Hoppa till sidans innehåll

Lyckat Klubbmästerskap i Tranås

01 APR 2019 19:29
En mängd alerta deltagare gjorde upp om att få titulera sig klubbmästare i 2019 års upplaga av KM trots sommartid och festmåltid kvällen innan 😊
  • Skapad: 01 APR 2019 19:29

Årets KM samlade hela 36 deltagare som gjorde upp i tre klasser utifrån ålder och skicklighet snarare än hårfärg eller total avsaknad av kalufs. Spelet började vid 10.30 och matchbollen i den sista finalen slogs in strax efter 18.30 så det var en lång och intensiv dag med många jämna matcher.

Bland juniorerna i K3 var det många tresetare på vägen fram till final för Cecilia Berggren och Mumen El Ammarin. Cecilia hade vunnit i poolspelet men fick se sig besegrad i finalen. Så blev det också i dubbel där hon tillsammans med Hannes Sjölin tappade i tre set mot Mumen och Anne Vermeulen. Mumen och Anne på bilden ovan. Mumen lyckades därmed med bedriften att ta hem dubbla guld i årets KM.

Ytterligare en spelare som gjorde det var Ali Amiri som vann singelklassen K2 efter en hård tresetare i finalen mot William Jakobsson och i dubbel tillsammans med Vilgot Eriksson där de relativt komfortabelt besegrade de övriga paren.

I K1 var det ganska stor spridning i ålder och Marion Lawrence som var enda tjej och yngst med rejäl marginal fick tufft motstånd mot herrarna. Hon lyckades dock ta sig ur sin pool men ställdes där inför sin tränare och dubbelpartner Per-Åke Johansson. P-Å vann den matchen och gick hela vägen till finalen där han tillskillnad från förra året förlorade mot Wilfred Lawrence och därför fick lämna ifrån sig titeln. I dubbelspelet ställde sex par upp som kanske normalt inte skulle möta varandra på tävling men det blev en hel del roliga och välspelade matcher. C-veteranerna Oliver Lawrence och Anders Larsson lyckades knipa ett set mot P-Å och Marion men tog sig trots det inte ur poolen. Finalen spelades sedan mellan Johan Koskiranta och Jesper Lundberg på ena sidan och Wilfred Lawrence och Urban Gustafsson på den andra. Där slutade Johan och Jesper som slutsegrare trots att Urban och Wilfred var favoriter efter att ha vunnit i poolen.

Sammantaget ett välspelat och trevligt klubbmästerskap som inte minst förgylldes av Fredrik i cafeterian, Susanne i sekretariatet och Tomas fina bilder! 

Skribent: Oliver Lawrence
Epost: Adressen Gömd

Stöd Tranås Badmintonklubb när du handlar på nätet

Postadress:
Tranås BMK - Badminton
Jesper Lundberg, Brinkgatan 37
57342 Tranås

Besöksadress:
Sportvägen 1
57336 Tranås

Kontakt:
Tel: 0703647640, 0706928157
E-post: This is a mailto link

Se all info