Hoppa till sidans innehåll

Förlust 1-2 mot Halmia Acedemy

28 AUG 2018 19:36
Förlust i en så viktig match. Det är först nu jag orkar skriva en analys. Det var en match mot ett svagt lag men som vann mot oss. Vad säger det?
  • Uppdaterad: 28 AUG 2018 19:41

Ett lag som låg under oss men i och med segern gick förbi oss på målskillnad. Och vad som värre är är att segern inte var orättvis. Jättedum och jättetråkig men inte direkt orättvis. De spelade med hög backlinje och försökte på ett kortpassningsspel som ibland funkade. De hade också fyra avbytare och spelade med ungdomlig entusiasm och fart. Något som betalade sig i andra halvlek i den då kraftiga medvinden. Vi skulle gjort fler mål i första halvlek. Fast vi är otränade, hade en avbytare, planen var tung och slirig, några hade ätit dåligt, kanske någon var på kalas dagen före och så alla dessa skador, sjukdomar och studier/arbete. Det var som Jens sade före matchen:

- Det känns som en match vi antingen vinner med 8-0 eller förlorar med 8-0.

 Tyvärr blev det 2-1 till dem och matchen på fredag ännu viktigare och vi kämpar i uppförsbacke. Ja, ja! Planen var som sagt tung. De luftade den precis före och det gjorde den ännu mjukare. Plus att de regnat mycket. Dessutom hade planen vattnats hela sommarn och var grön och fin. De var ovant underlag för våra slitna spelare och de som sagt spelskickliga. I 11 minuten är Sjöhage nära. Passning från Mårten som står i mål. I den 14 minuten är David nära på nick. De har en hörna som blir farlig i den 21 minuten. Det var deras första chans. Många av våra inspel missas. Vi missar många avgörande passningar. Deras målvakt gör också en bra fotparad på Sjöhages genombrott och här har vi vår bästa period med chanser som avlöser varandra. Vi är framme vid sista kvarten av första och här kommer också vårt mål. Samuel till David. David till Sjöhage. Sjöhage i mål. Här skulle vi gjort fler mål. De har inte mycket. Inte så att de går på knäna men de räcker helt enkelt inte till.

Andra böjar med att de sätter upp ett furiöst tempo. De är otroligt intensiva och vi blir tagna på sängen. Troligen har deras coach sett att vi bara har en avbytare och att de kan såra oss med fart. Så blir det med. Det blir en grinigare match där de har ett ribbskott före någon kommer på kanten och, jag tror, slår in den hårt längs backen där den styrs in. Detta var i den 64 minuten. I den 66 skriver jag:

-De chanser vi hade i första är som bortblåsta.

Och de var det verkligen. I den 68 minuten har de lite flyt och bollen går på ett några gånger innan han som gjorde 1-1-målet skjuter lite på vinst och förlust fint i bortre. 2-1 till dem. Vi gör många byten av positioner och in med vår enda avbytare. Sedan går Ekis sönder och vår ende man på bänken får hoppa in igen. Desperat kämpar vi och visste är vi rätt nära men fortfarande är det lite dålig skärpa i sista passningen och ibland något felbeslut. Matchen slutar med seger till dem och vi är stukade. Undra om vi kan ta oss upp härifrån tills på fredag?

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

 

STORT TACK TILL VÅRA 
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

...OCH TILL VÅRA 
ÖVRIGA SPONSORER

Postadress:
Träslövsläge IF - Fotboll
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 034041168
Fax: 034041168
E-post: This is a mailto link