Hoppa till sidans innehåll

Dalstorps IF - Tranemo IF 2-3

2018-08-24 00:44
  • Uppdaterad: 2018-08-24 00:44

Ligger på soffan med ett leende på läpparna! Livet blir lite skönare efter en derbyseger.

Torsdagsmatch borta mot Dalstorp på läckra Dalshov. Vi kommer från ett gäng med segrar och har gött go i truppen, det känns vilka kliv vi tar för varje träning men ett derby är alltid lite nervöst och ovist, jag var lite osäker på om grabbarna skulle klara att fokusera och löpa i 90 min.

Matchen börjar som ett ställningskrig, likt två boxar som känner på varandra i första ronden. Man vet att snart brakar fighten i gång men det är bara lite jabbar. Dock får vi röda in en högerkrok och tar ledningen efter fint förarbete av kaptenen för dagen, Oskar Tranefors, så får vår skyttekung Hassan öppen kasse och placerar behärskat in 1-0. Glädje! Efter detta tar Dalstorp över mer och mer, vi får problem med balansen i vårat lag. Dalstorp slår mycket långbollar i strutarna vilket dom gör bra vi har dock hyfsad koll på deras duktiga forwards, Abbe och Carl gör en kanonmatch och med gött understöd av mittbackarna klarar vi av styrspelet på ett bra sätt. Dif lyckad dock göra 1-1 rättvist att det är ett skitmål gör det inte mindre rättvist.

I paus pratar vi om hur vi ska hitta balansen bättre och hur vi måste jobba ihop i pressen för att döda deras ytor på ett effektivare sätt. Att göra detta på papper är rätt enkelt, att sen få 11 hormonstinna grabbar att utföra det samtidigt är lite svårare.

I andra tar vi över fullständigt och grabbarna visar verkligen upp sig från bästa sidan, kul och se. Vi trycker ner Dalstorp fullständigt och dom fortsätter att slå långt. Vi hittar ytan mellan dom och straffar dom kanska snabbt genom en retur som Oskar rullar in efter att Axel missat första läget. Trycket mot DIF:s mål fortsätter och renderar snart i ett av de vackraste målen på dalshov i år? Hidgård möter en undannick på volley med sträckt vrist och skjuter hål på nätet i bortre krysset. Claes inte bara jubla utan sprang och hämta kylsprej till lillpojkens fot. Sicken jävla träff!!!

Efter detta känns det som vi har bra koll och Dalstorp fortsätter att slå långt. När vi inte orkar på slutet hittar dom in bakom oss vilket gör att dom får några bra lägen som Sunken klarar. Dock gör dom 2-3 men det känns som vi kan stänga matchen ändå. Go seger, goa gubbar, kula att vara coach ibland!

3Tif Axel” mr target”Ridefjord
2 Tif Abbe ” hårdare än sten” Mofyd
1 Tif Carl ”här kan vi snacka utvecklingskurva” Ljungdahl

//Henke

Skribent: Ulrika Tranefors
Epost: Adressen Gömd

Huvudsponsorer

 

Postadress:
Tranemo IF - Fotboll
Tranemo IF Fotboll, Box 130
51423 Tranemo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info