Hoppa till sidans innehåll
Foto: Johanna Drath Gunilla och Kalle

Våra ridlärare


Klubben har fyra instruktörer som arbetar fem kvällar per vecka. Nedan får ni en presentation av dem.

Karl Sandstedt

Gunilla Simensen

Hej! Jag heter Karl men kallas för Kalle. Våren 2011 flyttade jag och min man Gustav till Töreboda. Jag är uppvuxen här och har tävlat för klubben i många år. När jag var 9 år gammal fick jag ett ridläger i födelsedagspresent av mina föräldrar och sedan dess är jag fast i den här fantastiska sporten.

Under åren fram tills nu har jag haft många egna och andras ponnyer/hästar i träning. Jag har utbildat och tävlat flera hästar t.o.m. 140 hoppning. Har även ägnat mig åt lite uppfödning.

Jag har gått Hästgymnasiet i Skara, Elitprogrammet för ungdomsryttare på Strömsholm, Läst pedagogik A+B på Umeå Universitet, jobbat i flera professionella tävlingsstall och är C-tränare i hoppning. Jag har även läst retorik A+B+C på Örebro Universitet och min C-uppsats ägnade jag åt den pedagogiska vinsten inom retorik med hjälp av mental träning.

På min fritid vill jag helst umgås med min familj, Gustav och Betty (världens sötaste lilla hund), laga god mat och kolla på bra filmer, bl.a. Det känns kul att vara ridlärare här och jag upplever att det finns många unga, talangfulla tjejer och killar i den här klubben!

Hej jag heter Gunilla Simensen, jag är uppvuxen i Lyrestad en bit utanför Mariestad. Jag har en dotter som heter Elin, hon bor och studerar konsthistoria på universitet i Uppsala. Jag bor nu i Töreboda och jobbar som undersköterska på natten på ett hem för äldre. När jag inte är i stallet tycker jag om att var med dem som står mig närmast, jag älskar att dansa och fika vilket händer allt som oftast.

Jag började rida 1975 tillsammans med ett gäng kompisar på en ridskola i Tidavad, en av dessa är min äldsta kompis Eva som har sin häst uppstallad hos oss på klubben. År 1978 fick jag min första ponny som var ett russ som hette Emil. Då började jag träna för en dressyrtränare som heter Ingrid Palm. En kort period hade jag en ponny som hette Casmir, han var fullblod/welsh, efter honom dök Löparkarin upp i mitt liv, det har varit många olika hästar som passerat, men jag har alltid haft en förkärlek för dem som varit lite speciella och som krävt tålamod och tid.

Jag har som ung suttit in och ridit in hästar och ponnys åt en uppföddare som födde upp halvblod och newforest och vi har även i dag kontakt då jag haft hästar åt honom även som vuxen. Yara af Källstorp, som går som lektionshäst på ridskolan, är en av hans hästar. Efter skolan jobbade jag på ridskolan i Mariestad.

Nu har jag tre egna hästar, Miss Allie, Miss Beerbaum (Lillan) och Miss Doubledam (Bubblan) som båda är döttrar till Allie. Med Allie har jag tävlat hoppning upp till 115. En dag hoppas jag att Lillan blir min framtida tävlingskompis.

Jag har även tränat för många olika tränare under åren bland annat Pär Ola Nyström, Fredrik Gustavsson, Ulf Liljendorff och Anna Emanuelsson som är A tränare i hoppning. Hästar har alltid varit en stor del av mitt liv och jag tycker att det är en rolig och rogivande sport där man aldrig blir fullärd utan man hela tiden lär sig mer, och det är säkert därför som det är lika roligt nu som när jag var fem år och satt och red min första lektion på ridskolan.

Sara Gustavsson

Charlotte Koinberg

Sara Gustavsson heter tjejen som har lektioner på onsdagar. Sara är utbildad ungdomsledare och har länge varit engagerad i föreningen.

Sara tävlar främst dressyr själv, och gärna då på O'key som går som lektionshäst på ridskolan.

Charlotte har lektioner på torsdagar - främst ridlekisgrupper för yngre nybörjare. Men även vuxna.

Hemma är stallet fullt med hästar, hundar och katter. Och även på ridskolan så står hennes egen Uran och dotterns Panter. 

Uppdaterad: 14 MAR 2019 15:51 Skribent: Gustav Sandstedt

Stolt huvudsponsor:

Daloc_logo
Följ oss på You Tube:
YouTube-logoVi har Swish

Swish Logo

123 268 4991

Postadress:
Töreboda HK - Ridsport
Moängen Saxängen 5
54591 Töreboda

Besöksadress:
Moängen Saxängen 5
54591 Töreboda

Kontakt:
Tel: +460700909003
E-post: This is a mailto link

Se all info