Hoppa till sidans innehåll

2007


Brottning


Skaraborgsserien i brottning avgjordes i söndags i Skara med 60 brottare invägda.
TAK representerades av 3 killar och 1 tjej.
I knattar äldre 24 kg vägde Trollhättepojken Philip Rydell in. Han fick under tävlingen två matcher som han förvaltade väl, genom deciplinär och tekniskt bra brottning tog han två fallsegrar efter varandra och fick därmed guldet.
I knattar äldre 29 kg steg TAK brottaren Alexander Karlsson upp på mattan, 4 kilo lättare än sina motståndare. Alexander går i annat fall i 26 kg klassen men valde att gå upp en viktklass för att få hårdare matcher för att då få ut mer träning av tävlandet. Detta märktes dock inte så nämnvärt, för Alexander vann samtliga matcher fram till finalen på ett övertygande sätt. Men tillslut mötte även Alexander sin överman, en 4 kilo tyngre och tre år äldre kille från Falköping. Alexander fick därmed åka hem med silvret.
I för dagen största viktklassen till antalet brottare, ingick TAK grabben Christoffer Karlsson. Klassen var knattar äldre 32 kg och i den ingick 7 brottare. Christoffers inledning av tävlingen var lite trög men han repade snart mod och vann efter fin brottning sina tre sista matcher. Han kom till slut på en god 4:e plats.
TAK`s för dagen enda tävlande tjej heter Viktoria Karlsson. ``Vickan`` började mot de mest meriterade tjejerna och brottades mot dessa med en kämpaglöd som hette duga. Men fick ändå se sig besegrad mot hennes första motståndare. Viktoria hämtade mer kraft och gick in på mattan och vann sin nästa match och vann därmed även hon ett silver.

 

 

Brottning


Skaraborgsserien i brottning avgjordes på söndagens i Vänersborg med 40 brottare invägda.
TAK representerades av 3 killar och 2 tjejer.
I knattar äldre 29 kg vägde Trollhättepojken Philip Rydell in. Philip som endast väger 23,5 kg fick gå upp 2 viktklasser för att det saknades motståndare i hans ordinarie viktklass. Han brukar ställa upp i 24 kg klassen på större tävlingar och 26 kg klassen på Skaraborgsserien. Detta blev dock för Philip ett för hårt motstånd, men han gjorde ändå bra matcher som han kämpade tappert i. Philip slutade på en delad fjärdeplats.
I knattar äldre 29 kg steg TAK brottaren Alexander Karlsson upp på mattan, även han i viktmässigt underläge. Alexander går i annat fall i 26 kg klassen men valde att gå upp en viktklass, Alexander vann samtliga matcher fram till finalen på ett övertygande sätt. Men tillslut mötte även Alexander sin överman, en 4 kilo tyngre kille från Töreboda. Alexander fick därmed åka hem med silvret. Tränare Fredrik Rydell anser att det är nyttigt för grabbarna att få hårdare matcher för att då få ut mer träning av tävlandet. För att under lite större tävlingar då vara ordentligt matchtränade.
TAK grabben Christoffer Karlsson representerade klubben i klassen knattar äldre 32 kg. Christoffers brottning var god tävlingen igenom. Med många finna balansgrepp och brytningar, bland annat halvnelson stod Christoffer till slut på bronspallen. Han är en grabb som sliter ”ont” på mattan och det skall han ha en klapp på axeln för.
I flickor äldre 29 kg var Trollhättetjejen Viktoria Karlsson invägd, tillsammans med två andra tjejer. Viktoria vann på ett övertygande sätt sin första match på fall. I den andra matchen mötte hon sin ”ärkerival” Melina Andersson ifrån Skara, där hon till slut fick se sig besegrad, silver till Viktoria.
I flickor äldre 40 kg gjorde Trollhättetjejen Hanna Arwidson sin tävlingsdebut med bravur. Hanna bjöd på bra brottning tävlingen igenom. Med bra matcher i bagaget, det vill säga matcher där samtliga ronder genomfördes samt en fallseger åkte Hanna hem med bronsmedaljen.


 

Trollhättans AK som arrangörer


Skaraborgsserien 3:e omgång avgjordes i söndags, då som Trollhättan AK som arrangörer. Klubben ställde upp med hela 14 brottare både tjejer och killar.
Den viktmässigt lättaste klassen 22kg flickor yngre vanns av Trollhättetjen Janina Rydell efter att ha vunnit på fall i finalen.
I 24 kg flickor yngre vägdes det in två TAK- tjejer, Greta Behrendtz och Evelina Karlsson. Dessa stod senare under tävlingen i final. Finalen blev en hård kamp om guldet där till slut Greta stod som vinnare.
Nästa viktklass i ordningen för Trollhättebrottarna var knatte yngre 24 kg. Denna viktklass var dagens största klass sett ur ett deltagarperspetiv med sina 6 brottare. Trollhättan hade i denna klass 3 brottare invägda. Här hamnade Elias
Behrendtz på en god 4:plats. De två andra brottarna heter Noah Ivarsson och Lucas Brag, och dessa två gjorde i slutet av tävlingen upp om guldet i en hård final som innhöll allt från känslor till kämpaglöd. Matchen avgjordes i tredje perioden, då Noah vann på fall.
Tobias Behrendtz stod själv som anmäld i 26 kg knattar äldre och fick därmed gå upp en viktklass, då till 29 kg där Tobias till slut knep bronspengen. Samma öde drabbades TAK`s Christoffer Karlsson av genom att vara ensam anmäld i knatte äldre 35 kg. "Crille" fick då gå upp i 38 kg där ävan han blev bronsmedaljör.
Även Hanna Arwidsson drabbades av att möta något tyngre motstånd då i flickor äldre 48 kg. Där blev Hanna till slut 2:a.
Detta får man se som en god prestation med tanke på vikt skillnaden i de tre klasserna.
Vilma Börjesson och My Nilsson heter tjejerna som representerade TAK i viktklassen flickor yngre 29 kg. Här efter många bra matcher av de två brottarna blev Vilma silvermedaljör och My kom på en god 4:e plats.
Eric Sjöqvist är killen i TAK som vägde in i knattar äldre 32 kg. Här fick Erik möta något större motstånd på grund av att han missade sin viktklass 29 kg med ett ½ kilo. Erik brottades på bra mot sina motståndare och slutade som god 4:a.
I 34 kg flickor yngre klev Josefina Behrendtz upp som bronsmedaljör på prispallen. Josefina vart tvungen att gå på halvfart på grund av en knäskada som hon ådrog sig i första matchen.
TAK`s äldsta tjej för dagen heter Ronja Behrendtz.
Ronja vägde in i flickor äldre 58 kg alena och fick därmed efter överläggning matcha mot killar i samma vikt. Detta var Ronjas första tävling där hon bjöd upp till kamp mot de jämnviktiga killarna. Ronja slutade tävlingen men en bronspeng hängande runt halsen.

