Hoppa till sidans innehåll

Fina resultat för Tranås i Örebrocupen

01 MAJ 2019 20:10
Tranås åkte med en relativt liten trupp upp till Örebro under den gångna helgen för att delta i Örebrocupen men var ändå välrepresenterade i finalspelet. Roligt när tävlingen var väldigt stor med över fyrahundra deltagare och spel i fem hallar.
  • Skapad: 01 MAJ 2019 20:10

Juniorerna Hannes, Mumen och Cecilia deltog i U13 och gjorde mycket bra ifrån sig i en stor klass. 32 killar deltog i U13 och 35 tjejer. Alla tre gjorde bra matcher och resultatmässigt gick det bäst för Cecilia som blev trea i dubbel efter en knapp tresetsförlust mot slutsegrarna i semifinalen.

På seniorsidan deltog våra spelare i alla klasser. I C-klassen tog sig Rikard och Armida högst upp på prispallen i mixed. Ali tog sig ur poolspelet och ytterligare någon match innan han till slut fick ge sig på en femteplats. Även det riktigt bra.

I herrsingel B lyckades Vilgot och Rickard ta sig ur poolen innan det sen tog stopp. Jesper och Marion krigade sig fram i B-mixed med idel tresetare men slutade på tredjeplats efter förlust i semifinalen.

I A-klassen deltog P-Å, Marion och Wilfred. P-Å vann sina två första mixedmatcher med Stina Grankvist från Ljungsbro innan det tog stopp mot ett duktigt hemmapar. Wilfred spelade med Kajsa Fantenberg Niklasson från Falan och tog sig till semifinal innan det tog stopp även där mot ett hemmapar som sen vann finalen.

I Herrsingel gick det allra bäst för Wilfred som tog sig hela vägen till final mot William Thorsell. Finalen blev sevärd men speciell med två slitna spelare som var fast beslutna att kämpa hela vägen. Fyra slutspelsmatcher i singel på finaldagen tog ut sin rätt. Wilfred tappade första set men stod för en spektakulär vändning i det andra där han hämtade upp 5 matchbollar innan han lyckades få till ett tredje set. Där var dock William starkare så Wilfred fick nöja sig med ett silver. Mest nöjd var han ändå med att avsluta säsongen med en obruten svit finaler i de A-klasstävlingar han ställt upp i.

Marion gjorde en jättefin turnering där hon tog sig till final i både singel och dubbel i A-klassen. Båda finalerna blev dock för svåra men två silver i A och ett brons i B får hon vara nöjd med i en så stor tävling.

Skribent: Oliver Lawrence
Epost: Adressen Gömd

Stöd Tranås Badmintonklubb när du handlar på nätet

Postadress:
Tranås BMK - Badminton
Jesper Lundberg, Brinkgatan 37
57342 Tranås

Besöksadress:
Sportvägen 1
57336 Tranås

Kontakt:
Tel: 0703647640, 0706928157
E-post: This is a mailto link

Se all info