Hoppa till sidans innehåll

Fin säsongsupptakt för Tranås BMK i Ulricehamn

01 SEP 2019 20:04
  • Uppdaterad: 01 SEP 2019 20:04

Tranås deltog i Sten Sturefjädern med 7 spelare som alla deltog i seniorklasserna. Detta var första tävlingen för säsongen och det bjöds på hårt motstånd under första dagen. Thomas hade ett par tuffa tresetare i sin pool men gick dessvärre inte vidare, Agneta och Armida var nära att ta sig vidare i dubbeln men föll i en jämn tresetare, Vilgot vann en av sina singlar vilket dessvärre inte räckte till avancemang i den tuffa B-klassen, Rickard tog sig via tre välspelade tresetare till slutspelet i B men där tog det tyvärr stopp. I A-klassen vann Wilfred sin pool och sen ytterligare en match innan han fick ge sig i kvartsfinalen.

Till söndagens finalspel återstod två Tranåsspelare. Wilfred i dubbel och mixed med Axel Thunholm från Wätterstad och Kajsa Fantenberg Niklasson från Falan samt Marion i dubbel med Khushi Harakamani från Askim. Båda ivrigt påhejade av Tranåspubliken som utöver föräldrarna bestod av Rickard och Thomas som stannat kvar för att titta på.

Wilfred och Kajsas första match var lite skakig men de tog sig till final där de spelade väldigt övertygande och vann med siffrorna 21-12, 21-17 över Elin Öhling och Ture Nilsson från Örebro.

Marion och Khushi har spelat ihop vid några tillfällen tidigare men efter ett längre uppehåll tar det alltid lite tid att hitta varandra på banan. Det började lite svajigt men båda är rutinerade och duktiga tävlingsspelare så spelet stämde bättre allt eftersom. I första matchen mötte de ett par från hemmaklubben Tellus. De lyckades ta sig förbi dem och finalen blev en tresetare mot Louise Nordh och Emelie Andersson från Tellus/Borås där Marion och Khushi stod som slutsegrare.

I herrdubbel A storspelade Wilfred och Axel och finalen bjöd på många underhållande dueller mot Viktor Nederman och Martin Ekman från Örebro. Wilfred slog in matchbollen ca. 10 sekunder innan Marion slog in sin i den andra dubbelfinalen vilket var  ett skönt avslut på tävlingen för Tranås del.

 

Skribent: Oliver Lawrence
Epost: Adressen Gömd

Stöd Tranås Badmintonklubb när du handlar på nätet

Postadress:
Tranås BMK - Badminton
Jesper Lundberg, Brinkgatan 37
57342 Tranås

Besöksadress:
Sportvägen 1
57336 Tranås

Kontakt:
Tel: 0703647640, 0706928157
E-post: This is a mailto link

Se all info