Hoppa till sidans innehåll

Trällekilla ridklubbs arbete för att minska smittspridning


Trällekilla ridklubbs arbete för att minska smittspridning

Antal besökare på anläggningen

En beräkning av maxantalet besökare som får vistas i verksamhetens lokaler inomhus samtidigt har gjorts i ett särskilt dokument. Beräkningen har gjorts utifrån att alla besökare ska kunna ha minst 10 kvadratmeter till sitt förfogande. Hänsyn har även tagits till lokalens utformning. Skyltar har satts upp på dörrar till respektive lokal. Styrelsemedlemmar, US-medlemmar samt ridskolepersonal som är på plats ser till att dessa regler följs.

 

Ridhusbyggnad

Nedervåning klubbrum – klubbrummet är stängt tillsvidare, men får användas av dem som har stalltjänst som behöver äta eller ta en paus och då max 4 personer

Övervåning klubbrum – stängt tillsvidare.

Toaletter/duschutrymme – max 1 person per rum.

Foajé – max 1 person. Används endast för genomgång till ridhuset. Kö till toaletterna sker utomhus.

Ridhus/manege – ridskoleverksamheten anpassas till max 8 elever per grupp. Max 1 medföljande per elev får vistas i den avgränsade delen närmast klubbrummet.

 

Stallbyggnader

Stora stallet – max 20 personer får vistas samtidigt inne i stalldelen.

Sadelkammare – max 1 person, men medföljande till barn född 2004 eller senare tillåts.

Foderkammare – max 1 person.

Höloft – endast personer med tillstånd får vistas här och då max 2 personer.

Lilla stallet – max 3 personer.

 

Även om ett maxantal är satt på respektive lokal är det fortfarande viktigt att alla hjälps åt att hålla avstånd, minst en hästlängd, så att inga grupperingar bildas.

 

Ridskoleverksamhet

Elever uppmanas att komma tidigast 30 minuter innan lektionens start för att hinna göra iordning sin häst. Efter lektionens slut ska man åka direkt hem om man har en häst att lämna över. Har man en häst att ta hand om gör man iordning den och åker sedan hem. Ingen ska vistas på anläggningen längre än nödvändigt.

Alla lektioner är anpassade till max 8 ridskoleryttare per grupp. Vid enskild ridning rekommenderas detsamma.

Begränsningar har satts till endast en medföljande per barn/ungdom. Under lektionen får de sitta på den avgränsade kortsidan av ridhuset.

Endast medföljande samt elev i pågående grupp får vara i ridhuset. Gruppen efter väntar i stallet eller ute och kommer in genom stora porten. Här ligger även hästlistan som man bockar av sig på.

Alla elever ombeds använda handskar både i stallet och vid ridning.

Endast en i taget inne i sadelkammaren. Den som rider hästen först plockar ut sakerna och den som är sist hänger in. Däremellan hängs de i stallet utanför respektive hästs box.

Vid symptom och sjukdom ska lektionen avbokas. Eventuell medföljande måste också vara symptomfri.

 

Åtgärder på anläggningen

Alla som besöker anläggningen ska vara symptomfria. Den som har personer i riskgrupper i sin närhet bör avstå besök.

Anslag om begränsning av smittspridning samt råd från Svensk Ridsportförbund är uppsatta på flera platser på anläggningen, både i ridhus, stall och klubbutrymmen. Information uppdateras kontinuerligt vid nya rekommendationer.

Klubbrummet och ovanvången är stängda, dock med möjlighet för de som har stalltjänst att komma in och värma mat. Toaletterna är öppna, men vid kö ska man vänta utomhus.

Tvål och pappershanddukar finns tillgängligt i anslutning till rinnande vatten på toaletterna. Handdesinfektion finns utställt på tillgängliga platser både i ridhuset, klubbrum/foajé samt i stallet.

Städning av toaletter och foajé utförs dagligen av angiven grupp. Ett schema för städning finns på dörren till ridhuset. Alla handtag spritas dagligen, även till sadelkammare och foderkammare. Tvål, pappershanddukar, handdesinfektion samt ytsprit finns på lager i duschrummet för påfyllnad vid städning. Ytterligare lager finns i hyllan under trappan i klubbrummet.

Klubbrummet ingår inte i det ordinarie städschemat då det är stängt. De som har tillgång till klubbrummet (styrelse och stallvärdar) ser till att det städas kontinuerligt.

 

Övrigt

Övriga aktiviteter förutom ordinarie lektionsverksamhet har ställts in tills vidare.

Information till medlemmar och besökare går ut via hemsida, Facebook samt anslag i stallet.

Uppdaterad: 26 JAN 2021 20:47 Skribent: Annika Sondenius
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Postadress:
Trällekilla RK - Ridsport
Lyngby 791
24799 Genarp

Kontakt:
Tel: 040444123
E-post: infotrallekilla@gmai...