Hoppa till sidans innehåll

Information om Coronavirus

11 MAR 2020 15:36
Folkhälsomyndigheten ser tecken på samhällsspridning i Region Stockholm och i Västra Götalandsregionen...
  • Uppdaterad: 11 MAR 2020 15:36

Information om Coronavirus

 

Folkhälsomyndigheten ser tecken på samhällsspridning i Region Stockholm och i Västra Götalandsregionen. Allmän smittspridning i hela landet ser myndigheten inte, men risknivån höjs nu till den högsta - mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige. 

Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas nu att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Läget innebär att det är viktigt att var och en med symptom, även milda, begränsar sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet och kan bidra till att minska spridningens omfattning.

Symtom på att man smittad är irritation i luftvägar, feber eller hosta. Har du dessa symtom undvika kontakter och ring t.ex 1177 för rådgivning om du behöver testa dig. 

Riskbedömningen är gjord utifrån den nuvarande situationen i Sverige och världen. Den är inte en prognos inför framtiden utan en bedömning över läget just nu.

 

Rekommendationer för att minska risken för smitta:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Undvik att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor du kommer i kontakt med.

 

Info från företagshälsovården:

Avonovas medicinska ledningsgrupp beslutade 2020-03-09 av arbetsmiljö- och patientsäkerhetsskäl att vi inte bör ta emot personer med symptom på övre luftvägsinfektioner (feber, halsont, hosta, andnöd) för bedömning avseende förstadagsintyg, oavsett om individen varit i riskområde eller inte, med anledning av att det finns tecken till ev inhemsk smittspridning av covid-19. I första hand rekommenderas att individen kontaktar sin arbetsgivare, för besked hur man bör gå till väga. Bedömning via telefonkonsultation kommer istället att erbjudas. Beslutet gäller t om sista mars i ett första läge, omprövas sedan. 

Skribent: Lars Karlsson
Epost: Adressen Gömd

Huvudsponsorer

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Tranemo IF Fotboll - Fotboll
Tranemo IF Fotboll, Box 130
51423 Tranemo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info