Hoppa till sidans innehåll

Knalleträffen -12

30 JAN 2012 11:51
Alexander Karlsson, Jasmine Tegelberg, Ida Calén, Viktoria Karlsson, Philip Rydell, Janina Rydell, Moa Tåqvist och Emma Tåqvist
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:09

TAK´s samtliga brottare på pallen

 

TAK var i Lördags med i Knalleträffen. En tävling som rankas som den största endagstävling som arrangeras i Sverige.
Samtliga brottare ifrån Trollhättan knep en palasering i sin respektive viktklass. Detta resulterade i att TAK fick med sig ett lagpris hem, som var riktat mot ålderkategorin Flickor äldre. Här gick Moa Tåqvist och vann sin viktklass 48 kg på ett övertygande sätt och hon använder sig av sitt "vänster nacksving" som sällan misslyckas. Syster Emma Tåqvist blev tvåa i sin viktklass som är 40 kg, Emma förlorade finalen mot Sverigebäste Emma Sundberg Skara i finalen. Trollhättebrottaren gick en hård och jämn match när hon till slut fick se sig besegrad i slutet av andra perioden. Janina Rydell i 34 kg blev trea efter att ha fått slita hårt i sina matcher. Sista matchen blev en tuff batalj på tre perioder, matchens vinnare skulle ta hem silvret. Janina vann första perioden, förlorade andra och fick se sig besegrad även i tredje med endast en poäng som mellanskillnad.
I Flickor yngre hade TAK med Jasmine Tegelberg i 29 kg klassen. Jasmnine gjrde bra ifrån sig på mattan och var snabb i hennes attacker detta resulterade i att Jasmine fick till slut stå överst på pallen och ta emot guldmedaljen. Hon blev då presenterad som en Tegelbergare vars far och farfar varit framgångsrika på brottarmattan.

Pojkbrottarna i TAK representerades av Philip Rydell i 47 kg och Alexander Karlsson i 42 kg. Båda killarna blev trea i sina viktklasser.
Alexander Karlsson som i normala fall går i 38 kg valde att under tävlingen gå upp en viktklass för att få hårdare motstånd, så att han matchar sig bättre inför kommande SM i april. I poolfinalen förlorade Alexander med en poängs mellanskillnad, något som han inte riktigt gillade. Alexander tog ändå nya tag och gick sedan och vann matchen om tredje priset.
Philip Rydell valde att ställa upp i tävlingen trotts en skadad stortå. Med haltande steg gick han in på mattan inför varje match och lyckades vinna alla matcher fram till poolfinalen. Här åkte han efter bara några sekunder på en flygande mara som resulterade i att Philip hamnade i fallhotande läge. Philip låg i "brygga" under hela perioden och vägrade förlora på fall. det var en mörbultad Philip som gick ill pausvila. Andra perioden blev en tuffare strid. Där det några sekunder från slutet står 3-3 till Philips fördel, fastnar Philip i ännu en flygande mara och förlorar därmed matchen. Philip fick nu ladda om och rikta in sig på bronspengen något han lyckades bra med då han vann denna match på fall.
De äldsta tjejerna i Kvinna Ungdom tog sig även dem upp på pallen. Viktoria Karlsson i 49 kg är en klass för sig när hon går upp på mattan. Med sin tuffa hårda stil vinner Viktoria sina matcher på ett övertygande sätt. Hon brottas på ett sätt som gör att det slukar energi av motståndaren. "ON" knappen är hela tiden på, detta gör att motståndaren aldrig får möjlighet att hämta sig i en situation. Viktoria gick från klarhet till klarhet i sina matcher och vann samtliga sina matcher med guld som resultat.
TAK andra tjej i Kvinna ungdom heter Ida Calén. Ida brottades i 56 kg klassen. Första matchen blev tuff för Ida då hon stod mot landslagstjejen Stine Mared Borås BK. I andra matchen vann Ida efter en hård tre periodersmatch. I matchen om tredje plaseringen blev det ett derby mellan Ida och Vänersborgsbrottaren Fanny Wilsson. Här började matchen jämnt, vid en av Fannys attacker lyckades Ida kontra och bryta in en "halvnelson" som resulterade i fallvinst. Ida blev därmed plaserad på hedrande bronsplats.
Skribent: Lennart Lorentzen

VÅRA SPONSORER

trestad laser

butlers

citybingo_logo

thn energi

bjorndalens_elektriska

Lidstormsbilsjuntorpstruck

HGB

first hotell kung oscar

 

 

Facebook

Postadress:
Trollhättans AK - Brottning
Granngårdens motion, Lantmannavägen 92
46163 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520496463
Fax: 052037290
E-post: This is a mailto link

Se all info

Facebook