Hoppa till sidans innehåll

KLUBBINFO


Torslanda Tennisklubb (TTK) är en ideell idrottsförening med verksamhet inom tennis.


Vi har en egen tennishall som ligger knappt en kilometer från Torslanda Torg i ett område med idrottshall, fotbollsplaner och motionsbanor samt med goda bussförbindelser (bl a linjerna 21 och 25) och parkeringsmöjligheter. TTK har ca. 650 medlemmar mellan 4 och 70 år, av vilka ca 320 är juniorer.


Vi arrangerar olika typer av internspel, t ex motionstävlingar - mixed, dubbel och singel, klubbmästerskap m m.


Våra juniorer kan också delta i utbytesmatcher och seriespel, t ex Tennisskoletouren.

 

Varje sommar brukar vi anordna några veckors tennisskola på dagtid, såväl i början av sommarlovet, som strax innan höstterminen börjar. I början av utesäsongen varje år försöker vi även arrangera "träningsläger" för juniorer på någon känd tennisort i södra Sverige - ett par gånger har vi t ex varit på Strandbaden i Falkenberg.

 

TTK stödjer Riksidrottsförbundets arbete mot övergrepp på barn

Se RF's policy mot sexuella övergrepp inom idrotten.

HISTORIK

Torslanda Tennis Sällskap, numera Torslanda Tennis Klubb bildades 1986 av Miklos Gerstenfeld, Agneta Anderson och Birgitta Kronberg.

På programmet stod junior och seniorträning. Snart kom tävlingsverksamheten in i bilden med familjetävlingar typ prickblixt o dyl. Inom och utomhusmästerskap infördes. Idag deltar vi även i externa tävlingar, lag-serier mm. Föreningen växte explosionsartat vilket gjorde att problem med lokaler uppstod. Torslandahallen och skolans sporthall användes, men räckte inte till. Diskussioner började då föras om att bygga en egen hall. En kommitté bildades 1988 under ledning av Bengt Sundholm för att utreda möjligheterna att bygga en egen hall.

 

Fritidsförvaltningen kontaktades och ställde upp på ett föredömligt sätt. Ärendet forcerades fram och vi stötte på arbetsamma och svåra problem. Bakslag varvades med framgång men i november 1989 stod hallen klar. Som förste chefstränare stod Göran Malmberg redo att dra igång verksamheten hallen.

 

Idag bedrivs verksamhet med barn från 4 år upp till vuxengrupper. Förutom gruppverksamhet hyr klubben ut abonnemang där motionärer i alla åldrar spelar tennis och har roligt. Klubben består idag av cirka 650 medlemmar varav ca 300 är barn.

 

Postadress:
Torslanda TK - Tennis
Gamla Hjuviksvägen 1
42332 Torslanda

Besöksadress:
Gamla Hjuviksvägen 1
42332 Torslanda

Kontakt:
Tel: 0761369695
E-post: daniel@torslandatk.s...