Hoppa till sidans innehåll

BN-Brottningarna -11

12 SEP 2011 14:15
Första tävlingen för säsongen avklarad med goda resultat i Uddevalla.
  • Skapad: 12 SEP 2011 14:15

Trollhättan AK var på Lördagen och tävlade i Uddevalla AK tradtionella tävling BN-brottningarna. Det var sammanlagt 9 brottare invägda ifrån TAK, dessa 9 lyckades under dagen samla ihop 8 medaljer av olika valörer.
Guldmedaljerna tog för dagen de två yngsta tjejerna hem, Janina Rydell i 32 kg och Emma Tåqvist 40 kg. Janina hade inga större besvär i att vinna sin viktklass. Emma var lättast i sin vikt klass med bara sina 36 kg, ändå går hon in på mattan och besegrar alla sina matcher på fall. I tjejernas vikt klass 44 kg hade TAK Malin Jönsson och Moa Tåqvist som representanter, här slutade tävlingsdagen med ett silver för Malin och ett brons för Moa.
Matchen mellan klubbkompisarna blev intensiv men där då Malin till slut stod som segrare.
I Knattarnas klass 38kg var bröderna Patrik och Fredrik Jönsson invägda, här tog Patrik hem silverplaketten medan Fredrik slutade på en god 3:e plats.
En riktigt bra insatts av killarna då deras främsta vapen var nacksving och bra brytningar i parterr.
Nicklas Malmberg blev trea i Knatteviktklassen 47kg, men höll på så när att knipa silvret efter ett snyggt slaget nacksving, men som motståndaren tyvärr tog sig loss ifrån.
I åldersklassen Pojk var två brottare från Trollhättan anmälda Alexander Karlsson 38 kg och Philip Rydell 42 kg. I dessa klasser var motståndet riktigt tufft då både Svenska och Norska mästare var invägda.
Alexander gick bra i sin klass och brottades både taktiskt och klok brottning. Alexander togs sig ända till final efter att ha besegrat hårt motstånd. I finalen besegrades han tyvärr mot en Norsk kille.
Philip hamnade i en tuff klass, men togs sig ändå fram till att få brottas om bronset. Denna match förlorade Philip efter att hamnat i parterr och där fastnat i ett riktigt obekvämt grepp som reulterade i fallförlust. En klart godkänd placering till TAK´s 4:a.

 

Bildtext:

Knästående från vänster:
Patrik Jönsson, Alexander Karlsson, Niklas Malmberg, Fredrik Jönsson
Stående från vänster:
Moa Tåqvist, Emma Tåqvist, Philip Rydell, Malin Jönsson
I famnen: Janina Rydell

Skribent: Lennart Lorentzen

VÅRA SPONSORER

trestad laser

butlers

citybingo_logo

thn energi

bjorndalens_elektriska

Lidstormsbilsjuntorpstruck

HGB

first hotell kung oscar

 

 

Facebook

Postadress:
Trollhättans AK - Brottning
Granngårdens motion, Lantmannavägen 92
46163 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520496463
Fax: 052037290
E-post: This is a mailto link

Se all info

Facebook