Hoppa till sidans innehåll

DM -11

20 OKT 2011 13:32
Alexander Karlsson, Kazbek Tsitsuev, Mustaffa Tajuldeen, Jimmy Molin Viktoria Karlsson, Ida Calén, Janina Rydell, Philip Rydell
  • Skapad: 20 OKT 2011 13:32

TAK tjejer tog lagpris

Under lördagen arangerades DM av Dalsjöfors Brottarklubb. Båda stilarna Fristil samt Grekisk-Romersk var aktuella för killarna, för tjejerna var det endast Fristil som gälde.
Ingen av brottarna åkte hem utan medalj.
Alexander Karlsson i 38 kg ung tog hem guldet i båda stilarna efetr att ha presterat bra brottning med fina kastinslag i. Viktoria Karlsson Kvinna ungdom vann även hon guld efter att ha dominerat i sin viktklass 49 kg.
Ida Calén Kvinna ungdom 56 kg vann även hon guld, efter att att ha besegrat sin motståndare på fall i första perioden.
TAK kom även hem med två silvermedaljörer, Janina Rydell Kvinna ungdom 35 kg samt Philip Rydell 42 kg ungdom. Janina som vägde något lätt i sin viktklass fick se sig besegrad i finalen av Boråstjejen Ida Eklund. Philip tog silver i båda stilarna där han i båda finalerna stod mot svårbesegrade Rickard Persson Kinna AK. Tjejerna lyckades att ta hem bästa lagpris.

TAK´s Seniorer på DM.
TAK var i helgen och tävlade i Distriktmästerskapet som arrangerades av Dalsjöfors Brottarklubb. Klubben hade 3 representanter med sig, samtliga invägda i senior klassen 76 kg Fristil, en av dem i även i Grekisk- Romersk stil. Oturen var också att alla tre hamnade i samma pool, så det blev i början av tävlingen mer som ett KM då de fick möta varandra.

Mest lyckosammast i sin brottning var blott 17 årige Kazbek Tsitsuev, som fick möta klubbkompisen Mustaffa Tajuldeen i första matchen. Det blev 3 tuffa perioder i denna match, men där då Kazbek drog det längsta strået till slut. Kazbek stod sedan mot ännu en klubbkompis rutinerade Jimmy Molin som återvänt till sin moderklubb efter flera års brottande i andra klubbar både i Sverige men också i Norge. Även denna match blev en tuff batalj där TAK killarna stred mot varandra i 3 perioder, men där Kazbek till slut vann. Kazbek var då klar för final. Jimmy och Mustaffa gjorde sedan upp om vem som till slut skulle få brottas om bronspengen. Denna match vann Jimmy på fall i andra perioden.

Jimmy ställdes då i matchen om bronset på mattan för att slåss om bronset, detta mot Törebodas muskelstarka Henric Sirén. Denna match pågick även denna i 3 perioder, men i slutet av 3 perioden hoppar Jimmys redan skadade knä något ur led. Detta gjorde att han dels blev 4 i sin klass men också fick ställa in den Grekiska Romerska tävlingen som var i anslutning till Fristilstävlingen.
I finalen blev Kazbek besegrad mot den miriterade brottaren Josef Sundberg Lidköping. Silver till Kazbek, en fullständig godkänd insatts av Kazbek som alltså fortfarande bara är ungdom.
I slutet av November månad drar killarna plus några till som tyvärr inte kunde vara med i helgen iväg till Kumla för att brottas SM i ålderskategorierna Ungdom Junior och Senior då i den fria stilen. Helgens tävling var en bra genomkörare inför denna uppgift.
Skribent: Lennart Lorentzen

VÅRA SPONSORER

trestad laser

butlers

citybingo_logo

thn energi

bjorndalens_elektriska

Lidstormsbilsjuntorpstruck

HGB

first hotell kung oscar

 

 

Facebook

Postadress:
Trollhättans AK - Brottning
Granngårdens motion, Lantmannavägen 92
46163 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520496463
Fax: 052037290
E-post: This is a mailto link

Se all info

Facebook