Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort

26 SEP 2018 10:56
1-1 mot IF Centern
  • Skapad: 26 SEP 2018 10:56

Okej! Det positiva först. Ser man till spelschemat nu efter vår oavgjorda match så har Centern Grimeton med minst två avstängningar, laget sist i tabellen och Löftadalen. Jag tror vi hade haft det svårt mot Centern även om vi vunnit. Centern kommer nog att sluta före oss. Nä, de lag vi ska ifatt och förbi är Löftadalen, HÅFF och kanske Halmia Acedemy. HÅFF och Halmia Academy möts och Halmia Academy har ett lättare program så våra primära mål är Löftadalen och HÅFF. Och mot dessa två lag tog vi in ett poäng tack vare gårdagens oavgjorda match. Nästa för oss är Väröbacka borta. Ett Väröbacka som fick stryk av Centern. Fast det är inte på vårt konstgräs utan på deras naturgräs. Med andra ord bollen kommer att rulla sämre och risken för sne-studsar är stor. Vi har genomgående i år haft det svårt på naturgräs och det blir nog värre nu när planen är tung och våt. Vi lider av att ha det så bra hemma på vårt konstgräs.

Matchen hinner knappt börja innan vi för hörna och domar-Yll märker att det fattas en hörnflagga från den hörna bollen ska slås. Han ropar på mig med Thommie lägger upp bollen. Jag slänger mig på cykeln för att se om där finns några i containern och hinner nästan helt bakom Thommie när han slår en perfekt avvägd hörna som Daniel går upp. Daniel är huvudet högre än alla andra och nicken perfekt. 1-0 till oss efter 3 minuter. Så otroligt skönt det kändes och där släppte många ton sten från min rygg. I Leksand talar de alltid om att ”bounce back” eller studsa tillbaka efter en förlust. Jag trodde vi skulle ha det svårt att ”bounca back” från 8-1 förlusten i förra matchen. Och här var det också en ytterligare bra sak. Daniel kunde inte i fredags då matchen skulle spelats men igår måndag kunde han vara med. Men var är uppslutningen?? Igår hade vi två på bänken och det var Isak Gavik och Simon Bundgaard. Inget ont om dessa två gentlemän men fotboll är inte deras huvudsakliga sport. Gott att de kunde ställa upp men också gott att ingen gick sönder så de hade varit tvingade att hoppa in. Nu spelade vi med samma elva hela matchen och alla gjorde det svin-bra (märk: icke svordom. Bara kraftuttryck. Jag svär inte.) Sedan hade vi någon som kom från sjukdom. Nu fick han ytterligare två dagar att tillfriskna. Hoppas, hoppas, hoppas vi alla kan vara friska till nästa match.

Perioden efter deras mål är hög-oktanig. Målchanserna avlöser varandra i jättehögt tempo.Eller riktiga klara målchanser är det väl inte men det är en mycket bra match. De ligger högt med hela deras lag och när de får tryck på oss så får de verkligen ett tryck. Jag tycker backlinjen är formidabel med Thommie och Daniel i mitten flankerad av en något stukad men hårt kämpande Marcus J på ena sidan och ”man of the match” Kristoffer Elisson på andra. Han fick reda på att han skulle starta en halvtimme före match och var tveksam men gör det så bra. Riktigt bra spelat.

Halvchanserna avlöser varandra Robin har ett bra skott, Samuel är nära att hinna upp Isacs skott som blev till en passning på bortre. Hade han gjort det så hade han gjort mål. Målvakten och alla andra var så borta. De har ett skott som går över efter lite flipper i den 40 minuten men det känns bra bakåt och vi är inte alls ofarliga framåt. Första halvlek slutar med ledning till oss.

Om vi säger att de första 25 minuterna var intensiva för att sedan bli lugnare sista 20 av första halvlek så börjar andra i samma intensiva tempo. De har minst tre avbytare och kanske gjorde byten i halvlek. Vi är mer trögstartade och hamnar under ett massivt tryck. Hörnorna avlöser varandra och i den 54 minuten studsar bollen ut till en centerspelare som skjuter. Han får ingen ren träff utan det blir en träff med duktig överskruv som letar sig över Mårten och in i krysset. Mer ett slumpskott men inte helt ologiskt med tanke på deras övertag. De fortsätter på samma linje och jag bara väntar på näst mål. –Varför ska jag sitta här?  Tänker jag och börjar plocka ihop bollar och annat. Jag släpper matchen och väntar mig hör jubel från deras sida. Jag kommer tillbaka till bänken med kvarten kvar och ser deras målvakt göra en räddning som hämtad från Buster och greppet direkt. Det är Forsberg som laddat och skottet är bra men målvakten limmar den. Strax efter det vinkas, jag tror Robin, av för offside i helt fritt läge. Hoppas domaren hade rätt. Matchen slutar 1-1 och till det negativa kan tillföras att vi fortfarande ligger under strecket men nu endast ett poäng efter HÅFF och Löftadalen  som jag tror vi har bäst chans att gå om och på samma poäng som Halmia Academy.

Det jag mest är orolig för inför matchen mot Väröbacka är planen. Tyngd och kraft kommer att spela en avgörande roll tror jag.

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

 

STORT TACK TILL VÅRA 
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

...OCH TILL VÅRA 
ÖVRIGA SPONSORER

Postadress:
Träslövsläge IF - Fotboll
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 034041168
Fax: 034041168
E-post: This is a mailto link