16 brottare 16 kämpar


I helgen var det dags för den 2:a omgången i skaraborgsserien. Denna gång stod Falköping för arangemanget. Med cirka 80 brottare invägda och 190 matcher blev det en lyckad brottarfest. Trollhättans Atletklubb stod för en 5 del av deltagarna, hela 16 brottare. En del av dessa var det deras första tävling andra är något mer erfarna. De som är mest erfarna och tävlar även i större sammanhang, får gå upp en viktklass för att de då skall få hårdare motstånd. TAK`s brottare varierade på olika viktklasser mellan 20 kg till 44 kg. Gemensamt för alla brottare från Trollhättan var att samtliga presterade sitt bästa av sin förmåga.
- En bra insatts av alla brottare, tycker tränare Fredrik Rydell.


TAK;s brottare i Skara


TAK representerades av 15 brottare i helgen. Tävlingarna som gick av stapeln var dels skaraborgsserien som är en tävling för de som nyligen börjat med sporten samt skaraborgmästerskapen som är en tävling för de lite mer rutinerade brottarna. Sammanlagt kammade TAK:s brottare hem 13 medaljer av olika valörer.
Greta Behrendtz och Janina Rydell blev invägda i 24 kg flickor yngre. Här knep Greta guldet och Janina silvret.Nästa viktklass i ordningen för TAK var 24 kg knattar yngre, där klubben hade 3 invägda. Noah Ivarsson, Elias Behrendtz och Lucas Brag alla bjöd på bra brottning, dock var det till slut endast Noah som stod på pallen med en silvermedalj.
I knattar äldre 26 kg vann TAK killen Tobias Berhendtz guldet efter att ha vunnit samtliga matcher på fall.
Två tjejer vid namn My Nilsson och Vilma Börjesson var invägda i 29 kg flickor yngre, det hela slutade med att Vilma blev klassegrare och My hamnade på en god 3:e plats. Två bröder som för första gången ställde upp i tävling sammanhang heter Jesper Nilsson och Linus Nilsson. Båda ställde upp i samma viktklass knattar äldre 42 kg, och fick senare möta varandra i final. Finalen slutade med att storebrorsan Linus vann på poäng och stod därmed som klassegrare, och Jesper som en god tvåa.
I flickor Äldre 37 kg var TAK:s Josefina Berhendtz invägd. Och slutade tävlingen på det näst högsta trappsteget på pallen. Dessa brottare var med i skaraborgsserien.
I mästerskapet ställde Alexander Karlsson och Philip Rydell upp i viktklassen 29 kg knattar äldre. Här vann till slut Alexander klassen efter att ha brottats klokt och förståndigt. Phlip som var något lätt viktmässigt sett i klassen med sina 25 kg, tog dock till slut bronspengen. Hanna Arwidson som gjorde sin första licensierade tävling, brottades riktigt bra i sina matcher och knep till slut silverpengen. TAK:s för dagen tyngsta brottare heter Gabriel Desimons. Gabriel vägde in i klassen pojk 53 kg. Gabriel vann sina matcher fram till finalen, där han stod emot ärkerivalen Linus Brag från Skara. Deras matcher blir oftast stentuffa, och har den senaste tiden gått till Linus fördel. Dock är det väldigt nära att Gabriel står som vinnare när matchen är slut. I Söndags var skillnaden på vinst och förlust, vem som tog sista poängen i en period. Tyvärr för Gabriels del var det Linus som gjorde just detta. Men med en silvermedalj fick Gabriel åka hem med.

