Hoppa till sidans innehåll

Smålandsframgångar på SJT 2 i Borlänge

2018-11-19 23:54
Felicia Franzén från Sävsjö och Marion Lawrence från Tranås deltog i helgen i årets andra SJT i Falun/Borlänge och visade att de kan mäta sig med de bästa spelarna i sin ålder i Sverige!
  • Uppdaterad: 2018-11-19 23:54

I helgen spelades årets andra SJT. En nyhet denna gång var att förbundet infört en topp-8 klass där de 8 främsta spelarna i varje kategori fick möta varandra. En intressant men mycket tuff spelform då det blir 7 svåra singelmatcher utöver mixed och dubbel för de som anmäler sig i alla klasser. För Smålands del var det Felicia Franzén från Sävsjö i U13 och Marion Lawrence från Tranås i U15 som kvalificerade sig för denna tävlingsform.

Felicia gjorde en strålande tävling och tappade endast mot de första- och andraseedade spelarna och hamnade därmed på en mycket hedrande tredjeplats. Hon knep en bronspeng även i dubbel. Marion öppnade starkt i singel där hon förlorade knappt mot Sverigetrean Elin Öhling från Örebro och sen gick vidare och vann sin andra match i en tuff tresetare. Därefter fick hon tyvärr lämna w-o i övriga singelmatcher då hon inte mådde bra. Hon valde istället att fokusera på dubbeln där hon tillsammans med Elin lyckades spela sig ända fram till finalen. Där gjorde de en fantastisk match mot det för stunden bästa paret. Efter att ha vunnit första set och sen hela tiden pressat motståndarna hårt tappade de sista set med 19-21 efter att en boll som tydligt var på väg ut fastnade på nätet och ramlade ner på linjen. Tjejerna var först besvikna men en andraplats i en tävling av denna kaliber med löfte om mera gjorde ändå att de var mycket nöjda med helgen.

 

Sammantaget är det häftigt att konstatera att Marion och Felicia tillsammans lyckas få med sig tre pokaler i kamp med de bästa spelarna i landet 😊

Skribent: Oliver Lawrence
Epost: Adressen Gömd

Stöd Tranås Badmintonklubb när du handlar på nätet

Postadress:
Tranås BMK - Badminton
Jesper Lundberg, Brinkgatan 37
57342 Tranås

Besöksadress:
Sportvägen 1
57336 Tranås

Kontakt:
Tel: 0703647640, 0706928157
E-post: This is a mailto link

Se all info