Hoppa till sidans innehåll

Spårinfo / Anläggning


Preparerade spår och skatebädd är avgiftsbelagt (läs mer längst ner på sidan).

Betalas kontant eller via Swish i kur invid spåret eller på Team Sportia Tranemo.

Frivilliga större donationer för att kunna utveckla anläggningen kan sättas in på bankgiro: 393-6630

Väl mött i spåren!

/Tranemo IF Skidklubb 

Spårkarta
 

Elljusspår/Konstsnöspår:

Konstsnöanläggningen: Vi har en av värdens modernaste konstsnöanläggningar med full automatik och några snökanoner som kan producera snö redan från ett par minusgrader. Anläggningen är under byggnation och vi har redan idag en kapacitet på pump m.m. för att klara snölägga stora ytor på kort tid, ännu saknas dock en del infrastruktur och snökanoner för att utnyttja kapaciteteten fullt ut. Då allt drivs och ägs av Tranemo IF Skidklubb som ideell förening så kan vi enbart bygga ut i den takt ekonomin tillåter. Nyfiken på mer fakta klicka på länken nedan om mer info, där finns en presentation av anläggningen t.o.m. hösten 2015

Generell info om elljusspåren: Total längd på elljuspåret är lite mer än 5 km. Det som konstsnöläggs varierar från år till år beroende på väderförutsättningar, målet är 4-5 km konstsnöspår varje säsong.Elljuset är tänt alla dagar då det finns snö vid mörker mellan kl 07.00-22.00. Preparering av spåren sker med pistmaskin eller annan utrustning utifrån väderleksförutsättningarna. Preparering sker för det allra mesta på nätterna mellan kl. 22-02 för att spåren ska få tid att frysa ihop under efternatten.All skidåkning eller annan vistelse på spårbädden är förbjuden av annan person än spårpersonal mellan kl. 22-07 då är anläggningen att betrakta som en arbetsplats för spårmaskiner. Pistmaskinen är livsfarlig med många rörliga delar och många "döda" vinklar för chauffören.

Det är absolut förbjudet att beträda spår eller skatebädd utan skidor. Undantaget är personalen på anläggningen och föräldrar som hjälper mindre barn att ta sig fram. Observera att hela den preparerade ytan är ett skidspår.

Varför? Fotspår i mjuk snö fryser och blir gropar som är svåra att åka över med smala längdskidor, de kan också orsaka stavbrott för skidåkaren.

När vädret är milt och omgivande ytor är smutsiga och leriga följer dessa föroreningar med skorna upp i snön och gör repor i skidor, Vi vill att skidåkaren får den bästa upplevelsen - inte förstörda skidor.

Mörk smuts som hamnar i den vita snön är en värmeledare som när solen kommer fram absorberar värme och smälter kringliggande snö = skidsäsongen blir förkortad med ett antal dagar/veckor.

 

Ni som är skidåkare och ser promenerare, löpare eller ryttare i snöbädden - Hjälp oss att tillrättavisa dessa för er egen skull.

 

Aktuell spårstatus anges via Skidspår.se, se blå ruta till höger här på sidan.

Hitta hit: http://kartor.eniro.se/m/n9Mux

Gps koordinater: (lat, lon) 57.47187, 13.34088

Väderprognos för Tranemo

 

Aktuella avgifter kan du läsa här

 

Boende

Privat lägenhet:
4 bäddslägenhet, sovrum med våningssäng allrum med bäddsoffa Kök, WC med dusch. C:a 7km  från Hagatorpets skidanläggning   (15 min med bil) 600 kr/ dygn!
Tel/ 032575033. Mob. 0705 702492.
Kroksjöns Fiskekamping (ca 3km, 5 minuter från Hagatopet)
Här finns olika stugor för uthyrning.

 

 

Mer information och kontaktpersoner

 

Uppdaterad: 01 JAN 2018 20:59 Skribent: Daniel Engen
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Tranemo IF Skidklubb - Skidor
Box 130
51423 Tranemo

Kontakt:
Tel: 0709720111
E-post: ordforande@tranemosk...

Se all info


Huvudsponsorer
Tranemo Kommun
 Nexans
Tranemo Workwear
Tranemo Trädgårdstjänst AB
Prefab i Tranemo AB
Sparbanken Tranemo
 AJAB
 Ardagh Group
 Hestra-Handsken AB
 Tranemo Grus & Betong AB