Hoppa till sidans innehåll

Aktivitetskort


Aktivitetskort – Orientering och längdskidåkning

 

Tormestorps IF har aktivitetskort för orientering och längdskidåkning på motsvarande sätt som ett gym säljer gymkort. Dessa kort gäller halvårsvis och finns i tre olika nivåer, Basic, Standard och Plus. Kostnaden per halvår är 500, 1000 respektive 1500 SEK. Med dessa olika varianter har de allra flesta möjlighet att köpa ett aktiviteskort som är inom ramen för sin arbetsgivares ersättningsregler för friskvårdsbidraget.

 

För att friskvårdsbidraget skall vara fullt avdragsgillt för arbetsgivaren och inte skattepliktig för den anställde gäller att personen skall svettas och att det inte får vara en exklusiv sport. Orientering och längdskidåkning är sporter där man svettas och de anses inte exklusiva och därför är dessa ur Skatteverkets synvinkel godkända sporter. Det är vanligt att arbetsgivaren ersätter kostnaden helt eller delvis för olika gymkort mm. Hur mycket som betalas ut varierar från 500 SEK/år upp till 5000-6000 SEK/år. Det är också upp till dessa nivåer som skatteverket godkänner.

 

Hur mycket måste jag då vara med aktiviter arrangerade av klubben? Svaret är precis så mycket som du själv vill. Det samma gäller för de person som köper ett gymkort. Det finns ingert krav hur många gånger du skall gå till gymmet.

 

Kontakta kassören för att skaffa ett Tormestorps IF aktivitetskort för Orientering eller Längdskidåkning och han kommer då att skriva ut ett kvitto som ni skall lämna till er arbetsgivare.

Uppdaterad: 20 OKT 2013 16:32 Skribent: Jan Ottmer
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Tormestorps IF - Orientering
Jan Lennart Nilsson, Pepparmyntsgränden
28134 Hässleholm

Kontakt:
Tel: 045118068
E-post: jannewbridge@hotmail...

Se all info