Hoppa till sidans innehåll

Hyllning till ett omaka tränarpar

28 AUG 2019 19:24
När Marion och Wilfred nu ger sig ut på nya äventyr efter sex år i Tranås Badmintonklubb vill vi dela med oss av våra erfarenheter och betydelsen av engagerade ledare och positiva förebilder.
  • Skapad: 28 AUG 2019 19:24

Alltsedan vi för sex år sen flyttade tillbaka till Tranås har våra barn tränat badminton. Nu har den perioden på sätt och vis tagit slut då Marion flyttat iväg till badmintongymnasiet i Falköping och Wilfred prövar vingarna i Odense Badminton Academy under hösten. Vi fortsätter vara engagerade i föreningen men som familj vill vi ändå säga några ord.

 

Klubben är inte särskilt stor vilket innebär att det periodvis varit ganska spretigt och ojämnt i träningsgrupperna gällande sparringpartners och även social samvaro. Av den anledningen är det otroligt viktigt att det finns duktiga och inspirerande tränare vilket även det är en utmaning för mindre föreningar. Det har det sannerligen gjort i Tranås och för Marion och Wilfreds del har det framförallt handlat om Agneta Gustafsson och Per-Åke Johansson som skiljer sig mycket i ledarstil men som var för sig kommit att betyda mycket.

 

Agneta

Marion började som nioåring i Agnetas grupp vilket var en utmaning då hon var yngre än alla andra. Agneta ställde upp på det då pappa var med i början men han blev snabbt överflödig när Marion växte in i gruppen. Marion fick jobba hårt för att hänga med, särskilt eftersom Agneta lägger stor vikt vid uthållighet och fysisk träning. Efter två säsongers hårdkörning fick Marion sen ta steget upp till tävlingsgruppen under Per-Åkes ledning. Bytet till trots så har Agneta fortsatt sporra Marion. ”Om Agneta orkar så ska jag också göra det” är något vi hört många gånger i samband med intervall- och backträning.

Agneta var för övrigt också med och lade grunden för Wilfreds fysikträning redan på förskolan då hon designade terrängbanor, löpartävlingar och långa vandringar upp till Höganloft. Hon har visserligen inte tränat Wilfred i badminton men däremot hjälpt till med fysik- och stretchningsövningar och även med att kontrollera temperamentet under de tidiga tävlingsåren.

 

Per-Åke

Wilfred började direkt i P-Ås grupp och fick till en början slita hårt för att försöka matcha de äldre och mer rutinerade spelarna. Wilfred har fått kämpa hårt då han började relativt sent men han har alltid sett upp till P-Å och hans oerhörda disciplin och arbetskapacitet. Efter några år och i takt med att flera av de äldre slutat så blev Wilfred relativt ensam kvar på den högsta nivån. Här har P-Å under de senaste säsongerna stått för sparringen och lyckats fortsätta utveckla Wilfred såväl tekniskt som fysiskt vilket vi imponerats mycket av.

Marion kom in i P-Ås grupp som U13-spelare och var då yngst med flera års marginal. Det har varit kämpigt många gånger men P-Å har lyckats inkludera henne och få henne att nå den höga nivå hon befinner sig på nu. Det har varit svårt för Marion då hon under långa perioder varit relativt ensam tjej. Det har säkerligen varit rejält utmanande även för P-Å men han har lyckats navigera alla snabba skiftningar i humör och energi och lyckats upprätthålla hennes motivation och utvecklingskurva på ett fantastiskt sätt.

 

Sammanfattningsvis så är vi som familj oerhört tacksamma för alla deras insatser och hoppas att de fortsätter några år till. Utan så duktiga och engagerade ledare så skulle nog inte något av våra barn fortfarande spela badminton.

Skribent: Oliver Lawrence
Epost: Adressen Gömd

Stöd Tranås Badmintonklubb när du handlar på nätet

Postadress:
Tranås BMK - Badminton
Jesper Lundberg, Brinkgatan 37
57342 Tranås

Besöksadress:
Sportvägen 1
57336 Tranås

Kontakt:
Tel: 0703647640, 0706928157
E-post: This is a mailto link

Se all info