Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Bamsegympan firar 10 år

(2018-10-17 17:12)
I år är det tio år sedan Gymnastikförbundet introducerade Bamsegympa i Sverige.
 
Nyligen kunde Gymnastikförbundet berätta om nytt samarbete kring hälsoundersökningar för landslagsaktiva, nu kommer nästa goda nyhet och denna gång gäller det snabb tillgång till specialistvård för medlemmar i gymnastikföreningar.
 
Tonya Paulsson avslutade sin tävlingsperiod på Ungdoms-OS med ytterligare en fantastisk prestation i barr där hon blev sjua i finalen.
 
Efter fyra fina kvaldagar på Ungdoms-OS tog sig Tonya Paulsson från Motus Salto till mångkampsfinal i Youth Olympic Games. I finalen toppade hon den prestationen och placerade sig på en otrolig sjunde plats.
 
I och med dagens mångkampsfinal har Marcus tävlat klart i Argentina. Marcus slutade på en 17:e plats i den olympiska finalen som vanns av japanen Kitazono Takeru.
 
Hylla Eldsjälarna runt om i Sveriges föreningsliv tillsammans med Folkspel och Eldsjälsgalan, röstningen pågår fram till själva galan i mars 2019.
 
Idag avslutas Loulé World Cup med finaler i trampolin, DMT och tumbling.
 
Den 4-6 oktober går världscupen i trampolin, tumbling och DMT i Loule, Portugal. Tävlingarna sker i Loulé Municipal Sports Hall i Loule.
 
Jonna Adlerteg lyfte sig en placering från gårdagens barrkval på världscupen i Paris och tog hem en strålande silvermedalj!
 
Idag genomfördes kvalet i World Challenge Cup i artistisk gymnastik och Jonna Adlerteg har återigen tagit sig till en barrfinal. Även debutanten Jessica Castles är i final i bom!
 
 
Den kommande helgen, 29-30 september går World Challenge Cup i Paris i artistisk gymnastik och från Sverige tävlar, Jonna Adlerteg, Jessica Castles, Kim Wanström, Karl Idesjö och Pontus Kallanvaara.
 
I samband med införandet av Gymnastikförbundets nya utbildningssystem kommer gymnastikens sex rörelsemönster att antas som modell och utgångspunkt.
 
Den 20 oktober genomförs NM i trampolin och DMT i Valhalla Sporthall i Göteborg.
 
Jonna Adlerteg lyckades hålla topplaceringen i barr från kvalet och tog idag hem guldet i World Challenge Cup i Szombathely i Ungern.
 

 

 

besöksräknare 
Besökare sedan 2011-04-25

Postadress:
Torsby GF - Gymnastik
Mikaela Renhult, Oleby 475
68592 Torsby

Besöksadress:
Lustavägen 6
68532 Torsby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ullabella@tgf.se

Se all info