Hoppa till sidans innehåll

Hästar och Ponnys


Här är stallets hästar presenterade som arbetar på vår ridskola.

"Zino" Zinzano

Gotlansruss. Valak. Brun. B-ponny, 125 cm. Född 1999.

Zino är en snäll ponny att rida i ridhus och paddock men hungrig i skogen. Han hoppar käckt och arbetar lite lagom i dressyren.
"Rille" Reinhold

Gotlansruss. Valak. Brun. B-ponny, 126 cm. Född 1998.

Söt och lättriden men ibland blir det bara för kul i hoppningen och då blixtrar han till och gör ett jätte hopp bara för att han kan liksom. Rille är en gammal tävlingsponny och när det kommer till hoppningen har han en räv bakom varje öra om det sitter någon på ryggen som vill bromsa sig igenom banan! Han är trevlig att rida ut på och kan vara lite lat i dressyren. Han har livstidslicens och hade nog velat tävla hoppning på riktiga tävlingar igen. Trevlig att borsta och pyssla med. Kan bli lite stark när man skall leda honom och hellre gå åt fel håll och äta en grästuva som de flesta små ponnys.

 

Coctail

Coctail

Svenskridponny. Valack. Brun. C-ponny, 136,5 cm. Född 1997.

Snäll ponny som känns trygg för osäkra. Tävlat hoppning med elever upp till LB. Gillar uteritter men inte älgflugorna. Snäll i hanteringen men gillar inte att få flugspray eller andra "konstigheter" :) Hoppa är det som han är bäst på. 

 

 

Blidur

Islandshäst. Valack. Skimmelskäck, 142 cm. Född 2008.

Blidur kom till gården 2013 under hastiga former och reds in. Han visade sig vara en riktigt liten häftig häst och med fina gångarter. Sin första lilla gångarts tävling, en sk. Gaedingakeppni B-flokk, vann han och han är verkligen en rolig och lätt töltad häst även att han är mycket pigg. Med barn brukar han vara lugn och snäll och ibland går han med på lektion med ponnybarnen. På gott och ont, för han tölter hellre än travar. Han är fin att galoppera på och han kan hoppa banor på lägre höjder. Bäst är han ändå att rida som islänning och inte som vanlig ponny. 

"Britta" Brita av Vallen

Svensk Ridponny. Fux. Sto, 145 cm. Född 2010.

Kelsjuk och social ponny som alltid kommer i hagen. Under utbildning. Lugn och självsäker med fina gångarter. Hoppar fint.

Gigur

Islandshäst. Valack. fux, 147 cm. Född 2010. 
Gigur är en härlig vacker stor femgångare som tyvärr är lite för lat för att prestera på tävlingsbanan. Men dessto mer älskad av eleverna på ridskolan. Hoppar käckt och går i fin form. Mycket bekväm att rida och töltar bra.

 

Guli 

Guli
Svenskridponny. Sto. Rödblack. maxad D-ponny 148 cm. född 2001.

Snäll nybörjarponny som är en riktig klippa för alla att rida och hantera. I stallet har hon dock med åren blivit en lite av en tjurkärring, kittlig och gillar inte sadelgjorden, speciellt på vår vintern.  Hon har hoppat pay and jump och tar sig enkelt runt på en 1 m bana men då hon totalt saknar vilja för att anstränga sig mer än nödvändigt trivshon bäst på lite lägre höjder. Tyggheten själv att rida även ute i skog o mark. 

Molle
Korsningshäst. Valack. Brun. 165 cm. Född 2010

Vänlig häst som är grundriden och hoppar lägre höjder. Trygg på uteritten men pigg.

 

"Mimmi" Mimika
Halvblod. Sto. Fux. 170 cm. Född 2010

Utbildad ca LB/LB. Orädd och lite tufft ledarsto, men trygg att rida även för yngre eller nybörjare. Rör sig trevligt och hoppar med spänst.

"Bäbis" Van reins

Halvblod. Valack. Fux. 175 cm. Född 2010.

Stor häst som är snäll som dagen är lång. Startad upp till LA som 6 åring. Hoppar banor upp till 1m.  Lugn, lat och inte helt enkel att få till att arbeta. Trygg för alla!  

 

 

Uppdaterad: 27 JUL 2016 12:00 Skribent: Monica Johansson

Postadress:
Torpa RS - Ridsport
Lovisa Johansson, Årshult, Norregård 3
34172 Lidhult

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: torparyttarsallskap@...

Se all info