Hoppa till sidans innehåll

Torup vann nostalgimatch på Prästasjön mot Heden.

19 JAN 2009 14:25
Torup vann söndagens match på Prästasjön med 11 - 4 efter 4 - 2 i paus.
  • Uppdaterad: 08 JAN 2013 19:52

Heden kom till Torup utan avbytare och med en blandning av gammalt och nytt. Det mest anmärkingsvärda var att Curt Dahlin snart 73 år var med och spelade. De hade ytterligare några över 50, men kompletterade med fyra duktiga juniorer. Eftersom isen på landbanan var lite för tunn blev det att skotta upp bana på Prästasjön och efter ritsning, hämtning av burar och sargar var det klart för match på samma sätt som på den gamla goda tiden. Det var många av ungdomarna som aldrig spelat på sjöis. Heden hängde bra med i första halvlek men det var Torup som tog ledningen i 14:e min genom Lars Torhall som kom igenom på vänsterkanten. Heden kvitterade i 18:e min och tog även ledningen med 2 – 1 på straff i 24:e min. 4 min senare kvitterade Torup genom Stefan Gustavsson som kom helt fri med målvakten efter ett fint utkast från Fredrik Ståhlberg. Jonas Larsson gav Torup ledningen i 37:e min sedan han kommit igenom på högerkanten. Lars Torhall avslutade målskyttet i första halvlek genom att göra 4 – 2 i 41:a min. Efter 6 min i andra halvlek ökade Lars Torhall på till 5 – 2 på straff. I 15e min ökade Fredrik Andersson på till 6 -2. Torup fick en ny straff i 20:e min som Emil Karlsson slog i mål två gånger eftersom det skedde ett missförstånd vid första straffen. Karl Johansson ökade på till 8 – 2 i 24:e min. Två min senare reducerade Heden till 8 – 3. Efter ytterligare 2 min gjorde Lars Torhall sitt 3:e mål och direkt efter avslag skrinnade 44-årige M. Westerberg igenom ett stillastående Torupsförsvar och gjorde 8 – 4. Fyra min senare gjorde Lars Torhall sitt 4:e mål för dagen. I 34:e min gjorde Jonas Larsson sitt andra mål och ökade på ledningen till 10 – 4. När det återstod 1 min av matchen åkte Adam Vencel igenom men blev fälld och fick straff. Han slog själv straffen säkert i mål. Bäst för dagen i Torup var Lars Torhall och Jonas Larsson. Bra domare var Christoffer Westling Malmö och Benny Berntsson Frillesås även om Curt Dahlin menade att de var ”hemmadomare”.

2009-01-19
Nostalgiska vibbar när Torup och Heden möttes på Prästasjön

             

                                             Curt - still going, nästan strong!

 

 

 

 

 

 

 

         Torup - Heden BK på Prästasjön 18/1 2009                                  

Härligt nostalgiska bilder från matchen Torup - Heden BK den 18 jan 2009. Spel på sjöis, nämligen Prästasjön i Torup. Torup vann matchen med hela 11 - 4, men efter ganska jämt spel. Efter hand blev doch isen lite uppkörd och snabb-skrinnarna i Heden, Curt Dahlin snart 73, Hans Ivarsson och Stefan Olofsson, 53 i år och Mikael Westerberg 44 fick inte ut hela sin kapacitet. Laget hade även en handfyll tonåringar. Torups ålderman, Bengt Åke Torhall fanns inte med på isen, men höll i allt och var dessutom fotograf. En kommentar från Göteborgsbänken: "Att man alltid skall drabbas av hemmadomare när man kommer till Halland".

Torup skall ha en stor eloge för att de lyckats skapa spelbar is, och förhoppningsvis kommer fler matcher att spelas på Prästasjön i vinter. Konstfruset och hallar till trots - vad går upp mot en bandymatch på härlig sjöis?

Skribent: Bengt-Åke Torhall

 

Ange alt-text här.

 

Ange alt-text här.

Ange alt-text här.

 Ange alt-text här. 

Ange alt-text här.                                                    

                                                  Ny KB Logga  

Postadress:
Torups BK - Bandy
c/o Torhall, Bosgårdsvägen 2
31441 Torup

Kontakt:
Tel: 034520012, 034521084
E-post: This is a mailto link

Se all info