Hoppa till sidans innehåll

DM-match mot Tvärred/Vegby

13 MAR 2020 11:43
Årets första DM-match spelades lördagen den 7 mars mot Tvärred/Vegby
  • Skapad: 13 MAR 2020 11:43

DM-match mot Tvärred/Vegby

 

Vi gick in i matchen med tanken att låta T/V få hålla i bollen och istället jobba med positioner och överflyttningar. När vi vinner boll då hade vi en plan hur det skulle genomföras första 15-20 minuterna. Allt för att jobba oss in i matchen.

När vi vann boll i första halvlek gjorde vi det alldeles för enkelt för T/V med enkla felpass och löpningar som antagligen fanns kvar i omklädningsrummet.

I dom sista minuterna av första halvlek gör T/V  0-1. Inte orättvist på något sätt men där hade man sett att dom mattades lite i andra halvan av första och därför kändes det lite extra surt då vi var lite på gång.

I andra halvlek kommer vi in med en helt annan frenesi och får ganska snabbt en frispark med avstånd som passade Jesper J. Med full kraft och en bollbana som bara Jeppe kan få till slutade med att Bengan måste laga nätmaskorna.

Nu är vi med igen! Vi har en bra period men i 53:e gör T/V 1-2 med ett långskott som är otagbart för Olof. Det tog inte mer än två minuter då T/V vinner boll från oss och får en kontring på högerkanter och slänger in en boll i straffområdet

Som oturligt nog tar vår egna spelare och in i mål. (slänger in!, det fanns nog en tanke med inspelet förresten)

Känslan i detta läge är att vi har mer krafter än T/V och vi gör en bra period med många bra omställningar och Isak lyfter bollar över backlinjen till våra yttermittfältare hela tiden. Detta resulterar i att Mommo går runt på vänsterkanten  och klassiska snett inåt bakåt och ett rejält avslut av Mylläri. 2-3. Vi fortsätter att skapa chanser och gör hela andra halvlek i stort sett väldigt bra. Vi är löpstarkare än T/V i andra och med lite mer skärpa att det kunnat resultera  ännu något mål för TIF. Matchen slutade 2-4.

Vi närmar oss seriepremiär och detta börjar se intressant ut för TIF. Tvärred/Vegby kommer med alla säkerhet var med på den övre halvan i femman.

 

Matchens TIF

3 TIF-Jesper J

2 TIF Jorre

1 TIF Hidgård

 

 

Glenn Persson

Skribent: Lars Karlsson
E-post: Adressen Gömd

Huvudsponsorer

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Tranemo IF Fotboll - Fotboll
Tranemo IF Fotboll, Box 130
51423 Tranemo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info