Hoppa till sidans innehåll

Corona, nya regler på klubben

02 APR 2020 17:18
Torslanda TK
Nya regler tillsvidare gällande verksamheten pga. Coronaviruset
 • Skapad: 02 APR 2020 17:18

Torslanda TK

Nya regler tillsvidare gällande verksamheten pga. Coronaviruset

Hej alla medlemmar,

Vi som förening fortsätter att följa utvecklingen och de råd och rekommendationer som Svenska Tennisförbundet, Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten ger kring covid-19.

Med stöd av ovanstående råd och rekommendationer gör vi bedömningen att vi inte kommer behöva dra ner på någon träningsverksamhet vilket innebär att vi att kommer fortsätta att bedriva vår verksamhet men det kommer innebära en del förändringar.

Vi har sett över våra städrutiner och gör daglig tillsyn av gemensamma ytor och säkerställer att det finns bra möjligheter till god handhygien.

För barn och vuxna som deltar i vår tennisverksamhet

Vi undviker att samlas i större grupper och bedriver verksamheten med det i beaktande och arbetar så individuellt det går. Vi plockar bort gemensam uppvärmning innan träning för att minimera antalet barn och ungdomar inne på banorna samtidigt.

Tävlingar (t ex Lilla Klubbtouren, Mini, Midi och Maxitävlingar) som planerats att genomföras i hallen ställs tillsvidare in, besked om dessa kommer spelas vid senare tillfälle meddelas efter dialog med SvTF Göteborg och utifrån hur utvecklingen kring covid-19 och de råd och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten lämnar.

Från och med måndag 6:e april kommer vi inte kunna erbjuda någon busshämtning vilket tyvärr innebär att ni som Föräldrar själva kommer att behöva ansvara för att barnen kommer till träningen. Vi fortsätter följa utvecklingen och har som mål att kunna fatta ett nytt beslut angående busshämtning inför maj månad.

Vi förstår att detta kan innebära ett bekymmer för t ex de barn som kommer direkt från skolan men vi vill uppmana samtliga att i möjligaste mån byta om hemma, både före och efter träningspasset. Att duscha eller använda bastun efter träningspasset kommer inte längre vara möjligt. Syftet med dessa åtgärder är att begränsa antalet personer som uppehåller sig i hallen och/eller i omklädningsrummen vid en och samma tidpunkt.

Från och med nu kommer vi inte att erbjuda möjligheten att köpa Panpizza eller dylikt vilket påverkar de barn som äter mellanmål innan/efter träning.

I ytterligare syfte att begränsa antalet personer som vistas i hallen ser vi gärna att ni från och med nu kommer till utsatt träningstid för att sedan lämna hallen så snart möjligt. Vi kommer även att hålla läktaren stängd och vill be föräldrar och syskon till barn i tennisverksamheten att hålla sig utanför hallen under tiden barnen tränar.

För abonnenter, strötidsspelare och spelare i verksamheten

Omklädningsrum/duschar/bastu kommer att vara avstängda för samtliga som spelar i hallen vilket innebär att man får byta om innan man kommer till hallen och efter avslutat spelpass lämna hallen så snart det är möjligt.

För samtliga besökare till hallen

Det är fortsatt väldigt viktigt att tänka på handhygien och tvätta händerna det första man gör när man kommer till hallen, direktiv angående handhygien finns uppsatt i hallen.

Minska smittorisken – råd till utövare

 • Om du är sjuk eller förkyld gäller vanligt förhållningssätt – åk inte till tävlingen eller träningen. Stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.

 • Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter och ska därför inte delta i gruppaktiviteter inomhus.

 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten och använd handsprit om tillgängligt.

 • Använd bara din egen handduk och din egen vattenflaska.

 • Duscha och byt om hemma.

 • Håll behörigt avstånd till varandra i tennishallen.

  Håll dig uppdaterad genom följande länk:

  https://www.tennis.se/information-om-coronavirus/

Skribent: Daniel Virdhage Kumlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Torslanda TK - Tennis
Gamla Hjuviksvägen 1
42332 Torslanda

Besöksadress:
Gamla Hjuviksvägen 1
42332 Torslanda

Kontakt:
Tel: 0761369695
E-post: daniel@torslandatk.s...

Se all info