Hoppa till sidans innehåll

Många deltagare i sista upplagan av Swedbank Cup

2018-12-03 22:07
Sista upplagan av Swedbank Cup samlade ett mycket stort antal deltagare under en väldigt rolig och intensiv helg.
  • Uppdaterad: 2018-12-03 22:07

Det som förmodligen blev den sista upplagan av Swedbank Cup innan vi nästa år går vidare med en annan huvudsponsor samlade hela 213 deltagare. Ett trendbrott är att vi i år hade flest deltagare i seniorklasserna. Största klass blev HSB med 30 spelare tätt följd av HSA med 27 och HSC med 25. Damerna bjöd också upp till kamp med 17 spelare i DSA.

Bland de gästande klubbarna utmärkte sig flera med riktigt fina insatser. Göta och Eksjö knep många pallplatser i juniorklasserna och Ljungsbro, Wätterstad, KFUM Norrköping och inte minst Örebro utmärkte sig på seniorsidan. Extra kul med en stor trupp från Falan då vi nu har två Tranåsspelare som tränar där. Jonas Andersson som gick hela vägen och vann MDA och Gustav Jakobsson som gjorde en fantastisk turnering i A-klass. Gustav tog sig ur en svår pool genom att bland annat besegra fjolårssegraren och även ta ett set mot årets silvermedaljör innan han sen dessutom vann sin åttondelsfinal. Därefter tog det stopp i kvartsfinalen mot klubbkompisen Wilfred Lawrence som hade en mycket fin helg. Wilfred gick genom hela tävlingen utan att tappa set förrän han ställdes mot sin dubbelpartner Axel Thunholm från Wätterstad i finalen. Det blev en tuff drabbning och Wilfred var rätt hårt pressad innan han lyckades gå ifrån och vinna i tredje set. Wilfred och Axel spelade också väldigt bra tillsammans och vann HDA.

Några av de mest publikvänliga matcherna kom annars i C-klassen där herrsingelfinalen bjöd på stort underhållningsvärde. Niklas Pettersson från Ljungsbro vann den med totalt 6 poängs skillnad och dubbelfinalen mellan Tranåsparen Tom Berg/Johan Koskiranta och Björn Gustavsson/Anders Knutsson drog också stor publik.

I kategorin bästa tävlingsnerver vill vi framhålla Wiggo Wennerbo som vann herrsingel U17N. Eller vad sägs om siffrorna 19-21, 23-21, 30-29 i semifinalen?!?  

Allt som allt vill vi tacka alla som deltagit och bidragit på banorna och som funktionärer till en lyckad tävling och inte minst Swedbank för ett gott samarbete genom åren.

Skribent: Oliver Lawrence
Epost: Adressen Gömd

Stöd Tranås Badmintonklubb när du handlar på nätet

Postadress:
Tranås BMK - Badminton
Jesper Lundberg, Brinkgatan 37
57342 Tranås

Besöksadress:
Sportvägen 1
57336 Tranås

Kontakt:
Tel: 0703647640, 0706928157
E-post: This is a mailto link

Se all info