Fyra brottare tre medaljer


Borås: Knalleträffen är en tävling som expanderar. 2008 upplaga avgjordes i lördags med hela 225 brottare invägda, klubbar från Sandviken inorr till Falkenberg BK i söder samt två norska lag var representerade. TAK hade fyra brottare på plats.
Philip Rydell i 26 kg klassen kom på en silverplats, efter att ha besegrat tre av sina motståndare stod han i final mot Värnamokillen Vincent Hägg. Detta blev en match som kom att stå sig i tre perioder, men där två av perioderna tyvärr visade 7 - 2 fördel till Värnamokillen.
Alexander Karlsson är Trollhätte killen som representerade TAK i 29 kg klassen. En klass som kan beskrivas som ett "riktigt getingbo" med sina 13 invägda brottare. Alexander hamnade uppskattningsvis i den tuffaste poolen, men vann sina första matcher på ett övertygande sätt. Han ställdes sedan emot rivalen Albin Mann Lidköping AS. Denna match blev som tidigare matcher "stenhård", men där Alexander till slut fick se sig besegrad med en ynka poäng som skillnad. I matchen om att få brottas om bronset fick han tyvärr se sig besegrad och hamnade därför utanför pallen.
Viktoria Karlsson var ensam tjej att för dagen att representera TAK. "Vickan" ställde upp i 32 kg klassen för flickor. I första matchen fick Trollhätte tjejen känna på hårt motstånd och förlorade denna på fall. Viktoria repade sedan mod och vann resten av sin matcher och slutade sedan som silvermedaljör.
TAK`s för dagen äldsta brottare heter Gabriel Desimons. Gabriel brottades i klassen pojk 53 kg. Han vann sina inledande matcher på tävlingen och stod sedan i poolfinal mot Örgryte killen Anton Ternemyr. Matchen gick till ett avgörande i tredje perioden där Örgryte killen drog det längsta strået och vann över Gabriel med knappa poäng. Gabriel fick därmed göra upp om bronsmedaljen. En match som Gabriel vann på på fall redan i första perioden.Gabriel distriktmästare i båda stilarna.


Brottning


Distrikmästerskapen avgjordes i helgen i Viskafors. TAK representerades av 6 brottare. Av dessa 6 var Gabriel Desimons den mest framgångsrike med ett slutresultat av två guld av två möjliga.
Gabriel brottades i ungdomsklassen 53 kg. Tävlingen var uppdelad i två tävlingar, en tävling som avgjordes i grekisk romersk stil och en som avgjordes i den fria stilen.
Gabriels överlägsenhet gestaltade sig i idel fallsegrar och där matcherna inte blev märkbart långa.
En annan TAK brottare som utmärkte sig i mängden av brottare var Linnea Persson som gjorde sin tävlingsdebut och vann sin klass kvinnor 52 kg.
Helgen comeback stod Joel Nordblom för, för 5 år sedan klev han av mattan för att i helgen stiga på den igen. Joel bev trea i den antika stilen och gulmedaljör i den fria stilen.
Andra brottare som deltog var Viktoria Karlsson som blev tvåa i sin klass flickor 32 kg, Kave Raven Kaha och Hanna Arwidson kom på fjärde plats i sina viktklasser, 82 kg klassen samt kvinnor 49 kg.

TAK I MEDALJREGN


TAK deltog under söndagen i näst sista upplagan av Skaraborgsserien för säsongen. Tävlingen ägde rum i Mariestad. TAK hade skickat iväg 7 brottare för att tampas om medaljerna.
I den viktmässigt lättaste viktklassen för flickor yngre 24 kg. Där var trollhättetjejen Janina Rydell representerad. Janina vann en match och förlorade en, den match hon vann visade hon prov på god teknik då hon plockade poäng på poäng efter att ha attackerat motståndarens ben. Janina kom på en god andra plats.
I Knattar yngre 24 kg var 2 TAK brottare invägda Lucas Brag och Elias Behrendtz.
Detta är två brottare som skiljer sig något från varandra i sina stilar. Lucas genomför matcher med god greppvillighet och lyckas ofta med det, Elias däremot arbetar på säkerhet och hämtar in poäng efter poäng och vinner sina matcher på så vis. Pojkarna hamnade båda på pallen, Lucas som silvermedaljör och Elias som bronsmedaljör.
Noah Ivarsson 26 kg Knattar yngre gjorde sin första tävling i en tyngre viktklass än vad han tidigare har varit van vid. Oftast är det som brottare till en början svårt att hävda sig mot ett tyngre motstånd, detta gällde inte i Noah`s fall. Han gick in stabilt i sina matcher, och vann på fall ganska omgående, guld till Noah.
I knattar äldre 29 kg vägde trollhättebrottaren Tobias Behrendtz in i. De var 4 till antal invägda i viktklassen. Tobias brottades klokt och genomtänkt sina matcher och vann på detta vis samtliga. Tobias stod för väldigt väl slagna ”snurrmaror” som är en variant av den kända ”flygande mara”. Med detta som merit fick Tobias åka hem med en guldmedalj.
TAK för dagen tyngsta brottare var Christoffer Karlsson samt Axel Ridderbäck som var invägda i Knattar äldre 38 kg. Viktklassen vanns av Christoffer efter att han under matcherna brottats säkert och med balans i kroppen gentemot sina motståndare. Axel som gjorde tävlings debut tog det några matcher för att förstå hur han skulle bete sig på mattan. När han kom underfund med detta visade även Axel prov på bra brottning och vann sina resterande matcher och slutade med en hedrande bronspeng runt halsen.
7 medaljer av 7 möjliga.

