Hoppa till sidans innehåll

Inför seriestarten

20 APR 2017 13:34
  • Uppdaterad: 28 JUL 2018 22:22

Inför seriestarten den 24 april mot Redväg har vi tagit pulsen på vår nye tränare, Niclas Hedlund, och hört oss för om hur han ser på det hela.

 

Allra först undrar vi vilken bakgrund du har.

Som idrottare har jag hållit på med ishockey och spelat som högst i Allsvenskan med Skellefteå AIK och som tränare i fotboll, har jag tränat ett tjejlag, där min dotter var med. På seniornivå tränade jag Svenljunga IK förra året och nu Tranemo.

 

Tranemo har tappat en hel del spelare jämfört med fjolårssäsongen. Vad har du för kommentar till det?

Visst har vi blivit av med många spelare, men det är inget jag som tränare lägger någon större tankemöda på. Läget är som det är och dom som inte vill spela för klubben, kan vi inte göra så mycket åt, utan får fokusera på de som är kvar. Därför har vi i år ett mycket ungt lag. Några nyförvärv är det knappast tal om, men däremot är det ett par spelare som ”börjat om”.

 

Hur har försäsongen sett ut?

Vi har bara spelat två träningsmatcher och efter omständigheterna fått ihop det bra. Det finns några eller kanske rättare sagt 3-4 äldre spelare, som tillför rutin. I övrigt är det, som sagt, mycket ungt. Jag måste dock tillägga att de yngre är väldigt fotbollskunniga. 

 

Vad har du för syn på kommande säsong annars?

Det kommer att bli ett mellanår och för mig gäller det att se till så vi får ett fungerande grundspel, men jag tror vi kommer att överraska många. Vi får se detta på sikt. När de yngre ”vuxit till sig” blir det bra. Det är min uppfattning.

 

Till sist; vad har du satt för prägel på laget?

Jag har tagit en del från ishockeyn och sedan har jag som filosofi att alla måste dra åt samma håll, för att skapa en bra lagkänsla. ”En för alla, alla för en” är kanske en gammal klyscha, men likväl är det vad som gäller och det känns som att jag fått in en positiv anda i truppen.

 

Då önskar vi lycka till!

Tack! 

Skribent: Lars Karlsson
Epost: Adressen Gömd

Huvudsponsorer

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Tranemo IF Fotboll - Fotboll
Tranemo IF Fotboll, Box 130
51423 Tranemo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info