Hoppa till sidans innehåll

Knalleträffen -10

01 FEB 2010 20:37
Knalleträffen:
  • Skapad: 01 FEB 2010 20:37

Borås:

I Borås deltog sex stycken brottare från Trollhättan. Den som lyckades att ta hem den ädlaste valören av medalj heter Philip Rydell pojk 32 kg. Philip gick till direktfinal mot Uddevalla killen William Olsson. Finalen började betryggande med en 7-0 vinst i första perioden. I andra perioden leder Philip med 3-0 när han hamnade i ett fall hotande läge, som man kallar ”brygga” på brottarspråk. I denna fick Philip befinna sig i, i resten av matchen. När gong gongen löd 1,5 minut senare stod han som vinnare i sin viktklass.

Janina Rydell 26 kg flickor yngre, vann sin första match på ett stabilt sätt. Andra matchen däremot som då vart final blev något tuffare, Janina började matchen bra genom att ta ett flertal poäng, men fastande sedan lite snöpligt i ett ”nacksving” och förlorade finalen på fall, silver till Janina.

Tobias Behrendtz i viktklassen knatte 32 kg befann sig som vanligt i ett riktigt ”getingbo” av viktklass. De är oerhört jämnt i denna viktklass om man ser till syd Sverige, så det kan vara dags formen som avgör i en sådan viktklass. En viktklass som för övrig var den största sett ur ett deltagarperspektiv med hela 13 brottare invägda. Tobias slutade till slut som god femma.

I 35 kg pojk representerade Alexander Karlsson TAK. Alexander började tävlingen bra genom att vinna sina första två matcher på ett övertygande sätt. Han brottades klokt genom att komma in på ”livet” på motståndarna, och därifrån plocka poäng efter poäng. I finalen mötte Alexander tyvärr sin överman i form av Albin Mann Lidköping, en silvermedalj rikare blev Alexander.

Hanna Arvidson i Kvinnor ungdom 49 kg är Trollhättetjejen som gjorde comeback i helgen. Hon fick snabbt erfara att hennes motstånd stod starka nu, då Hanna har gått upp i åldersklass. Hanna förlorade sina matcher, men med mer matchträning ska hon så småningom kunna ändra på resultatet till hennes fördel.

TAK`s tyngste brottare för dagen heter Gabriel Desimons 69 kg Ungdom. I första matchen stod Gabriel öga mot öga med en landslagsaktuell Göteborgare, här stod Trollhättekillen upp bra mot motståndet genom att ta poäng i första perioden. Han förlorade första matchen men kom tillbaka starkt i sin andra då ha mötte ytterligare en Göteborgare. Denne match vann Gabriel med hjälp av två periodvinster.

I sin tredje match som också stod mot en göteborgare, vann Gabriel första perioden och ”ägde” matchen även i den andra perioden när han fastnade i ett nacksving med fallförlust som resultat. Trollhättegrabben slutade därmed som trea.  

Skribent: Lennart Lorentzen

VÅRA SPONSORER

trestad laser

butlers

citybingo_logo

thn energi

bjorndalens_elektriska

Lidstormsbilsjuntorpstruck

HGB

first hotell kung oscar

 

 

Facebook

Postadress:
Trollhättans AK - Brottning
Granngårdens motion, Lantmannavägen 92
46163 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520496463
Fax: 052037290
E-post: This is a mailto link

Se all info

Facebook