Hoppa till sidans innehåll

2008


Resultat och bilder från året 2008.

 

TAK brottare på mästarmöte.

Broby/Sösala
5 brottare representerade TAK i Glentons Mästarmöte. En tävling som man blir rankad till för att få deltaga i. Med ett max antal brottare av 10 i varje klass, blir kontentan den att de 10 bästa i Sverige ställer upp. Med denna hårda konkurrens som genomsyrar hela tävlingen så blir nästan varje match en stenhård kamp om vinst, där endast små detaljer avgör om man blir mästare eller inte.
Den av TAK som tog sig upp på pallen var Janina Rydell 24 kg flickor yngre, i första matchen gick Janina på pumpen mot guldmedaljören. Janina vann sedan resterande av sina matcher. Den sista matchen blev rafflande historia, där Janina förlorade första perioden 3-1. I den andra perioden hämtar hon kraft och vinner med poängen 3-1. Den tredje avgörande perioden leder Janina med poängen 6-2 när 40 sekunder återstår av matchen, då hon olyckligt fastnar i ett nacksving med fall hotande läge som följd. Janina visar i detta läge en stark vilja att inte ge sig och stod i ”brygga” under resterande tid av perioden. Janina vann då den sista perioden med poängen 6-5 och slutade som en mycket nöjd silvermedaljör.

TAK näst lättaste brottare under tävlingen heter Alexander Karlsson 29 kg knattar. Alexanders tävling började tufft under lördagen med 1 vinst av 5 möjliga. Men siffrorna skall man inte lägga allt för mycket värde i. En del av de förlorade matcherna var så jämna att motståndarna vann matchen pga. att de tog sista poängen, trotts att poäng ställningen var lika. Söndagen blev istället Alexanders dag då det var hans tur att vinna de där oerhört jämna matcherna 3 till antalet. Alexander slutade på en god 7:e plats.

Nästa brottare i storleksordning heter Viktoria Karlsson 34 kg flickor äldre. Viktoria befann sig i en väldigt hård klass som hon då fick känna av. Trots goda försök lyckades ”Vickan” inte att bemästra någon motståndare, men gjorde ändock en godkänd insatts.

Linnea Persson heter hon som blev TAK utropstecken för helgens tävlingar. Linnea ställde upp i 59 kg Kvinnor. Linnea som väger lätt i sin viktklass, hela 4 kg lättare än sina motståndare trotts detta bjöd hon matcher som hennes motståndare inte lär glömma. Hon har med denna tävling visat att hon kan bli något att räkna med i framtiden, junior som hon är.

Någon som man också får räkna med i framtiden är TAK´s Gabriel Desimons 59 kg pojk. Gabriel hade oturen att under träningsveckan som var, skada sina revben. Denna skada följde med honom till tävlingen, där han då inte kunde gå på för 100 %. Gabriel genomförde två matcher med förlust som resultat. Matcher som han i vanliga fall kanske skulle ha vunnit. Gabriel var sedan tvungen att bryta tävlingen. Gabriel har fortfarande ett år kvar i pojk, och får därför se sin stora chans till revansch nästa mästarmöte om ett år.

 

 

TAK i Falköping

Den andra upplagan av Skaraborgsserien för 2008 löpte av stapeln under söndagen, med ca:100 brottare invägda alla från olika brottarklubbar i norra Västergötland.
TAK anlände med 8 brottare sammanlagt, samtliga hamnade på pallplats.
Guld tog Janina Rydell 24 kg flickor yngre och Emanuel Agirman 45 kg knatte. Silver tog Elias Behrendtz 27 kg knatte, Wilma Börjesson 32 kg flickor yngre, Johanna Isaksson 44 kg flickor äldre samt Christoffer Robin Lönn 55 kg knatte. Brons tog William Lorentzon 35 kg knatte samt Rasmus Tell 37 kg knatte.

