blicks baksida, sedan Isses baksida, sedan Krohns, sedan Norsåsens ljumske och till sist Offes dito.
Coach, som agerat utmärkt linjeman i första halvlek, tvingas byta om vilket helst hade undvikits med tanke på den muskelvärk som aktivitet medför numer.
Wallinder, materialarn, får göra 45 min med ett som vanligt begränsat rörelsemönster. Fredde H, får nästan en hel match i benen vilket inte hänt sedan Framnäs brann.  
Torpa vände sista kvarten i första till 2-3 i halvtid. Sedan ramlade det in tre till bakom en maktlös Geller som hade tvålat in handskarna lite.
Bra kämpat ändå mot ett starkt motstånd som säkert kommer att vara i toppen av serien i slutet av september.

Värt att notera:

- Offe var vänlig nog att fixa en back till höstfesten. Bra gjort på 3 spelade matcher. 100%ig.

- Vi måste lära Geller att målvakt får ta med händer i straffområdet.

- Walle, materialarn, försökte fixa straff men en vådlig verbal protest gav bara en ostskiva.

- Var det den fina planen som ställde till det med baksidorna?

- Undras om det finns plats på gymmen i stan de närmaste veckorna när alla rehabtränande äldre FC-lirare väller in.

- Var fanns den självutnämnde "stjärnan" idag?

Matchfakta

 

8/5 Div 6 JKPG FC Real Internacional - Tord FC 2-5 (1-2)

Äntligen levererar stjärnan !!!

Seger i torsdagens bortamatch mot FC Real Internacional, ett tekniskt lag med bollskickliga spelare men med sämre kondition än gubbarna i
Tord FC, efter en tveksam första kvart från FC spräcker Sandahl nollan med ett kanonskott via stolpen. Sedan träder han fram, FC:s stora stjärna SPW. Idag med
en ny roll, en fri roll utan krav att markera eller jobba hem och gör ett hattrick.
Slutresultatet spikas till 5-2 till FC av M Blomqvist 10 min före slutet. Visst skulle FC gjort ytterligare mål sista 20 men oskärpa och oflyt gjorde att det inte blev fler mål. Trodde det var omöjligt att något lag hade sämre fysisk status rent konditionsmässigt än TFC spelarna men det fanns visst ett lag i alla fall.

Bäste spelare i FC: Patrik Svensson, skulle vilja berömma 3 målsskytten också men han rörde sig knappt på plan.

Värt att notera:

- Moens målform svag, missade öppet mål från 1 meter i första halvlek, transferlistan? Men frågan är, vilket lag vill ha honom?

- Marco och Offe stängde högerkanten med sitt fysiska spel och sin polispondus.

- Figge syntes med de gamle Tordarna vid sidan av planen, där passade han in som handen i handsken.

- Hammarnäs som för något år sedan kunde löpa hur mycket som helst, flåsade högt efter varje 10 meters löpning. Ålderstecken?

- Norsåsen tofflar iväg en frispark mot straffområdet men träffar hörnflaggan och skyller på ymf som inte håller bredden, det är rutin det !!!

UPA

Ass.coach/Materialförvaltare

Matchfakta

 

29/4 Div 6 JKPG Barnarps IF - Tord FC 2-1 (1-1)

En medioker insats från FC på en medioker plan. Barnarp, som nystartat i år igen, var lite hetare än något bekväma FC lirare hela matchen. FC försökt trilla boll men man fastnade oftast på ett utmärkt Barnarpsförsvar och en målvakt som spelade upp sig och var en avgörande faktor till matchresultatet.
Matchens behållning ur FC:s perspektiv var Werningers 1-1 mål som var en bomb från 25 m, riktigt snyggt.
Chanser saknades inte för ökad målskörd men sumparna blev fler och fler och frustrationen större och större.
Ludde var mycket besviken över stjärnspelarnas prestationer denna kväll. Glansen har falnat på några s.k. finlirares glorior. Bättre prestationer krävs av Managern till nästa vecka.

- J Randau tackas för en oerhörd flexibilitet då budningen kom 2 tim innan match.

- Två baksidor rök. Inzaghi och Sterndahlen! Slarv med försäsongens styrkepass eller helt enkelt för kallt.

- Marco var pigg och sprang mycket och bra. Uppvärmning inför 1:a Maj jobbet?

- Förlustfria sviten på 17 seriematcher bröts och ny börjar i nästa vecka.

Matchfakta!

 

23/4 Div 6 JKPG Bottnaryds IF - Tord FC 1-4 (1-3)

Premiär och ett nervöst gäng gjorde långresan till Bottnaryd. Här väntade en ganska ojämn matta som hade behövt lite omsorg innan avspark.
FC var det starkare gänget hela matchen och med lite skärpa på några fötter så borde det blivit något mål till.
Geller i målet gjorde ändock ett par fina ingripanden och får chansen en gång till.
Ludde var nöjd med dagens insats och var lugn som en filbunke på linjen.
Ass. Coach Walle bytte in sig själv i 70:e och hann sumpa ett par lägen.
Tobias K skulle satt högerskon på vänstran för då hade han kanske nätat på friläge i första.
Rille Inzaghi var på hugget och kunde ha nickat!!! in ett par till vilket hade gett eko i fotbollsvärlden.
Sternis gjorde en Zlatan och snodde snabbt bollen när mannen med JKPG:s taskigaste straffområdesbalans M Moen snubblade till sig en avblåsning från domare Wängefors.
Bäst i FC var denna kväll Isse, som trivdes som fisken i vattnet på det usla underlaget, och Rille Inzaghi som briljerade med två baljor.

Matchfakta!

Uppdaterad: 26 MAR 2015 18:52 Skribent: Mats Larlind
Epost: This is a mailto link

Vi sponsrar Tord FC!

Bildresultat för bluerange
bygginvestlogo5
comcenter_logga_ny

 

Väder Rosenlund

Postadress:
Tord FC - Fotboll
c/o Mats Larlind, Kvarnvägen 2
56139 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 0706994802
E-post: This is a mailto link

Se all info