Philip Rydell guldmedaljör


Alebrottarna anordnade sin årliga tävling under Lördagen. TAK representerades av 4 brottare. Av dessa 4 var TAK killen Philip Rydell Knatte 26 kg som eftertävling kunde ställa sig högst upp på pallen och få en guldmedalj runt halsen. Vägen dit var tuff, i första matchen stod kampen mellan Philip och klubbkompisen Tobias Behrentz. Detta blev en hård batalj som pågick under två perioder. Båda brottarna känner varandras brottarstilar väl eftersom de sparrar ihop, men det blev dock Philips armar som höjdes i luften efter andra periodens slut. I andra matchen stod Philip mot AK 77 Hampus Persson, en motståndare som är farlig med sina svingkast. Philip utnyttjade hans brottning väl och fick iväg två släng kryss som senare resulterade i vinst. I finalen som löd stod Philip mot Wiliam Olsson Uddevalla, en final som kom att bli en riktig "rysare". Matchen pågick i tre perioder och där till slut Philip kunde lägga motståndaren på fall.
Tidigare nämnde Tobias Behrentz 26 kg gjorde sin andra licensierade tävling och bjöd motståndarna på hårt motstånd. Alla matcher han genomförde under tävling var periodmatcher, det vill säga tiden ut.Han stod för en bra prestation när han under nästan två minuter fick stå i "brygga" och vägrade lägga sig på fall. Tobias slutade på en god 4:e plats.
TAK´s enda deltagande tjej har namnet Hanna Arwidsson. Hanna inledde tävlingen start genom att vinna på fall i första matchen. Matcherna som följde blev dock tuffa eftersom på plats var också Team Jylland som hade samlat ihop traktens bästa brottare. Hanna genomförde matcherna efter bästa förmåga och slutade som en godkänd 4:a.
TAK´s tyngste brottare var för dagen Gabriel Desimons, han ställde upp i pojkar 59 kg som var en av de viktklasser som innehöll flest brottare. Gabriel inledde tyvärr tävlingen med en förlust mot starke Alebrottaren Tobias Johansson som även tidigare har besegrat Gabriel. Dock var det inte långt ifrån att Gabriel lyckades bryta denna trend. Matchen slutade lite snöplig då Gabriel fastnade i en förädisk "kvartsnelson". De resterande matcherna visade Gabriel prov på klok och genomtänkt brottning och vann dessa matcher på fall. Gabriel slutade på en välförtjänt 3:e plats.


 

Tore Nilsson cup

F/y 29 kg

1 Sigrid Gleditsch Fredrikstad BK Atlas

2 Tina Tervo Borås BK

3 Rebecka Nordqvist Mölndals BK

F/y 32 kg

1 Catarina Sirén Mariestad ABK

2 Hanna Gleditsch Fredrikstad BK Atlas

3 Lisa Christensson BK Sana

4 Wilma Olausson Lidköpings AS

F/y 35 kg

1 Julia Hjalmarsson Lidköpings AS

2 Berit Iversen Fredrikstad BK Atlas

F/ä 37 kg

1 Cecilie Langseth Moss AK

2 Hanna Börjesson Lidköpings AS

3 Viktoria Karlsson Trollhättans AK

F/ä 44 kg

1 Olivia Henningsson Vänersborgsbrottarna

2 Josefin Håkansson BK Sana

3 Alicia Jason Lidköpings AS

4 Josefin Nordqvist Mölndals BK

F/ä 48 kg

1 Hanna Arvidsson Trollhättans AK

2 Elina Svanberg Hisingens AIK

3 Felicia Jonsson Hisingens AIK

K 26 kg

1 Philip Rydell Trollhättans AK

2 William Olsson Uddevalla AK

3 Tobias Behrendtz Trollhättans AK

4 Wiliam Jason Lidköpings AS

K 29 kg

1 Rickard Persson Kinna AK

2 Jacob Agerup Fredrikstad BK Atlas

3 Albin Mann Lidköpings AS

4 Anton Mann Lidköpings AS

K 32 kg

1 Oliwer Warnefelt Kinna AK

2 Didrik Silverin Kungsbacka BK

3 Petter Ingman Uddevalla AK

4 William Sahlbom Vänersborgsbrottarna

K 35 kg

1 Viljam Kauppinen Göteborgs AK

2 Erik Paulsson Vänersborgsbrottarna

3 Karl Håkansson BK Sana

4 Kevin Klason Borås BK

K 38 kg

1 Moso Hamburzumov Borås BK

2 Peder Sovik Olavesen Fredrikstad BK Atlas

3 Kasper Walloch-Lindholm Björneborgs BK

4 Henrik Tervo Borås BK

K 42 kg

1 Öivind Christian HanssenFredrikstad BK Atlas

2 Mikael Mattsson Mölndals BK

K 53 kg

1 Adam Arnudd Hisingens AIK

2 Daniel Emanuelsson Hisingens AIK

P 38 kg

1 Jesper Larsson Göteborgs AK

2 Zacharias Sirén Mariestad ABK

3 Tobias Hagberg Lidköpings AS

P 42 kg

1 Rasmus Boman Lidköpings AS

2 Jimmy Sundling Göteborgs AK

3 Nils Wiktorsson Lidköpings AS

4 Karl Persson Kinna AK

P 47 kg

1 Anton Hylten BK Sana

2 Kim Georgii Lidköpings AS

3 Kevin Clausen Kinna AK

4 Kevin Alm Hisingens AIK

P 53 kg

1 Gabriell Desimons Trollhättans AK

2 Jonathan Johansson Uddevalla AK

P 59 kg

1 Christoffer Karlsson Karlskoga BK

2 Linus Brag BK Sana

3 Tobias Nordqvist Mölndals BK

4 Viktor Karlsson Björneborgs BK

U 58 kg

1 Efraim Sandgren Kinna AK

2 Simon Gustafsson Karlskoga BK

3 Martin Ahl Alebrottarna

4 Eff Lareungsaeng Göteborgs AK

U 69 kg

1 Henrick Sirén Mariestad ABK

2 Salach Istamulov Uddevalla AK

3 Johan Prambrant Alebrottarna

BÄSTA KLUBB

Fredrikstad BK Atlas 15

Lidköpings AS 14

Trollhättans AK 11


FristilsSM i Mora 07-12-08/09

Vid USM i fristil i Mora ställde TAK upp med två brottare i den 16 man starka 63kg-klassen, André Lindén och Andreas Hedlund. Bäst gick det för André som blev bronsmedaljör efter mycket fin fristilsbrottning.