 

Gabriel besegrade eliten

MÖLNDAL:
I lördags avgjordes årets upplaga av Mikael Ljungbergs cup i brottning. Bäst för TAK brottarna gick det för pojkbrottaren Gabriel Desimons som vägde in i 59 kg klassen.
Gabriel brottades oerhört stabilt under hela tävlingen, han vann mot motståndare om han tidigare har haft svårt att vinna mot. Hans vapen till vinsterna var hans taktiska förmåga, kondition, styrka samt hans snabba livtag.
I 29 kg vägde tre TAK killar in varav en Alexander Karlsson fick lämna w.o pga sjukdom. Resultatmässigt bäst gick det för Philip Rydell som slutade på en 4: plats. Han vart lite besviken fter matchen, eftersom bronset var så nära. Det var ändå en godkänd insatts eftersom det var 15 invägda i klassen.
Tobias Behrendtz heter den tredje killen i TAK som vägde in i 29 kg. Han hade oturen att möta den senare guldmedaljören i sin första match, men där han ändå stog pall i två perioder, den andra matchen vann Tobias på fall. För att sedan olyckligt förlora sin tredje match och var därmed utslagen ur tävlingen.
Viktoria Karlsson vägde in i flickor äldre 34 kg. Det visade sig efter invägning att hon stod ensam i sin viktklass och fick lite snöpligt inte några matcher under lördagens tävling.

 

 

Skövde

Skaraborgsserien
I söndags var det återigen dags att starta upp Skaraborgsserien. Som arangörer var Skövde Atlet och brottarklubb. Antal invägda brottare var 98 till antalet, 14 av dessa representerade TAK. Samtliga brottare gjorde bra ifrån sig, det blev hela 6 guld till TAK samt att resterande brottare tog medalj av annan valör. Nästa Skaraborgsserie avgörs I Falköping den 30/11. Trollhättans Atletklubb och Vänersborgsbrottarna står som arrangörer den 14/12, då även sjuhäradsbygdens brottarklubbar är inbjudna

  

Trollhättebrottare i Lilla Mälarcupen VÄSTERÅS:

5 brottare representerade TAK i årets upplaga av Lilla Mälarcupen. En tävling som kan jämnföras med ett nordiskmästerskap, eftersom samtliga länder är representerade samt att några länder från kontinenten är närvarande med sina mest respekterade brottare. Med hela sina 806 brottare invägda, gör att Lilla Mälarcupen klart är den största tävling inom brottning i norden.
TAK`s yngsta och viktmässigt minsta tjej heter Janina Rydell och ställde upp i 24 kg flickor yngre. Janina´s lottning gjorde att hon direkt sprang på guldmedaljören ifrån Finland. Här tog Janina den första poängen men hamnade till slut i underläge där hon blev besegrad på fall. Janina vann sedan och blev till slut silver medaljör i sin viktklass.
TAK`s två 29 kg killar var med i en ganska så stor till antalet viktklass, med hela 25 invägda. Alexander Karlsson och Philip Rydell. Här hamnade killarna i varsina pooler, Philip verkade vara mindre lyckosam då han i de två första matcherna ställdes mot de som blev 1 och 3 i poolen. Vilka han inte lyckades vinna över.
Alexander däremot inledde tävlingen med att vinna de första fyra matcherna på ett stabilt sätt, i den femte matchen stod han mot en kille från Skå IK, detta blev en hård batalj, där Alexander i en avgörande situation troligtvis blev bortdömd. Och med denna felbedömning också förlorade matchen. I hans sista match mötte han ytterligare en överman iform av en Finnländare. Alexander slutade på en klart godkänd 6:e placering.
Viktoria Karlsson vägde in 34 kg flickor äldre. I Viktoria`s första match började hon med att plocka poäng mot sin motståndare, men råkade sedan fastna i ett förädiskt fallgrepp. Viktoria gick sedan vidare under tävlingen till Söndagens tävlingar där hon stod mot ytterligare en överman och fick därmed se sig besegrad.
TAK`s för dagen tyngsta och äldsta brottare heter Gabriel Desimons som vägde in i 59 kg pojk. Gabriel gick bärsärkargång i sin viktklass under lördagens tävlingsomgångar, där han vann sina 3 första matcher på ett mycket stabilt och bra sätt. När det sedan blev dax för söndagsomgången fick han känna på 2 något hårdare motståndare, som under denna tävling blev hans fall. Båda matcherna förlorade Gabriel knappt på poäng, han slutade på en god 7:e plats, av 24 invägda totalt.

