Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Se sommarens öppettider för våra kontor i Karlskrona och Karlshamn.
 
Under tre dagar i slutet av juni samlades ett 70-tal elever från Tullskolan och Sunnadalskolan i Karlskrona för ett dagläger över tre dagar på Rosenholm. Syftet med lägret är att locka in barnen och ungdomarna i idrotten och i föreningslivet.
 
Under nästa vecka inleds Pride i Blekinge. Läs mer om vad som händer under veckan, och hur din förening kan vara med och skapa en inkluderande idrott för alla!
 
Precis som för alla är det viktigt att äldre personer rör på sig. Hälsoeffekterna är många, både för fysiken och det psykiska måendet. Det ger också en möjlighet att bryta den ensamhet som många upplever. Och det är aldrig för sent att komma igång!
 
Att som funktionsnedsatt ha möjlighet att få idrotta kan vara avgörande. Många vittnar om att känslan av samhörighet och möjligheten att få röra på sig tillsammans med andra är en väldigt viktig del i livet. Och i Blekinge är parasporten på...
 
Hur ska framtidens idrott se ut i länet? Med stort engagemang diskuterade personer i olika åldrar, olika kön och från olika kulturer sina perspektiv med varandra vid en workshop ute på Tjärö, mitt i Blekinge skärgård.
 
Du känner väl till att din förening har möjlighet att få ekonomiskt stöd i olika former för den verksamhet ni bedriver? Här presenteras stöd som idrottsföreningar kan söka.
 
Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. Skatteverket erbjuder kostnadsfria webbseminarier där du får lära dig mer om vad föreningen som arbetsgivare behöver tänka på samt vad som gäller för årets inkomstdeklaration.
 
Fredagen den 30 september 2022 arrangeras Idrottens dag samtidigt på skolor runt om i hela Blekinge. Vill er förening vara med och bidra med rörelseglädje och kunskap om er idrott, och visa vilka möjligheter som finns i er förening?
 
Tycker du det är viktigt med jämställdhet inom idrott? Tycker du jämställdhetsfrågan i relation till idrott verkar komplex och svår? RF-SISU Blekinge erbjuder din förening att ta del av en workshop för ett aktivt jämställdhetsarbete i din förening.
 
Vi kommer ut till er i samband med er idrottsskola! I år erbjuder vi aktiviteter som inspirerar och stimulerar till schysst spel, respekt för varandra, samarbete, kreativitet och rörelse.
 
Över 1100 ungdomar och ledare anmälde intresse för att gå på Sportbio. 700 stycken, från 33 lag/grupper i hela Blekinge, får nu möjlighet att se filmen tillsammans med efterföljande reflektionsmaterial i lärgrupp på hemmaplan.
 
Under fredagkvällen den 1 april arrangerade vi Idrottsgalan i Blekinge, på Blekinge Convention Center i Ronneby.
 
Flyktingströmmen till Sverige ökar och idrottsrörelsen kan bidra med bra fritidsaktiviteter för barnen som kommer hit. Läs om hur din förening kan få stöd för att arrangera aktiviteter för barn på flykt.
 
Allt fler kvinnor återfinns på ordförandeposter. Vi har pratat med 12 av dem och hört vad de tycker är bäst med att vara ordförande i just sina föreningar. Läs och njut!
 
12

Postadress:
Torhamns GOIF - Fotboll
Box 108
37042 Torhamn

Kontakt:
Tel: 045551302
E-post: info@torhamnsgoif.co...

Se all info