Hoppa till sidans innehåll

Kolbotn Cup -11

22 NOV 2011 15:23
Brottare ifrån Kolbotn Cup 2011 Från vä Emma Tåqvist, Philip Rydell, Moa Tåqvist, Viktoria Karlsson och Alexander karlsson.
  • Skapad: 22 NOV 2011 15:23

Oslo:
Kolbotn Cup

TAK har i helgen även vart i Norge och tävlat i de stora smmanhangen. 5 brottare åkte på fredagseftermiddagen iväg till Oslo för att senare under kvällen väga in sig i den stora tävlingen Kolbotn Cup som har FILA status. Brottare kommer från hela Nordeuropa och USA. De fem brottarna var Emma Tåvist i 38 kg, Moa Tåqvist 44 kg, Victoria Karlsson 49 kg, Alexander Karlsson i killklassen 38 kg och Philip Rydell 42 kg.
Resultatmässigt gick det bäst för Emma Tåqvist som gick till final genom att vinna sina 5 första matcher. Emma gick från klarhet till klarhet i sina matcher. Även i finalen visade hon att hon är att räkna me i framtiden då hon gick och vann finalen. Med detta resultat r Emma den förste TAK brottaren som vunnit denna meriterande tävling.

Viktoria vann sin första match men förlorade sedan mot Norges landslags tjej, hon blev därmed klar för kampen om bronspengen. Här gick Viktoria och vann bronspengen, mycket glädjande.
Moa hade det tufft in sin viktklass då lottningen var emot henne, hon stod bland annat i andra matchen öga mot öga med tyskan som imponerade genom tävlingen. Moa är något ung i sin ålderklass och hade även detta emot sig då hon kan möta andra tjejer som är 2 år äldre.
Alexander inledde sin tävling på ett imponerade sätt då han slog hemmabrttaren från Kolbotn Daniel Rustik han hade sedan belgaren och tysken kvar att möta i sin pool. Trollhättebrottaren gjorde två bra matcer till i poolen, men en av dem räckte det inte hela vägen då han fick se sig besegrad av tysken. Matchen blev en stenhård fajt, där Alexander förlorade första perioden vann den andra och ledde i tredje med 1-0 när det var 10 sekunder kvar. Då lyckas tysken knipa en poäng. Finalplatsen var där förlorad för Alexander. Det återstod att kämpa om bronset för Trollhättesonen. Denna match vann han och Alexander fick ytterligare en medalj i prisskåpet.
Philip fick en tuff start med lottningen då han ställdes mot hemma brottaren Sebastian Auk korad till Nordisk mästare i denna vikt. I andra matchen repade Pilip mod och gick upp mot motståndaren Linus Aldén Norrköping. denna har Philip förlorat mot de två sista gångerna de har mötts. Men inte denna gång, Philip är en "livbrottare" och i denna match kom livtagen i form av "krysstag och slängkryss". Philip vann över Linus och var nöjd över detta han stod sen mot västeråskillen Robin Villnius som är duktig på sin sport. här vann Robin över Philip. Men Västeråskillen fick inte göra det utan att bjuda till, då Philip ledde båda perioderna men tappade ledningen i slutet av dessa. Philip var då klar för fajten om att bli 5:a eller 6:a. Denna förlorade tyvärr Philip då han inte var den som slog krysstag först i en tät situation.
Skribent: Lennart Lorentzen

VÅRA SPONSORER

trestad laser

butlers

citybingo_logo

thn energi

bjorndalens_elektriska

Lidstormsbilsjuntorpstruck

HGB

first hotell kung oscar

 

 

Facebook

Postadress:
Trollhättans AK - Brottning
Granngårdens motion, Lantmannavägen 92
46163 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520496463
Fax: 052037290
E-post: This is a mailto link

Se all info

Facebook