 

Guld till Gabriel

Falkenberg:
Det var en efterlängtad guldmedalj som TAK`s Gabriel Desimons fick ta emot i lördags, då Västkustträffen avgjorde i Falkenberg.
Det var 6 brottare invägda i viktklassen 59 kg pojk, som då var indelad i två pooler. Poolfinalen (semifinal) visade sig bli den hårdaste bataljen för Gabriel under tävlingen. Han vann första perioden övertygande men fick se sig besegrad i den andra. I den tredje avgörande vann Gabriel med poängen 3-0 och var därmed klar för final, som han vann på ett stabilt och säkert sätt.
I den för dagen till antalet största klassen med sina 12 invägda, var 29 kilos knattarna Alexander Karlsson och Philip Rydell TAK`s representerade.
Här lyckades Alexander bäst genom att vinna alla matcher på fall ända fram till finalen. Där ställdes han mot sin överman, finalen slutade med att Alexander fick ett nederlag iform av en fallförlust. Silverpengen som han fick ta med sig hem hade han gjort sig förtjänt utav.
Philip vann sin första match på teknisk överlägsenhet, men fick sedan två förluster efter varandra och fick därför en slutlig 7:e plasering som följd.

 

 

Adam Eriksson dominerade

Tävlingssäsongen har nu startat för TAK`s brottare. BN-brottningarna är den tävling som oftast är uppstarttävlingen, och så även i år.
Antalet invägda brottare var 80st, merparten av dessa var från vårt grannland Norge.
TAK representerades av 4 brottare, resultatmässigt bäst gick det för TAK`s ungdom Adam Eriksson 63 kg. Adam som är första årsungdom visade prov på bra brottning, då han besegrade samtliga sina motståndare på fall. Adam specialitet är hans vänster nacksving, detta grepp visade sig vara effektivt under Lördagens tävling då han i samtliga matcher fick in greppet med en fall seger som följd.Följden av av idel segrar blev guld till Adam.
TAK skulle få ytterligare en medalj med sig hem då iform av ett brons som Philip Rydell lyckades ta i knattar äldre 29 kg. I samma viktklass hade TAK ännu en brottare invägd som heter Tobias Behrendtz. Tobias lyckades inte riktigt ända upp på pallen men visade ändå att att han "knappar" in på motståndet i sin viktklass.
Gabriel Desimons blev den brottare från TAK som fick flest motståndare emot sig. Då klassen pojk 59 kg med sina 9 invägda brottare visade sig vara den största till antalet för dagen. Gabriel vann två matcher under tävlingen och fick se sig besegrad lika många. Detta räckte tyvärr inte till någon plasering, men blev erfarenheten rikare.

 

