Hoppa till sidans innehåll

Seger 4-2

16 SEP 2018 23:16
Efter heroisk insats av B mot Norvalla!
  • Skapad: 16 SEP 2018 23:16

Lagfest igår! Kom hem vid 00.30 eller något och damp direkt i säng, lätt berusad och mycket trött efter att ha festat i 11 timmar, från 13.30. Ah, först ställde jag klockan på 07.00. Innebandyn på söndagsmorgnar är helig. Vi har nog hållit på i 20 år eller nått. Kanske lite mer. Före Ankarhallen var byggd spelade vi i stan. Då var det folk som kom direkt från efterfesten för att spela innebandy. Att det blev den tiden var att då var många småbarnsföräldrar eller levde i tighta-förhållanden och tiden mellan 08.00 och 09.00 på söndagar var den tiden då flest kunde komma ifrån. Nu är det inte så längre men tiden består.

Jag vaknar vid 04.00 och mår riktigt, riktigt dåligt. Dricker knappt alkohol längre och det bidrar säkert till att när jag gör det så mår jag riktigt, riktigt illa dagen efter. Plus att stigande ålder också ska spela in. Det går inte att somna om. Hade inte alla i innebandygänget varit beroende av TLIFs tagg för att komma in i de nya omklädningsrummen så hade jag aldrig gett mig upp och ut. Jag mår riktigt dåligt när jag med darrande händer öppnar upp de nya omklädningsrummen. Fast efter ett långt besök på toaletten och första matchen känns det riktigt bra. Jag gör t.o.m. första målet och flera efter det.

Kommer hem och kommer på att vi inte har någon läsk till två lag. Åker och handlar, käkar, sover en timme och är otroligt fräsch när jag studsar upp för trapporna till vårt omklädningsrum som vi ska ha i B-lagsmatchen. Jag plockar fram och fixar till allting. Lite innan 14.00 kommer Anton exakt samtidigt som jag är på väg ut från toaletten. En lite ”akward” eller pinsam situation uppstår… ;) Sedan kommer Hugo och någon till. Hugo ska göra sin första match som målvakt. Sedan kommer Thord och meddelar att några lämnat återbud och vi är inte 11-man. Det blir 9-mannafotboll. Sedan kommer ingen. Ingen dyker upp. Varken fler spelare, motståndare eller domare. Oron sprider sig men löses genom det faktum att Thord tittat på sista omgången som spelas 15.00 och inte på denna match som ska börja 16.00. Vilket bara var bra för med telefonenshjälp blir vi 11-man till start och slipper spela 9-mannafotboll. Eller vi tror det. Med halvtimmen kvar hör jag ljud från trappen. Nästan alla är redan ute och värmer upp och vi är 10 man. Vi väntar på Robin. Med sin luv-tröja högt uppdragen släpar sig Robin uppför de sista trappstegen. –Detta går fan inte, säger han och jag kunde se mig själv sex timmar tidigare i Robin. Det är styrka att snöra på sig fotbollskorna och springa ut på plan… Eller så mycket springande var det väl inte och toalettbesöket var väl en kvart minst. Robin hade varit på samma lagfest som jag och gått och lagt sig när jag vaknade, ungefär. Och Robin och jag var inte ensamma. Det var väl halva laget om inte fler som varit på samma genomtrevliga lagfest.

Matchen börjar. De har två avbytare och ser pigga och fräscha ut. Vi har ingen avbytare och är allt annat än pigga och fräscha. Det är väl bara ungtupparna Linus och Philip och Pilstrand och någon till som idag verkligen kände suget utan att må illa. Fast vi har grymme medvind! Tyvärr hade jag ju inte laddat telefonen och kunde knappt skriva några stolpar men vi kommer ut riktigt bra. Anton som heller inte var på lagfesten löper som en gnu efter några djupledare från oss. Fast allra först när matchen endast är någon minut gammal har Pilstrand ett läge ensam med målvakt men lite från sidan som han tyvärr skjuter utanför. Sedan är det någon… Säg att det var Elisson som drar på ett skapligt skott som studsar just framför deras målvakt som inte får grepp om bollen utan Robin kan slå in returen. Detta var i den 18 minuten. I den 21 minuten lobbar Anton en verklig djupledare, vi tjongade mycket, över målvakten men tyvärr utanför. Fram till hit och till Hugoskalasräddning som efteråt vinkas av för offside har vi ägt matchen. Jag trodde det berodde på eller det gjorde det säkert också på medvinden men när nu Norvalla började ta över befarade jag att flera skulle få soppa torsk. I alla fall de som var på gårdagens lagfest. Fast strax före eller just före halvlek, domaren blåser av på avspark, nickar Pilstrand in ett jättefint inlägg av Philip Strandlycke. Kanske lite mycket ballong men det träffar Pilstrand perfekt. Det målet kom så psykologiskt.

I andra har dem medvind och det drojer knske två minuter innan de reducerar. Hur målet gick till vet jag inte för jag pillade med telefoner och klockor och annat så jag såg inte. Efter målet var hörde jag många säga: ”-Skit i det Hugo.” eller ”–Upp med huvudet” osv. Det var väl någon tavla från Hugo sida. Allt för spänningen!

Jag trodde vi skulle få det svårt i andra i motvinden men istället får vi mer spel. Bollen sticker inte iväg till en ensam löpande Anton utan fler blir nu involverade i spelet. Bland annat Gavik som från mittplan trocklar sig förbi många Norvalla-spelare och sätter 3-1. Även det ett väldigt psykologiskt rätt mål då det endast kom 6 minuter efter deras reducering. Sedan går Philip sönder och måster hjälpas av plan. Enligt hans mor efter matchen var planerna att åka in till sjukhuset och få foten undersökt. Nu är vi nere på 10 man och som alla sliter. Det är en fröjd att se. De trycker men vi kontrar livsfarligt för dem. I en kontring i den 85 minuten gör Anton 4-1 på passning från Gavik. Robin har gått ner som mittback och gör en storstilad insats. Vi vinner matchen med 4-2 efter de precis i slutet dragit iväg ett skott på vinst och förlust. Det skottet satt i krysset. De hade flera hörnor och frisparkar just utanför vårt straffområde som missades rätt grovt. Det som Hugo gjorde gjorde han bra och han blir min ”man of the match”. Mest för att jag var taskig mot honom högre upp i texten!! ;) Nä, jättebra Hugo och det är många målvakter som avundas dina utsparkar och snabba utrusningar. Vinst 4-2 mot Norvalla!!

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

 

STORT TACK TILL VÅRA 
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

...OCH TILL VÅRA 
ÖVRIGA SPONSORER

Postadress:
Träslövsläge IF - Fotboll
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 034041168
Fax: 034041168
E-post: This is a mailto link