Han började med att fallbesegra Jonathan Koljef /Kungsbacka, poängbesegrade sedan Alex Johansson /Heby, Pontus Bergkvist /ÖIS och Emil Olsson /Heby och var därmed klar för poolfinal. Där ställdes han mot Svenske mästaren Vicenco Macri /Västerås. Det blev en knallhård fight, där André vann första perioden med 1-1, Vicenco andra med 1-1 och det såg hoppfullt ut inför den tredje och avgörande perioden, för det var faktiskt André som fört matchen och såg också konditionsstarkast ut. Perioden började också med att André var den aktivaste men fick inte in något poänggivande grepp utan det blev Vicenco som lyckades få poäng och därmed vinna matchen.

André var därmed klar för matchen om bronsmedaljen mot Gabriel Jönsson /Enköping. Matchen började tufft och jämt där Gabriel vann första perioden med 1-0, André andra med 1-0 och där Andrés goda kondition visade sig bli avgörande när han fallbesegrade en totalt uttröttad motståndare i tredje perioden.

Andreas H blev utslagen efter två knappa poängförluster bl a mot Gabriel Jönsson 0-1, 0-1.

*******************************************************************************

TAK på premiär tävling 071125

Skaraborgsseriens premier tävling ägde rum i Skövde under söndagen. En tävling som 70 invägda brottare deltog i från norra Västergötland, av dessa representerades 9 brottare från Trollhättans Atletklubb.
I den för dagen viktmässigt lättaste klassen Flickor yngre 22 kg deltog, Janina Rydell och Evelina Karlsson som för övrigt var deras debuttävling. Detta syntes dock inte eftersom de till slut blev dem som stred om guldet. Det blev en spännande final där Janina slutligen stod som segrare. I Knatte yngre 24 kg vägde 3 brottare från Trollhättan in i, detta var till antal en de 2 klasser som flest brottare deltog i.

Efter hårda bataljer stod det klart att Noah Ivarsson kom på en god 4:e plats, Lucas Brag på en stark 5:e plats och Elias Behrendtz på en hedrande 6:e plats. Detta var för alla tre deras första tävling på brottarmattan vilket gjorde detta till en mycket god prestation av de tre killarna från Trollhättan. Men dagens i särklass största prestation stod nog Trollhättekillen Tobias Behrendtz för som representerade TAK i klassen Knatte yngre 26 kg. Detta var den klass som tillsammans med 24 kg innehöll flest invägda brottare. Tobias som genomförde tävlingen med idel fallsegrar, hjälpt av hans favoritgrepp "nacksvinget" stod han till slut överst på prispallen med "ett guld runt halsen". Även för Tobias var det hans första tävling. Viktoria Karlsson heter TAK tjejen som brottades i Flickor äldre 32 kg. "Vickan" börjar hitta den rätta stilen, med allt vad det innebär. Hon genomförde matcherna med kämpaglöd och i matchen om bronspengen vann hon på fall efter att ha brutit in en halvnelson enligt skolboken.

Christoffer Karlsson brottades i knatte äldre 32 kg, "Crille" är brottare som brottas lugnt och metodiskt, tar poäng efter poäng och vinner på så sätt matcherna. Dock inte finalen där han fick möta Vänersborgsbrottaren William Sahlbom som för dagen blev Cristoffers överman, men ändå en klar godkänd insatts av "Crille" som då slutade som 2:a i klassen. Sist men inte minst Trollhättetjejen Hanna Arwidson representerade TAK i klassen Kvinnor Ungdom 48 kg. Hanna som endast väger 44 kg fick i direktfinal möta då något tyngre motstånd vilket hon gjorde på ett bra sätt. Hon vann första perioden med poängen 5-1. Började 2:a perioden med att plocka något poäng men fastnade tyvärr sedan i fall hotande läge, där hon fick svårt att ta sig loss och förlorade därmed på fall i finalen. En god 2:a plats för Hanna. *******************************************************************************

Vänerområdets Br 071111

TAK hade följande placeringar vid Vänerområdets Brottningar i Lidköping:

Kn 26kg
Kn 26kg
P 53kg
P 66kg
Alexander Karlsson
Philip Rydell
Gabriel Desimons
Adam Eriksson
1: a
4: a
2: a
1: a


*******************************************************************************

Lilla Mälarcupen 071103-04

André Lindén och Gabriel Desimons, åkte till Lilla Mälarcupen i Västerås som i år slog rekord med 724 deltagare.

Gabriel gick i P53 kg, med 22 deltagare. Han inledde med en seger på teknisk överlägsenhet 6-0, 6-0 mot Daniel Möllerop, Vestfolds Brytekrets men fick sedan se sig besegrad på fallnederlag mot David Emretzon, Spårvägen. I tredje matchen rullade Gabriel säkert Niclas Winberg från Svedala och vann även den matchen på teknisk överlägsenhet. Därefter mötte han dock sin överman i Anders Tano, Sandviken och besegrades på fall. Gabriel var därmed utslagen ur tävlingen.

André gick i Ungdom 63kg, med hela 32 deltagare. André inledde tävlingen strålande med tre raka segrar. Första matchen mot Hampus Castenfall, IK Björnen vann han på teknisk överlägsenhet med två fempoängskast, 5-0, 6-1. Även andra matchen mot Tobias Söderberg, Mjölby BK vann André på fall och siffrorna 7-0, 6-0 för att i tredje matchen fallbesegra även Magnus Ziegler, Ballingslöv redan i första perioden. I fjärde matchen, mot Gabriel Johansson, Enköping, vann André första perioden och ledde med 3-0 i andra men hamnade i ett dubbelt nacksving som han inte tog sig ur och förlorade matchen på fall. Sista matchen gick mot Christoffer Sundvall, Klippan som sedemera slutade som fyra i klassen. Den förlorade André dock mycket knappt på poäng, efter full tid.

