Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Tranås Baseboll Klubb grundades 1992 av Peter Afzelius

Vi har under åren drivit lag för pojkar, juniorer, seniorer samt B-lag och Softboll. Softboll-laget ligger för tillfället nere, men några av våra softboll-tjejer är även med i landslaget, något vi är väldigt stolta över. A-laget har gjort mycket bra ifrån sig i Elitserien med 2007 som en av dom bästa säsongerna hittills. Under 2009 vill vi åter igen ta upp verksamheten för dom yngre spelarna.

I tolv år har Mia Afzelius och Barbro Skott haft Ekorrarnas Loppis på Storgatan 63 och dragit in mängder med pengar till föreningen. All förtjänst går oavkortat till baseboll-föreningen. Detta tillät klubben att bygga den egna planen och mycket annat, tex. spel utomlands i Holland, Portugal och Skottland. Det finns naturligtvis många fler eldsjälar som ideéllt stödjer klubben, och utan vars hjälp den inte skulle existera. Är du kanske intresserad av att hjälpa till så är vi oerhört tacksamma för allt stöd.

Målsättning för 2009 är att dels ta sig så långt som möjligt i Elitserien. Då vi kommer att ha ett starkt lag inför säsongen så tycker jag inte att det är för mycket att begära att vi tar oss till SM-slutspel, om allt går som det ska.

Men större vikt av sommaren 2009 kommer vara att får tillbaka intresset för baseboll här i Tranås. Vi kommer att lägga mycket tid till att gå ut i skolor för att kunna starta upp en ungdomsverksamhet igen.

Men inte bara det, vi vill även att basebollplan uppe i Hätte ska komma att bli en samlingsplats för alla som har varit del av Tranås baseboll. Därför vill vi även försöka starta någon form av ett socialt baseboll lag, där vi kanske bara tränar någon gång i veckan för att hålla igång lite. Sen förhoppningsvis blir vi tillräckligt många så att vi kan spela match emot varandra.

Detta kommer förhoppningsvis att fungera med softbollen också aå att vi kan få tillbaka softbollen till stan igen.

Hoppas att vi får se så många som möjlig uppe på plan sommeren 2009 och att vi här ifrån får se klubben växa till det den en gång var. Vi ser till att det händer och ni ser till att vara där!

Uppdaterad: 20 MAR 2009 14:24 Skribent: webmaster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

räknare 
Antal besökare

sedan 1mars 2009

Postadress:
Tranås Basebollklubb - Baseboll och Softboll
David Wennerlund, Dirigentgatan 1
57338 Tranås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: exposfan4ever@gmail....

Se all info