Hoppa till sidans innehåll

Billingecupen -10

21 JAN 2010 20:52
Trollhättans AK brottare lyckades på Billingecupen
  • Skapad: 21 JAN 2010 20:52

Trollhättans AK hade på Lördagen skickat 5 brottare på Billingecupen som varje år traditionsenligt avgörs vid den här tiden på året.

 

Av de 5 brottare som representerade TAK i helgen tog sig 4 upp på prispallen.

I den lättaste klassen bland flickor 26 kg var Trollhättetjejen Janina Rydell invägd. Janina gick till direktfinal då det var få brottare invägda i denna klass. Janina vann direktfinalen på ett komfortabelt sätt. Och fick därmed ta med sig guldet hem.

 

Tobias Beherendtz heter TAK kille i 32 kg knatte. Tobias vann sin pool på ett stabilt sätt genom att vinna på fall mot samtliga sina motståndare. I finalen stod han mot Värnamos Vincent Hägg, en motståndare som Tobias haft tufft emot tidigare. Men aldrig tidigare har Tobias varit så nära att besegra honom. Tobias vann första perioden, och förlorade andra perioden. Matchen fick ett rafflande avslut i den tredje perioden, då det var 5 sekunder kvar visade poängtavlan 3-3. Ett resultat som var till Tobias favör eftersom han hade tagit sista poängen. I detta skede av matchen lyckades Värnamokillen att ta ytterligare en poäng och vinna perioden med 4-3 och därmed vinna finalen. Silver till Tobias.

 

I 32 kg pojk var Philip Rydell anmäld i. Det visade sig att ingen annan var anmäld i denna klass, så tävlingsledningen valde att sätta upp Philip en viktklass till 35 kg men samtidigt sänka honom i åldersklass. Philip hamnade därmed i knatte 35 kg, då på något så där lika villkor.

Trots viktskillnaden vann Philip samtliga sina matcher på fall, det var egentligen endast i finalen som under en situation som han var hotad i en fallsituation, men som han lyckades att ta sig ur och själv vinna på fall och därmed säkra guldet.

 

Charbel Gergi heter killen som för första gången i tävlingssammanhang stod på brottarmattan. Charbel vägde in i Ungdom 63 kg. Charbel var med för att bekanta sig med brottning i tävlingssammanhang. Något som han gjorde på ett övertygande sätt.

Charbel vann första perioden i första matchen, men åkte tyvärr dit på fall i andra perioden. Han förlorade också sin andra match, men sammanfattningsvis så gjorde han en helt godkänd insatts på sin första tävling.

 

TAK`s tyngsta brottare för dagen var Gabriel Desimons. Gabriel var anmäld i Ungdom 69 kg. Där visade det sig efter invägning så stod lite förvånande även Gabriel som ensam i sin vikt. Så det var bara för 67 kg tunge Gabriel att kliva upp en vikt klass till 76 kg Ungdom där de var 6 st invägda. Gabriel är från och med 1 januari Ungdom, och kan därmed möta killar som har en ålder av 18 år. Så gabriel hamnade i en tyngre klass samt fick möta killar som är 3 år äldre än han själv, trots detta lyckades han knipa bronset i klassen, något som man får se som en stark bedrift.

 

Bildtext:

Stående från vä: Janina Rydell, Tobias Beherendtz, Philip Rydell

Sittande från vä: Charbel Gergi, Gabriel Desimons


Skribent: Lennart Lorentzen

VÅRA SPONSORER

trestad laser

butlers

citybingo_logo

thn energi

bjorndalens_elektriska

Lidstormsbilsjuntorpstruck

HGB

first hotell kung oscar

 

 

Facebook

Postadress:
Trollhättans AK - Brottning
Granngårdens motion, Lantmannavägen 92
46163 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520496463
Fax: 052037290
E-post: This is a mailto link

Se all info

Facebook