Hoppa till sidans innehåll

Minnesanteckningar Föräldramöte/medlemsmöte

22 OKT 2018 09:23
18 och 19 september hölls ett kombinerat föräldra- och medlemsmöte för föreningens medlemmar.
 • Skapad: 22 OKT 2018 09:23

Nedan kommer en kort sammanfattning av de punkter som behandlades och ämnen som diskuterades under de två kvällar som vi höll mötet. Texten finns även som PDF här.


 

 • Styrelsen och de anställda presenterar sig.

 • Kassören Gustav Sandstedt berättar om vad olika aktiviteter t.ex. dressyr-/hopptävlingar, träningstävlingar, Törebodafestivalen och försäljning av t.ex. korv, kakor/godis, NewBody ger i pengar till föreningen. Målet är att sådana här intäkter ska kunna användas till utveckling av föreningen istället för att behöva läggas på löpande utgifter. Han berättar vidare om framtidsarbetet - där en grupp tillsatts för att arbeta mot målet att kunna anställa en verksamhetsansvarig på ridskolan.

  Gräsroten: enkelt sätt att stötta hästklubben. Med Gräsroten fördelar Svenska Spel årligen 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och föreningslivet i Sverige. Det är enkelt att ansluta sig till Gräsroten. Välj upp till tre favoritföreningar som får ta del av pengarna. Det gör du enkelt på svenskaspel.se, i butik eller genom att ringa till Svenska Spels kundservice på 0770 - 11 11 11. Ju fler poäng din förening har fått under året som gått, desto mer pengar ger det föreningen. Det kostar inget att vara med i Gräsroten.


  Bingolotto:
  Att prenumerera på Bingolotto är ett annat sätt att stödja föreningen. Mer info finns på https://www.bingolotto.se/bingolotto-prenumeration/

  Panta mera - föreningen får pant både för svenska och utländska burkar och svenska petflaskor så fyll gärna våra panta-mera-behållare!

  Granngården – Koppla ditt klubbmedlemskap till din förening 

  Är du medlem i Granngårdens kundklubb? Då kan du förutom att själv få två procent bonus på dina köp även ge två procent avkastning till Töreboda Hästklubb. Bonusen betalas ut i form av ett presentkort två gånger om året till föreningen. 

  Gör såhär: Gå in på mina sidor - Lägg till din förening under "kontaktuppgifter"
  Du kan också ringa Granngårdens kundtjänst på 0771 – 222 444 eller mejla till This is a mailto link för att koppla ditt klubbmedlemskap till din förening. 

  Är du inte medlem i Granngårdens kundklubb ännu? Du kan enkelt bli medlem på https://www.granngarden.se/kundklubb. Du kan också bli medlem direkt i butik. 
 • Ridinstruktören Gunilla berättar om ridskoleverksamheten och slår ett slag för att även ridelevernas föräldrar ska lösa medlemskap i föreningen för att ha rätt att få göra sin röst hörd på t.ex. årsmöten. Familj kan lösa familjemedlemskap! I medlemskapet ingår även en försäkring.

  Ridhjälmar: då ridhjälmar är en färskvara förordar styrelsen att rideleverna så snart som möjligt skaffar sig egna hjälmar för sin egen säkerhets skull. Föreningen kommer fortsättningsvis endast tillhandahålla ett fåtal utlåningshjälmar, men säkerhetsvästar kommer fortfarande finnas för utlåning.

  Igenridning: medlemmarna saknar större möjligheter att kunna rida igen missade lektioner pga. sjukdom. Styrelsen kollar vidare på detta.
   
  Gunilla uppmanar fler barn att vara på anläggningen på sin fritid. De får gärna ta hand om hästarna och hålla dem rena och fina!

  Hastigheten in till anläggningen: tyvärr har vi problem med att en del bilar framförs alldeles för snabbt in till ridskolan och föreningen undersöker möjligheten att sätta upp farthinder på infarterna.
  KÖR FÖRSIKTIGT!

 • Tävlingsverksamheten och aktivitetspärmen: Tävlingsansvarig Sara Gustavsson berättar om våra tävlingar i hoppning och dressyr och våra träningstävlingar (pay and jump - hoppning, pay and ride - dressyr). I år har vi ställt in några tävlingar/träningar av olika anledningar (brist på kärnfunktionärer, tidtagarutrustning, torka).

