Hoppa till sidans innehåll

VERKSAMHET


-          Torslanda tennis skall vara till för alla och ge varje individ möjlighet att utveckla sin tennis utifrån sina egna behov och förutsättningar.

-          På alla nivåer i Torslandas tennisverksamhet skall tennis bedrivas så att spelarna utvecklas fysiskt, psykiskt och socialt.

-          Genom bra verksamhet vill vi utveckla och stimulera juniorernas motorik, koordination och kondition så att de kan prestera väl både på tennisbanan och i vardagen.

-          Juniorverksamheten skall också skapa förutsättningar för utveckling, glädje och spontanitet så att alla trivs och må bra.

-          Tävlingsmomentet skall inspirera våra juniorer till att testa sina gränser. Vår verksamhet skall ge gemenskap och skapa förutsättningar för att respektera andra människor samt att följa de gemensamt uppsatta regler som klubben har.

-          Torslanda tennis har målsättningen att ha en bra breddverksamhet som bas för en lika bra elitverksamhet. Klubben skall sträva efter vara att vara en av de bästa både som bredd- och tävlingsklubb i regionen.

-          Alla i föreningen - dam- och herrsektion, A-lag, juniorer, föräldrar, motionärer och ledare - måste känna att de är viktiga för föreningen. Då får vi en förening med klubb och vikänsla, vilket är en förutsättning för en väl fungerande klubb.

-          Torslanda tennis har som mål att tillhöra regionens bästa klubbar på så väl breddverksamhet som elitverksamhet.

Tränare 

Alla tränare bör utbildas genom Svenska tennisförbundets utbildningssystem samt internutbildning som klubben har att erbjuda. Tränare som jobbar med tävlingsspelare och A-lag skall få möjlighet att jobba utanför klubben för att hålla sig ajour hur svensk tennis ser ut och utvecklas.

Breddverksamhet

Som klubb ser vi det som viktigt att alla har möjlighet till att lära sig spela tennis och utvecklas i sin egen takt.  Målet med breddverksamheten, tennisskolan och vuxenkurser är att erbjuda en bra verksamhet med engagerade tränare som bryr sig och tar hand om alla på lika villkor. Värt att tänka på är att dagens elever är morgondagens abonnenter och tränare.

Elitsatsande

Till dessa spelare måste klubben ge bra resurser i fråga om bantid, kompetens och stöd för att uppnå vårt mål som elitsatsande klubb. Spelare som erbjuds dessa resurser är då också skyldiga att ställa upp och hjälpa till vid olika aktiviteter. Att få bidra med något tillbaka till klubben är nyttigt för att stärka klubbkänslan.

A-lag dam och herr

Målet är att klubben själv skall fostra spelare till våra båda representationslag i möjligaste mån. Resurser till A-lagen skall anpassas efter behov. Desto högre upp i seriesystemet, ju mer resurser.

Dam och herrsektion

Dam och herrsektion skall vara tillgänglig för alla och bedrivs så att alla får ett socialt och sportsligt utbyte. Dam och herrsektion bör själva vara med och utveckla verksamheten så att den utvecklas och stimulerar på rätt sätt.

Uppdaterad: 29 AUG 2018 10:16 Skribent: Tony Nordin

Postadress:
Torslanda TK - Tennis
Gamla Hjuviksvägen 1
42332 Torslanda

Besöksadress:
Gamla Hjuviksvägen 1
42332 Torslanda

Kontakt:
Tel: 0761369695
E-post: daniel@torslandatk.s...