Alexander, Tobias och Emanuel blev guldmedaljörer

Skaraborgsserien avslutades i helgen då Lidköpings AS stod som arrangörer. Till denna tävling var även Sjuhäradserien inbjuden till att medverka. Trollhättegrabben Alexander Karlsson, 29 kg licencierad brottare vann sin klass efter att ha vunnit sina samtliga matcher på fall.
Emanuel Agirman 42 kg heter killen som gjorde sin tävlingsdebut i Lördags, debuten blev dessutom väldigt lyckad då Emanuell vann sina 4 matcher på fall och fick därför stå högst upp på prispallen med en guldmedalj kring halsen.
Tobas Behrendtz vägde in sig i 29 kg olicencierade brottare, här tågade han fram under tävlingen med stabil brottning och vann därför sina matcher och därmed också guldet.
Silvermedaljörer i sina viktklasser blev Janina Rydell 22 kg flickor yngre, Vilma Börjesson 32 kg flickor yngre.
Bronsmedaljörer i sina viktklasser blev Viktoria Karlsson 32 kg flickor äldre, Philip Rydell 29 kg licencierade brottare.
Nämnas skall också göras TAK killar i 24 kg och 26 kg.
26 kg knatte yngre blev ett riktigt "getingbo" att vistas i som brottare, med hela 14 invägda brottare. TAKs Lucas Brag, Elias Behrendtz samt Noah Ivarsson befann sig i detta "getingbo" och gjorde riktigt bra brottningsinsattser. Dock hamnade samtliga strax utanför pallen. I 24 kg ställde Emil Johansson upp. Detta var Emils första tävlingsdebut, han vann första matchen men skadade sig i den samma, och fick senare under tävling bryta på grund av skada.

 

Brottning

Skaraborgsserien hade i söndags sin 3:e omgång.Värdar för tävlingen var Falköping.
Från Trollhättans AK ställde 5 unga brottare upp.

I 24 kg knattar yngre fick vi se TAK`s Philip Rydell som guldmedaljör. Philip`s väg till guldet bestod av 4 segrar på både fall och teknisk överlägsenhet.
Lucas Sjöqvist i samma viktklass slutade på en god 4:a, detta efter hårda och bra matcher med 1 vinst i en av dem.
I 26 kg knattar yngre knep TAK`s Alexander Karlsson guldet efter stabila och väl genomförda matcher, fallsegrar i samtliga.
Erik Sjöqvist kom i samma klass på 2:a plats. Erik vann 2 av sina 3 matcher på fall. Den 3:e matchen stod han då följdaktligen mot klubbkompisen Alexander där Erik till slut fick se sig besegrad.

I 38/42 kg knattar yngre representerades TAK av Trollhättepojken Rasmus Gustavsson. Här fick TAK sitt 3:e guld för dagen. Rasmus vann båda sina matcher på fall. I ett av fallen föranledes av ett höftsving.
-Tre guld ett silver och en fjärde plats är en bra prestation av Trollhättekillarna, tycker tränare Fredrik Rydell

 

Brottning

Skaraborgsserien hade i Lördags säsongsavslutning, då som Lidköpings AS som värdar. Trollhättans AK fick åka med en desarmerad trupp på grund av sjukdom. Men ställde ändå upp med tre taggade brottare.

I 29 kg knattar yngre representerades TAK av den 25 kg lätta Alexander Karlsson. Alexander som medvetet hoppade över en viktklass för att få hårdare motstånd dominerade ändå denna klass, trots de 4 kilo som skilde honom och sina motståndare. Alexander vann samtliga matcher på fall, och fick då en guldpeng hängandes runt halsen.

I 32 kg bar Trollhättekillen Christoffer Karlsson TAK´s brottartrikå. Christoffer som var anmäld i 29 kg, vägde något över och fick då brottas iklassen över. Där han sprang på hårt motstånd redan första matchen. ´´Crille´´ gjorde allt som han förmådde men nådde tyvärr inte pallen denna gång, utan slutade på en god 4:e placering.

I den för dagen tyngsta knatte viktklassen 42 kilo stod TAK- killen Rasmus Gustavsson redo att representera Trollhättan under tävlingen. Rasmus fick se sig besegrad i den första matchen, men vann sin andra. Silvermedaljen var då säkrad.

VÅRA SPONSORER

trestad laser

butlers

citybingo_logo

thn energi

bjorndalens_elektriska

Lidstormsbilsjuntorpstruck

HGB

first hotell kung oscar

 

 

Facebook

Postadress:
Trollhättans AK - Brottning
Granngårdens motion, Lantmannavägen 92
46163 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520496463
Fax: 052037290
E-post: This is a mailto link

Se all info

Facebook