  Det är snart dags att ansöka om tävlingar för våren 2019 och styrelsen vill få besked från medlemmarna om de är villiga att hjälpa till som funktionärer. Många funktionärsuppdrag kräver ingen hästkontakt eller tidigare vana. Vi behöver t.ex. parkeringsvakter, cafepersonal och funktionärer till sekretariat och domartorn. Intresse finns från medlemmarna men de vill att aktiviteter annonseras i mycket god tid! De vill också få information om vad olika funktionärsuppdrag innebär.

  En aktivitetspärm där kommande aktiviteter annonseras kommer att hängas upp i ridhuset. Där ombeds medlemmarna skriva upp sig på önskat arbetspass. I denna pärm finns även en mer allmän lista där man kan skriva upp sig om man t.ex. kan hjälpa till med lättare reparationer på anläggningen, bakning, sponsring o.s.v.
   
  Aktuellt just nu är:
  * 6 oktober kl.10-14 Arbetsdag
  * 13 oktober Lagdressyrtävling  (samt förberedande arbete kvällen innan)
  * 9 december kl.15 Julshow (samt förberedande arbete)

 • Cafeterian: Anita Augustsson - föreningens kanslist och, tillsammans med Elisabeth Simensen, en av eldsjälarna i cafeterian. Anita berättar om hur omtyckt vårt lilla café är på tävlingar och andra aktiviteter då vi alltid erbjuder hemgjorda bakverk. Medlemmarna får gärna baka - be instruktörerna låsa upp så att ni kan lägga bakverken i frysen för kommande behov!

  Anita och Elisabeth behöver avlastning i caféet så medlemmarna uppmanas att skriva upp sig i aktivitetspärmen!

 • Ungdomssektionen: Ingen i föreningens ungdomssektion närvarade undertecknade berättade att alla medlemmar i föreningen upp till 26 år ingår i föreningens ungdomssektion och att den styrs av en styrelse. Ungdomssektionen är en plantskola för kommande styrelseuppdrag i huvudstyrelsen.
   
  Ungdomssektionens planerade aktiviteter i höst är:
  * 30 september Ponnyridning
  * 7 oktober"I dag i stallet"
  * 21 oktober Ponnyridning
  Ungdomssektionen annonserar sina aktiviteter på sin anslagstavla i stallet samt på deras facebook-sida: https://www.facebook.com/ungdomssektionen.torebodahastklubb/

  Medlemmarna ser gärna att såväl ungdomssektionens aktiviteter som andra aktiviteter i föreningen meddelas tillsammans med ridavgiftsfakturan samt även på föreningens andra informationskanaler:
  hemsidan: https://idrottonline.se/TorebodaHK-Ridsport/
  facebook: https://www.facebook.com/TorebodaHK/

 • Hästskötarna: Sara Gustavsson berättar att föreningen tagit upp projektet med hästskötare till ridskolehästarna. Föreningen har börjat i liten skala med c:a 10 hästskötare men målet är att utöka verksamheten. Hästskötarna hjälper bl.a. till med ponnyridningen på fredagar men målet är att de även ska kunna hjälpa till i ridskolestallet andra kvällar i veckan.
 • Sammanfattning önskemål från medlemmarna:

  • Grundläggande föräldrakurs - många ovana föräldrar vill kunna hjälpa sina barn att göra i ordning hästen innan/efter ridlektion
  • Kurs i hästens beteende - för säkrare hästhantering
  • Grönt kort - krävs för tävlingar över klubbnivå - i dagsläget finns ingen funktionär inom föreningen som har behörighet att utförda Grönt kort men vid stort intresse får vi undersöka möjligheterna att hyra in någon extern funktionär.
  • Information om olika aktiviteter bör komma ut i god tid - gärna tillsammans med fakturan för ridavgifter men även genom föreningens andra informationskanaler
  • Tillfrågad funktionär bör i god tid få reda på vilken arbetsuppgift han/hon skall utföra.
  • En informationsfolder om föreningen och ridskolan ska tas fram.

/Monika Eriksson Wänerås
ordf. Töreboda Hästklubb

Skribent: Gustav Sandstedt
Epost: Adressen Gömd

Stolt huvudsponsor:

Daloc_logo
Följ oss på You Tube:
YouTube-logoVi har Swish

Swish Logo

123 268 4991

Postadress:
Töreboda HK - Ridsport
Moängen Saxängen 5
54591 Töreboda

Besöksadress:
Moängen Saxängen 5
54591 Töreboda

Kontakt:
Tel: +46 0700 90 90 03
E-post: This is a mailto link

Se all info