Hoppa till sidans innehåll

Trevlig tur till Danish Junior Open

02 JUN 2019 23:18
För första gången åkte vi med en liten trupp till Danish Junior Open i Farum. Det blev en mycket trevlig upplevelse tack vare det fina arrangemanget och ett varierat motstånd.
  • Skapad: 02 JUN 2019 23:18

Vi kom ner sent på torsdagskvällen och möttes av arrangören som visade oss var vi skulle sova samt dukade upp de förbeställda pizzorna. Spelet började sedan på fredagen som var vigt helt åt singel innan dubbel- och mixedspelet tog vid på lördagen.

Gustav var anmäld i M-raekke vilket motsvarar nivå 5 i Sverige och fick i sina matcher möta spelare från Danmark, Tjeckien och Island. Han förlorade den inledande matchen mot danske spelaren men slog sen tjecken och i en riktig drabbning även islänningen med siffrorna 21-14, 24-26, 21-19. Med det blev Gustav pooltvåa vilket dessvärre inte räckte till avancemang men en riktigt fin prestation. Gustav spelade dubbel med Adam Ingemansson från Wätterstad men då de inte fick till spelet blev det bara en match. I mixeden med Sigrid Hallafors från Örebro slog de relativt enkelt ett isländskt par innan det tog stopp i andra omgången.

Marion deltog i E-raecke (nivå 8) och spelade tre tuffa singelmatcher i en oerhört jämn pool men hon lyckades trots det inte ta sig vidare. I mixed blev hon hoplottad med en dansk kille och trots att det tog en stund för dem att hitta varandra i spelet så fick de till ett bra spel vilket dock inte räckte till avancemang. I dubbeln där hon spelade med Elin gick det riktigt bra och de lyckades slå ut två danska par på vägen till semifinal. Där fick de tyvärr inte till sitt spel och mot duktiga danskor som utnyttjade alla lägen utan att göra egna misstag tog det stopp men en tredjeplats i en sån tävling går inte av för hackor!

Utöver själva spelet blev det gott om tillfällen till att umgås med kompisar i hallar och på kvällarna i och utanför de klassrum där vi sov. Vi camperade ihop med Örebro och Wätterstad  och även för oss vuxna som följde med var det väldigt trevligt då arrangemanget var så proffsigt ordnat med boende och mat.

Skribent: Oliver Lawrence
Epost: Adressen Gömd

Stöd Tranås Badmintonklubb när du handlar på nätet

Postadress:
Tranås BMK - Badminton
Jesper Lundberg, Brinkgatan 37
57342 Tranås

Besöksadress:
Sportvägen 1
57336 Tranås

Kontakt:
Tel: 0703647640, 0706928157
E-post: This is a mailto link

Se all info