Hoppa till sidans innehåll

Soft Touch Open -10

27 APR 2010 21:38
Göteborg: Trollhättebrottarna var i helgen och brottades sin sista tävling för säsongen. Tävlingen som avgörs så här dags på året är en av Nordens största. Viktklasser på dryga 30 brottare är inte ovanligt.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:50

Resultat mässigt gick det bäst för den enda tjejen i truppen, Viktoria Karlsson 40 kgFlickor Äldre som slutade på en fjärde plats av 12 sammanlagt invägda. I matchen om bronset så var Viktoria på väg in i matchen, efter att ha genomfört ett par riktigt bra ”dyk” på benen. Motståndet var den som för två veckor sedan tog hem SM guldet i denna viktklass. I det tredje försök till att ta poäng fastnade Viktoria i kontring av motståndare som sedan vann på fall.

I 32 kgpojk var TAK representerade av 2 brottare Tobias Behrendtz och Philip Rydell. Viktklassen hade 30 brottare anmälda. Tobias och Philip hade tur i lottningen ur en synvinkel de slapp och möta varandra. Förövrigt kunde de ha fått en bättre start i tävling då dom i första matchen förlorade. Dom vann sedan 2 matcher var i följd, för att sedan möta hårdare motstånd. Philip stod då mot den senare guldmedaljören, där han så när nästan får iväg motståndaren på ett lyckat ”slängkryss” men får i andra perioden ge sig för det hårdare motståndet. Tobias stod i sin sista match mot den senare silvermedaljören Tommi Sköld Norrtälje, här tar Tobias ledningen i början av perioden med en neddragning, senare under den samma perioden förlorar tyvärr på fall. Tobias slutade som 8:a och Philip som 10:a.

Alexander Karlsson i 35 kgpojk fick även han en tuff inledning på tävlingen, med en förlust.

Han repade sedan mod och gick in på mattan i sin andra match och vann en stenhård batalj som troligtvis tog ur krafterna helt ur honom, då han legat i feber tidigare i veckan. I den tredje matchen förlorade han tyvärr kanske lite på grund av att återhämtningsförmågan ifrån andra matchen inte var på topp efter sjukdom.

TAK`s tyngsta brottare för dagen var Gabriel Desimons 69 kgUngdom. Om de var någon av TAK brottarna som hade otur med lottningen så var det Gabriel, han stod i första matchen nämligen öga mot öga med Svenska mästaren. Här visade Gabriel ändock prov på att han sedermera när han vuxit in i sin ålderkategori är något att räkna med. Gabriel förlorade sedan även sin andra match som enligt honom själv var lite snöpligt, men brottning är en situationsport där allt kan hända inom loppet av 10/dels sekund.

 

Skribent: Lennart Lorentzen

VÅRA SPONSORER

trestad laser

butlers

citybingo_logo

thn energi

bjorndalens_elektriska

Lidstormsbilsjuntorpstruck

HGB

first hotell kung oscar

 

 

Facebook

Postadress:
Trollhättans AK - Brottning
Granngårdens motion, Lantmannavägen 92
46163 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520496463
Fax: 052037290
E-post: This is a mailto link

Se all info

Facebook