Både Gabriel och André gjorde en fin insats och kan vara mycket nöjda med sina prestationer.

*******************************************************************************

Skaraborgsserien i Skövde 071021

TAK hade brottare med i Skaraborgsserien i Skövde, 21/10 och där blev resultatet:

Janina Rydell
Evelina Karlsson
Viktoria Karlsson
Hanna Arvidsson
Tobias Behrendtz
Christoffer Karlsson
Fy 22 kg
Fy 22 kg
Fä 35 kg
Fä 45 kg
Ky 26 kg
Kä 35 kg
1:a
2:a
3:a
2:a
1:a
2:a

På Öresundsträffen och Kolbotn Cup kan du väl bara lägga två små röda streck...det skall indikera att vi hade med dom i tävlingsplaneringen men skickade inga brottare.

*******************************************************************************

Örgryte IS GP 07-10-13

I Knatte 26 kg deltog Filip R och Alexander K. Med fem deltagare i klassen blev det Round-Robin. Filip och Alexander möttes redan i första matchen där Alexander vann på fall i andra perioden. Alexander förlorade sin andra match på fall och avslutade med en fallseger och en fallförlust och blev därmed trea i klassen. Filip förlorade sin andra match på poäng och tredje på fall, vann sedan sista matchen mot William Olsson, Uddevalla AK på poäng 3-2, 5-1 och blev därmed fyra.

Gabriel Desimons i Pojk 53 kg startade med att vinna på teknisk överlägsenhet 6-0, 6-0 mot Johan Andersson, Varberg men förlorade sedan mot klassegraren Andreas Böhm, Fredrikstad och Emil Sandahl, HBK Bergania. Gabriel blev därmed utslagen.

André Lindén och Andreas Hedlund vägde båda in i Ungdom 69 kg och blev lottade i var sin pool. André vann på poäng över Dennis Risberg, Alnö och Marcus Unosson, Borås men förlorade poolfinalen mot Oskar Rolfs, Karungi på poäng 0-6, 1-1 och blev därmed tvåa i poolen och klar för bronsmatch. Andreas vann poängseger över Jerry Jakobsson, Alebrottarna och Mattias Jönsson, Klippan men förlorade poolfinalen mot Marcus Räihää, ÖIS på teknisk underlägsenhet 0-6, 0-6. Bronsmatchen vann sedan André över Andreas på poäng 2-1, 3-0.

*******************************************************************************

Björnen Cup 07-10-06

Tre brottare åkte till Karlskoga och Björnen Cup den 6/10 för att få matchträning i fristil inför USM. Adam E placerade sig som 2:a i Pojk 59 kg André L blev 3:a i Ungdom 69 kg och Andréas Hedlund 4:a i Ungdom 69 kg.

*******************************************************************************

Knattiaden Kungsbacka 07-09-22

TAK skickade fyra brottare till Knattiaden i Kungsbacka.

4: a Alexander Karlsson Kn 29 kg
3: a Gabriel Desimons P 53 kg
1: a Adam Eriksson P 59 kg

*******************************************************************************

BN-brottningen i Uddevalla 07-09-15

TAK-brottarna inledde höstsäsongens tävlingsverksamhet traditionsenligt med BN-brottningarna i Uddevalla som denna gång samlat över 100 brottare från Sverige och Norge.

TAK fick en mästare i Adam Eriksson, Pojk 59 kg, som efter en seger på fall och en på teknisk överlägsenhet, var klar för final. Denna vann Adam säkert över Tobias Brösholen, Kolbotn NORGE, efter ett fint slaget nacksving som ledde till fallseger.

André Lindén blev tvåa i den fem man starka klassen, Ungdom 69 kg, där alla mötte alla. André besegrade Manfred Edsberg, Falköping, på poäng, Alexander Baggersgård, Alebrottarna på teknisk överlägsenhet och Kim Erik Svensson, Kolbotn NORGE på fall. I den moraliska finalen mot Marius Hamlet Nielsen, Tönsberg NORGE, blev det dock en fallförlust.

Även lille Filip Rydell, i Knatte 24 kg, blev tvåa efter en fallseger och en fallförlust.

Alexander Karlsson, i Knatte 29 kg, vann en match på fall men blev sedan utslagen efter två fallförluster. Gabriel Desimons, i Pojk 53 kg, rönte samma öde efter en fallseger och två fallförluster. Kave Ravan Khah, i Ungdom 76 kg, var en utav fem brottare som alla skulle möta alla. Han förlorade första matchen på fall och andra på teknisk överlägsenhet men fick sedan bryta tävlingen pga en axelskada.


***************************** Våren 2007*******************************

Soft Touch Open i Göteborg 07-04-21/22

Vid Soft Touch Open deltog fyra brottare från TAK. Tävlingen som hade samlat hela 667 deltagare.

Adam E i P 59kg inledde med fallseger över Pontus Zetterman, BK Bryggan. Han poängslog sedan Tim Holder, Tönsberg, Ronnie Lorentzen, Roskilde och Emil Bertzell, Oskarshamn och var därmed framme vid poolfinalmatcher. Där blev det fallnederlag mot Jeppe Jörgensen, Nyköping och poängnederlag mot Mathias Olofsson, Spårvägen. Adam blev därmed femma i den 23 man starka klassen.

André L i U 63kg brottade sig också fram till poolfinalmatcher efter fyra inledande segrar. Han poängbesegrade klubbkamraten Andreas H i första matchen, fortsatte sedan med fallseger över Fredrik Lund, Tönsberg och poängseger över Dennis Nilsson, Helsingborg. I fjärde matchen blev de wo-seger mot Kim Erik Svensson, Oslo. I poolfinalmatcherna mot Anders Hallbäck-Sunne, Eslöv och Mahmud Gasanov, Spårvägen blev det mycket knappa poängnederlag och även André blev slutlig femma i den 36 man starka klassen.

