Hoppa till sidans innehåll

Billingecupen -12

10 JAN 2012 11:43
Philip Rydell, Moa Tåqvist, Alexander Karlsson, Malin Jönsson, Emma Tåqvist, Nicklas Malmberg, Jasmine Tegelberg och Janina Rydell.
  • Skapad: 10 JAN 2012 11:43

Imponerande insatts av Trollhättans AK`s brottare, samtliga gjorde upp om guldet.
 
Trollhättans AK hade i helgen brottare på tävlingsammanhang i Skövde. Tävlingen heter Billingecupen och är tradisionell så här i början av året.
De brottare som representerade TAK var Jasmine Tegelberg 29 kg flickor yngre, Janina Rydell 34 kg flickor äldre, Emma Tåqvist 44 kg flickor äldre, Moa Tåqvist oh Malin Jönsson i 48 kg flickor äldre , Nicklas Malmberg 47 kg knatte, Alexander Karlsson 38 kg pojk och Philip Rydell 47 kg pojk.
Samtliga brottare stod till sist i sina respektive viktklasser som finalister och fick därmed brottas om guldpokalen. 3 av ovannämnda brottare lyckades med detta, det var Moa Tåqvist, Alexander Karlsson och Philip Rydell som till slut fick ställa sig högst upp på pallen medan resterande av klubblaget fick nöja sig med att stå på det näst högsta steget. En silver medaljör som ska nämnas är Emma Tåqvist som mycket väl kan väga in i klassen 37 kg men valde att gå upp i 40 kg för att få bättre motstånd. Här fanns det bara Emma som var anmäld så hon fick kliva upp ytterligare en viktklass då till 44 kg. Att bli silver medaljör i en klass där motståndaren väger 7 kg mer, är en stark bedrift i dessa viktklasser. Samtliga brottarna ska ha en eloge då de visar att TAK är en klubb att räkna med, då klubben kom på andra plats i kampen om "bästa klubb".
I sammanhanget ska nämnas att TAK även i helgen har haft ungdomsbrottare på landslagsläger, de som i sådana sammanhang har fått visa upp sina färdigheter är Viktoria Karlsson, Gabriel Desimons och Kazbek Tsitsuiev.

ALEXAN~1
Alexander Karlsson i röd trikå lyfter ett omvänt livtag på sin motståndare ifrån Falköping.
Skribent: Lennart Lorentzen

VÅRA SPONSORER

trestad laser

butlers

citybingo_logo

thn energi

bjorndalens_elektriska

Lidstormsbilsjuntorpstruck

HGB

first hotell kung oscar

 

 

Facebook

Postadress:
Trollhättans AK - Brottning
Granngårdens motion, Lantmannavägen 92
46163 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520496463
Fax: 052037290
E-post: This is a mailto link

Se all info

Facebook