Hoppa till sidans innehåll

Dubbla guld i SJT för Tranås och många framgångar i Västervik!

16 JAN 2019 18:00
Den som förra helgen försökte hålla kolla på alla Tranåstalanger hade det mycket tufft. Vi var representerade på tre platser från Skälderviken i sydväst till Västervik på ost(!)kusten och ända upp till Umeå i norr. 130 mil enkel väg mellan hallarna!
  • Uppdaterad: 20 JAN 2019 15:50

Längst i norr spelade Marion Lawrence i den U15 SJT som hölls i Umeå. Allra bäst gick det återigen i dubbel där hon följde upp segern på Cypern genom att tillsammans med Elin Öhling från Örebro gå genom hela tävlingen utan att tappa ett set. Inte ens då de i finalen ställdes inför det par som i våras representerade Sverige i EM. Hon har nu en fin svit med två guld, ett silver och två brons i de senaste tre SJT:erna och Cyprus Youth International.

Den andra riktigt stora framgången stod Gustav Jakobsson för. Han deltog i U17  SJT i Skälderviken. Bäst gick det i mixed tillsammans med nya partnern Emma Klarsson från Falköping. De gick hela vägen till final och vann tävlingen trots att de fick möta landslagsmeriterade spelare redan i kvartsfinalen. En riktig bedrift och ytterligare ett bevis på att Gustav tagit ett rejält kliv framåt denna säsong. 

Slutligen for en stor trupp i vanlig ordning till Västervik för deltagande i Ostkakan. Juniorerna gjorde bra ifrån sig med tredjeplatser för Anne Vermeulen i DSU13 och MDU13, silver för Cecilia Berggren och Hannes Sjölin i MDU13 och brons för Wilmer Wennerbo i HSU15N. Även seniorerna gjorde sitt med silver för Armida Hovbrandt i DSC och brons för Agneta Gustavsson i samma klass. Jesper Lundberg blev trea i MDB och blev Tranås ende guldmedaljör med sin seger i HDB. Många var vi annars som trodde att Wilfred Lawrence skulle knipa åtminstone en guldpeng då han gick till tre finaler i A-klassen men tyvärr fick han se sig slagen i alla tre. Tre andraplatser i en och samma A-klass får han ändå vara nöjd över med tanke på motståndet.

Nästa tävling att se fram emot blir Växjö Open i slutet på januari.


Epost: Adressen Gömd

Stöd Tranås Badmintonklubb när du handlar på nätet

Postadress:
Tranås BMK - Badminton
Jesper Lundberg, Brinkgatan 37
57342 Tranås

Besöksadress:
Sportvägen 1
57336 Tranås

Kontakt:
Tel: 0703647640, 0706928157
E-post: This is a mailto link

Se all info