Andreas H, också i U 63kg, gick som nämnts, mot André L i första matchen, där det blev poängnederlag, vann sedan på poäng mot Dennis Nilsson, Helsingborg men slutligen utslagen efter poängförlust mot Rasmus Tjörstad, Ålesund.

Kave R i U 76kg vann sina två första matcher på poäng mot Mathias Balkevärn, Falköping och Jesper Öhman, Mora-Orsa men blev sedan utslagen efter poängnederlag mot Andreas Berg-Gustavsson, Gävle och Nicklas Nyberg, Oskarshamn.

TAK-tränare Fredrik B var mycket nöjd med grabbarnas insatser. :)

*******************************************************************************

Alebrottningarna i Nol 07-03-24

Vid Alebrottningar i Nol, som samlat närmare 200 deltagare, försvarade Gabriel D, TAK:s färger med glans. Första matchen vanns på teknisk överlägsenhet mot Niklas Sjöberg, Bryggan. Mot Jonas Nilsson, Uddevalla AK, blev det poängseger 6-0, 11-9.
I poolfinalen mot Simon Sörensen från Danmark, som var betydligt större och äldre, blev det fallförlust. I matchen om tredje pris mot Tobias Jonsson, Alebrottarna blev det en knapp poängförlust 1-3, 2-3 och Gabriel blev därmed alltså fyra i klassen.

*******************************************************************************

FT-Cupen, Falköping 07-03-10/11

FT-Cupen i Falköping hade samlat hela 474 brottare från Norge, Danmark och Sverige.

Gabriel D i P 53kg inledde med två stabila poängsegrar mot Markus Gunnarsson, Uppsala och Johan Andersson, Varberg och sedan blev det fallnederlag mot Tobias Mathiesen, Helsingborg. I nästa match blev det poängseger mot Emil Persson, Töreboda men blev sedan utslagen efter att ha förlorat på fall mot Pontus Bergström, Brännan.

André L i U 63kg startade också stabilt och vann på teknisk överlägsenhet mot Pontus Bergqvist, Kungsbacka och Henrik Sirén, Mariestad.
Nästa motståndare var blivande mästaren Sebastian Brandström, Norrköping och det blev poängnederlag 4-1, 0-5, 0-4. Han vann sedan på poäng över Mohammed Tajhizi, Örebro för att i nästa match förlora på poäng mot Manfred Edsberg, Falköping. André blev därmed femma i klassen.

Andreas H i U 69kg fick också en bra start och vann över Johan Lindström, Mora på teknisk överlägsenhet. Han fallbesegrade sedan Patrik Nilsson, Falkenberg och Pontus Melvinsson, Skövde och var därmed klar för poolfinalmatch mot Christoffer Lindström, Borås som han dock förlorade knappt på poäng. I matchen om 3:e/4:e pris mot Per Storgård, Skönsberg blev det poängnederlag och alltså en fjärdeplats.

Kave Ravan Khah i Ungdom 76kg inledde med poängförlust mot Andreas Berg Gustavsson, BK Loke. Han fick sedan en WO-seger men i nästa match mot Kalle Persson, BK Pan Sjöbo, blev det en ny poängförlust och därmed blev han utslagen.

*******************************************************************************

Ungdoms-SM, Kiruna 07-03-3/4

Vid ungdoms-SM i Kiruna som samlat 122 deltagare från 58 klubbar deltog TAK-brottarna André Lindén och Andreas Hedlund. Båda tävlade i den 17 man starka 63kg-klassen och fick tuffast tänkbara öppningsmatcher.

André mötte blivande mästaren Leonard Östlund, BK Athen och fick efter en riktig kämpamatch ge sig med poängen 0-6, 4-1, 2-5. I andra matchen blev det poängseger med 3-0, 5-0 över Johan Otterström, Limhamn. Mötte sedan blivande fyran Sebastian Brandström, Norrköping och förlorade på poäng 0-5, 0-3 och blev därmed utslagen.

Andreas mötte i sin första match blivande tvåan Mahmoud Gasanov, Spårvägen och förlorade på poäng 0-8, 3-7. I andra perioden hade Andreas motståndaren i fallhotande läge med ett nacksving. Vann sedan i tur och ordning över Tomi Aapajärvi, K-G Brottning poäng 3-0, 4-0, 2-0, Jens Rundberg, Kungsbacka nacksving 40 sek. och Dennis Nilsson, Helsingborg poäng 5-4, 2-1. Nästa match mot Lukas Nilsson, BK Viking gällde andraplats i poolen och där blev det poängnederlag 1-3, 0-6 och därmed en femte plats i klassen.

*******************************************************************************

Tore Nilsson Cup, Trollhättan 07-02-24

Trollhättans AK arrangerade sin traditionella brottningstävling, Tore Nilsson Cup, i helgen. Tävlingen hade i år samlat 70 unga brottare och det avverkades 109 matcher innan mästarna korats. TAK fick tre mästare.

Andreas Hedlund vann klassen Ungdom 69kg efter stabil brottning. Han vann över Jonathan Rodén, Mariestad på teknisk överlägsenhet 8-0, 6-, Manfred Edsberg, Falköping på poäng 1-1, 4-1, Marcos Sirén, Mariestad på teknisk överlägsenhet 6-0, 5-0 och André Wälsjö Uddevalla på poäng 3-1, 5-0. Detta bådar gott inför stundande ungdoms-SM.

