Hoppa till sidans innehåll

Seger 2-0

01 SEP 2018 10:33
mot HÅFF i synnerligen viktig match.
  • Skapad: 01 SEP 2018 10:33

Tyst minut. Gårdagens match inleddes med en tyst minut. Det var någon domarkollega till domarna som avlidit under dagen och de ville hedra honom. Förövrigt gjorde domarna en hel-gjuten insats. Pontus Karlsson som huvudomaren heter var och är verkligen bra.

För egen del och jag tror jag talar för många var besvikelsen stor efter Halmia-förlusten. Den gnager liksom Grimeton-kvitteringen i slutminuten. Koncentrationen var hög på bänken och på plan. Tyvärr kunde inte alla komma loss till 17.30 då samlingen var utan dök upp lite då och då. Sjöhage var tvungen att passa sitt barn tills hans fästmö kom från jobbet. Han kom med kvarten kvar. Då hade HÅFF redan varit ute på plan i en halvtimme. De kom vid 17.15 och hade oceaner av tid, verkade det som. En hade med sig en bandspelare och musik fyllde övre hallen. De var glada och uppjagade/ entusiastiska. De kom med fullt lag och i matchen i våras hos dem ledde de med 2-0 efter elva minuter och 5-0 efter första halvlek som också blev slutresultatet. Då hade vi en riktig målvakt men inte Thommie. Faktum är att Thommie aldrig förlorat med oss. På grund av vad-besvär var han inte med mot Halmia och de andra matcherna han varit med har slutat oavgjort eller med vinst. Hoppas vad-problemen går över och att han kan vara med resten av matcherna.

Matchen börjar med att de trillar boll i högt-tempo och det är väl lite deras grej, possession-fotboll. Första kvarten är deras. Så mycket fotboll och coachning det är på bänken med båda Danielarna, Thord, Forsberg och även Peter. Det är ingen one-man show utan åsikterna står verkligen som spön i backen. –Hur löser vi den bollen? –Ska vi dra tillbaka Samuel? etc. Hela tiden är det ett konstant prat på bänken. I den 15 minuten drar en HÅFF-spelare på ett vinande skott. Det är en bollen som kommer till honom med en studs och han skjuter stenhårt. Strax över Mårten och buren. Ett farligt vapen är Mårtens utsparkar. Han har sådan kraft. I den 19 minuten drar han iväg bollen till Anton som löper sig halv-fri och rullar in bollen. 1-0 till oss. Tills här har det varit mest HÅFF och målet kommer lite som en blixt från klar himmel. Det tar ner deras possession-fotboll och vi får bättre tag i dem. Det är väldigt jobbigt att spela sådan fotboll och utveckling är logisk. I den 24 slår Anton som legat sjuk länge en jättepassning till Lillis som tyvärr har lite problem med bollbehandlingen annars hade det varit mål. Nu blev det en hörna som slutade i intet. I den 33 minuten kommer det ett halvlågt inspel som Sjöhage med ryggen mot mål vrider sig om och skjuter på volley från högst tre meter över. Där var det nära. Asså, chanserna avlöser varandra. Bollen studsar ur skopan hos Mårten, David missar en hemåt-passning och de har ett offside-mål för att ta några av deras chanser. Annars är vi täta bakåt och giftiga framåt. Isac och Samuel på mitten gör det också jättebra. En lysande insats.

Andra halvlek börjar efter högst 10 minuters vila. Det var inte 10 minuter. Närmare sju-minuter och de kommer ut med ännu mer fart. De har hörnor och andra farligheter men det är sällan Mårten får ingripa. I den 56 minuten får Lillis ett gult kort och i den 59 minuten förbereds ett byte mellan Forsberg och David. Det genomförs och Forsberg tar plats i mitten och Samuel ut på kanten. I den 70 minuten löper sig Samuel fri och passar Anton som tar in, drar sig något åt mitten och skjuter 2-0 till oss vid närmsta stolpen. Han har verkligen ett bra skott. Det är desperation från deras håll. Anton kommer ut till sidlinjen och klagar på hjärt-smärtor. Han byts omedelbart ut och in med David på topp. Visst, de har chanser men det har vi med. Isac har ett bra skott och Sjöhage är väldigt nära på slutet. Det är en händelserik match och bra match som vi vinner med 2-0. Vårt konstgräs är verkligen bra och nu med nya omklädningsrum. En eloge till kiosk-personalen som kämpar. Nu utan ström och nyckeln in till kiosken är en skruvdragare. Ja, ja! Vi vann men behöver NOG minst två vinster till för att känna oss säkra. Fast vi tar allt match för match. En god seger i vilket fall som helst.

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

 

STORT TACK TILL VÅRA 
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

...OCH TILL VÅRA 
ÖVRIGA SPONSORER

Postadress:
Träslövsläge IF - Fotboll
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 034041168
Fax: 034041168
E-post: This is a mailto link