Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiär 2019

03 MAJ 2019 21:52
Säsongen 2019 är igång och vi inledde med en splitt borta mot Göteborg.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2019 21:52

Match 1

Seriepremiären kom att bli en mycket spännande tillställning. På kullen startade Felix Casanova och i lineupen fanns även två debutanter som gjort mycket bra ifrån sig under vintern.

Offensivt kommer vi på tavlan i andra inningen när Efren Oliva springer in vår förstapoäng, inslagen av Felix Casanova. Casanova har sedan chansen att utöka ledningen när Wilgot Linge följer upp med en single till centerfield, men blir utkastad på hemplattan.
Tredje inningen börjar med två raka walks. Tre stulna baser senare är det två löpare i scoring position och de gör även poäng efter ett slag av Philip Axelsson. 0-3 efter tre innings!

På kullen börjar Felix matchen strålande och hade en no hitter ända in i femte inningen. Då kommer Göteborg igång med slagträna och vänder 1-4 till 5-4.
Matchen fortsätter vara jämn men det är Tranås-ledning med 8-6 inför botten av sjunde inningen. Men en single, double, och triple av Göteborgs tre första slagmän gör att det står 8-8 med löpare på tredje bas och ingen bränd. Då kliver Felix återigen fram och med hjälp av två strikeouts och en popout tar matchen till extra innings.

Vår offensiva halva av åttonde inningen är både kort och poänglös. Tre raka groundouts och Nils Bergehed, tilltänkt starter till match två, kliver upp på kullen i botten av inningen. En leadoff walk och en passed ball gör att Göteborg har tidigt slagläge. Men nästa slagman slår en comebacker till kullen som gör att Nils kan kasta ut löparen på väg mot tredje bas. Därefter följer en single och en intentional walk för att fylla baserna och matchen slutar sedan på ett walk off error.
Tråkig förlust i en välspelad match. 

Slutresultat 9-8 (8 innings).

Match 2

Förlusten verkar sitta kvar i huvudet och Göteborg tar ledningen med 5-1 redan efter två innings. Till slut kommer även vi igång och i femte inningen kvitterar vi till 7-7.

Toppen av sjätte inningen är märklig. Med leadoff walk, passed ball och base hit gör vi poäng fort. Lika fort får vi två brända efter ett double play på en strikeout-caught stealing. Därefter når elva (!) raka slagmän bas och vi gör nio poäng med två outs i sjätte inningen.

I botten av sjätte kommer Efren Oliva upp på kullen och gör det mycket bra. Han håller Göteborg till två runs på två innings och stänger igen matchen. En mycket skön vändning på dagen.

Slutresultat: 11-17.

Övrigt

  • Dagens MVP är Wilgot Linge för som gick 4 för 8 i sin debut
  • Max Gado slog sin första hit, en double längs med leftfield-linjen
  • I avdelningen för märkliga spel noterar vi ett 7-2-5 putout. Precis som vi tränat på?

Statistik från matcherna hittar ni på Heatstat.

Match 1

Match 2

Nästa match är 19 maj borta mot Los Nicas. Därefter väntar hemmapremiären 26 maj.

Skribent: Martin Sundquist
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

räknare 
Antal besökare

sedan 1mars 2009

Postadress:
Tranås Basebollklubb - Baseboll och Softboll
David Wennerlund, Dirigentgatan 1
57338 Tranås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info