Kave Ravan Khah blev mästare i Ungdom 76kg efter, att i en direkt finalmatch vinna på fall i andra perioden, mot klubbkamraten Johan Andersson sedan Johan vunnit första perioden med 3-2.

Lille Filip Rydell i Knatte 24kg blev trea efter vinster över Uddevallabrottarna Simon Hedlund och William Olsson, på fall respektive poäng 3-1, 2-2. Han förlorade sedan mot bröderna Mann, från Lidköping, på fall.

Alexander Karlsson i Knatte 26kg brev också trea efter att i första matchen ha förlorat på fall mot Jacob Agerup, Fredrikstad. Mot Richard Persson, Kinna vann Alexander första perioden med 4-1, förlorade andra med 1-6 men förlorade sedan på fall i tredje perioden.

Christoffer Karlsson i Knatte 32kg vann på fall över Anton Eriksson, Kungsbacka, förlorade sedan mot Erik Paulsson, Vänersborgsbrottarna på poäng 0-4, 0-7 och på fall mot Karl Håkansson, BK Sana och William Kauppinen, Göteborgs AK. Christoffer blev därmed fyra i klassen.

Adam Eriksson , nu i Ungdom 54kg, fick bryta tävlingen efter två matcher p g a att han inte mådde bra men hann ändå visa riktiga kämpatakter mot bl a klassegraren Jonathan Koljef, Kungsbacka, där det stod 1-1 efter två perioder men Adam förlorade på fall i tredje perioden.

Efter en väl genomförd tävling avslutades det hela med prisutdelning. Populär prisutdelare, liksom förra året, var Trollhättans ”gamle” mästerbrottare Janne Karlsson.

*******************************************************************************

DM, Töreboda 07-02-17

2007 års DM gick av stapeln i Töreboda.55 brottare vägde in och TAK ställde upp med 5. Bäst gick det för Gabriel D, U50 kg som blev dubbelmästare. Han vann både grekisk-romersk och fristil efter att i direkta finalmatcher vinna på fall över Toni Vennberg, Borås.

Bra gick det också för André L,U63 kg som blev tvåa i båda stilarna. Vinst över joakim Olausson, Lidköping på poäng i båda matcherna. Joakim var f ö trea på USM i fristil förra året. I finalmatcherna mot Markus Unosson, Borås blev det mycket knappa poängnederlag.

Adam E, U58 kg blev trea i den grekiska stilen efter fallsegrar över Tobias Jonsson, Borås ch Oliver Svensson, Skövde. I poolfinalen mot Henrik Sirén, Mariestad blev det fallnederlag. I fristilen blev det en fjärdeplats efter fallnederlag i bronsmatchen mot samme Tobias Jonsson.

Andreas Hedlund, U69 kg blev också trea i grekiska stilen efter segrar mot Manfred Edsberg, Falköping och Jonathan Trodén, Mariestad. I poolfinalen mot Pontus Melsvinsson, Skövde blev det fallnederlag. Match om tredje pris vann Andreas på poäng över Christoffer Lindström, Borås. I fria stilen blev det förlust i match om tredje plats mot Manfred Edsberg på poäng 1-1, 1-1.

Kave R, U76 kg kämpade tappert men hamnade utanför prislistan denna gång.

*******************************************************************************

Knalleträffen, Borås 07-02-03

Hela 219 deltagere ställde upp vid Knalleträffen i Borås varav TAK bidrog med fyra.
Alexander K i Knatte 26 kg kämpade tappert men förlorade två matcher på fall i andra perioderna och blev därmed utslagen.

Gabriel D i P 53 kg blev tvåa och visade fin form. Han vann sin pool med två fallsegrar och två poängsegrar, efter bl a ett par fint slagna flygande maror och slängkryss. I finalen mot Vladislav Johansson, Kungsbacka, som är både tyngre och äldre blev det dock fallnederlag.

André Li Ungdom 63 kg fick i sin första match möta Joakim Olausson, Lidköping i en moralisk poolfinalmatch. Matchen blev tuff och jämn och André förlorade knappt med poängen 1-2, 4-1, 2-2. Han vann sedan två matcher säkert på poäng och blev därmed tvåa i poolen. I matchen om tredje pris mot Jens Rundberg, Kungsbacka vann André på teknisk överlägsenhet efter två fina omvända livtag så båda belönades med fem poäng.

Kave R i Ungdom 76 kg blev tvåa. Kave inledde med två fallsegrar medelst nacksving. I finalen mot Rasmus Bernhardsson, Viskafors förlorade Kave själv på fall efter 2.30 minuter *******************************************************************************

Billingecupen, Skövde 07-01-06

TAK åkte till Skövde med sju brottare varav tre debuterande knattebrottare. Tävlingen hade samlat 120 deltagare och TAK lade beslag på fyra medaljplatser;

 • Alexander K i Kn 26 kg 1:a
 • Viktoria K Fy 29 kg 3:a
 • André Lindén U 63kg 3:a
 • Andreas Hedlund U 69kg 2:a
  Minstingen Filip Rydell i Knatte 24 kg gjorde också en bra debut och blev fyra. Gabriel D gick nu i P 53kg, fick lite äldre motståndare och blev även han fyra. Kave R i U76 kg kämpade tappert men blev oplacerad efter två fall. 
 • VÅRA SPONSORER

  trestad laser

  butlers

  citybingo_logo

  thn energi

  bjorndalens_elektriska

  Lidstormsbilsjuntorpstruck

  HGB

  first hotell kung oscar

   

   

  Facebook

  Postadress:
  Trollhättans AK - Brottning
  Granngårdens motion, Lantmannavägen 92
  46163 Trollhättan

  Kontakt:
  Tel: 0520496463
  Fax: 052037290
  E-post: This is a mailto link

  Se all info

  Facebook