Hoppa till sidans innehåll

Kraftcupen -12

01 APR 2012 16:23
TAK brottare som tog hem lagpriset på KraftCupen 2012. Med på bilden är också tränarna som under dagen ”peppade” gänget till framgång. Saknas på bilden gör Alexander Karlsson.
  • Skapad: 01 APR 2012 16:23

KraftCupen blev en brottningsfest

Trollhättans AK arrangerade i lördags en nystart av Kraftcupen  som under 80 och 90 talet var en stor fristilstävling i Sverige. Första upplagan var för killar i brottningsstilen grekisk romersk stil och för tjejer fristil och genomfördes i Arena Älvhögsborg. TAK brottare som var 12 till antalet resulterade i 10 medaljer.  Detta gjorde att TAK korades till tävlingens bästa klubb och fick ta emot vandringspriset.
 

Jasmine Tegelberg var för dagen TAK lättaste brottare då i 29 kg flickor yngre. Här vann Jasmine samtliga sina matcher och blev sedermera guldmedaljör i sin viktklass. Det är roligt att se Jasmine utveckling under det senaste halvåret då hon bjuder på en utvecklad fristilsbrottning, ett grepp som hon speciellt tränat in bra är ”ryska skruven” som ofta blir vinstkonceptet.

 

Emma Tåqvist är en Trollhättetjej som man skall hålla ett extra öga på i framtiden, Emma var anmäld i 40 kg flickor äldre, hon fick gå uppe en viktklass till 44 kg då hon stod ensam i viktklassen efter invägning. Så med sina blott 38 kg fick hon tampas mot motståndare som vägde 6 kg mer. Ändå bjuder Emma upp till hårda fajter där hon vinner två matcher på fall och står därmed i final mot Wilma Olausson ifrån Lidköping. I denna match började Emma lika tufft som vanligt men en bit in i första perioden fastnade hon i en ”Halvnelson”, och förlorade då finalen men vann silvret. Vilket man får se som en fullgod insatts av Emma.

 

Malin Jönsson som i vanliga fall brottas i 48 kg flickor äldre fick även hon tampas mot brottare som befann sig en viktklass tyngre, då i 52 kg. Här gick Malin till final som visade sig bli en hård uppgörelse, men där Malin till slut stod som segrare efter att ha vunnit på poäng 3-1  2-2. Malin tog i den sista perioden den sista poängen och därmed fick Malin äran att ställa sig högst upp på prispallen och ta emot guldmedaljen.

 

Viktoria Karlsson som även hon tävlar i en lägre viktklass än den hon i helgen ställde upp i. Kvinna ungdom 56 kg  fick hon kliva upp i och gjorde detta på ett övertygande sätt då hon besegrade samtliga sina motståndare på fall i första perioden, detta resulterade att även Viktoria stolt kunde ställa sig på prispallen som etta. Viktoria är en tuff brottare att möta då hennes brottningsstil är både hård, intensiv samt teknisk.

 

Ida Calén och Sofia Nordén heter tjejerna i TAK trikå som fick göra upp om guldpengen i Kvinna ungdom 65 kg. Här kan man påstå att de möttes på lika villkor då Ida idag befinner sig i ålderkategorin Kvinna ungdom men väger endast 60 kg och Sofia som är yngre och brottas i valiga fall i kategorin flickor äldre men väger 65 kg. Här blev det en tät första period då båda känner varandra då de ”sparrar” ihop. Men då Ida misslyckades med ett dyk på benen kunde Sofia kontra och få Ida i fallhotande läge och vinna matchen på fall, guld till Sofia och silver till Ida.

 

Patrik Jönsson och Fredrik Jönsson är bröderna som under helgen brottades i 38 kg klassen i ålderkategorin Pojk. Båda började tävlingen men vinst och en förlust, Patrik som befann sig i en av poolerna som visade sig tuffast förlorade tyvärr ännu en match och fick därmed se sig som femma i tävlingen. Fredrik som lyckades ta sig till pool final i andra poolen fick till slut göra upp om bronset i viktklassen. Där han vann matchen om bronset, i en tuff och tät match som gick till en avgörande i 3:e period som slutade med poängen 4-5 favör Fredrik.

 

Nicklas Malmberg knatte 47 kg fick en tuff lottning då han stod mot senare korade 1:an och 2:an i viktklassen. Efter detta repade Nicklas motivation och vann sina återstående matcher på fall. Nicklas blev därmed 3:a i viktklassen, en bra insatts av Nicklas då han besegrade Falköpingsbrottaren som han tidigare aldrig har vunnit mot.

 

Alexander Karlsson heter TAK brottaren som under tävlingen hade den tuffaste uppgiften av dem alla. Skulle nog vilja säga tuffaste uppgiften av alla på hela tävlingen. Alexander med sina blott 39 kg på vågen på lördagsmorgonen och med en inställning av att tävla i 42 kg,  fick efter invägning  ta ställning i att gå upp ytterliggare en viktklass till 47 kg då ingen av de som var anmälda i 42 kg klarade vikten. En tuff uppgift för Alexander att möta 8 kg tyngre brottare. Och inte hade han heller tur med lottningen då han i första matchen fick stå mot David Svensson Lidköping AS senare tvåa i viktklassen. Här vinner Alexander första perioden förlorar andra och leder 3:e perioden när 2 sekunder återstår av matchen då Alexander efter hårt motstånd inte lyckas hålla emot en arm och huvud rullning. I andra matchen förlorade Alexander på fall lite snöplig då han även här fastnade i en arm och huvudkoppling. Alexander skall ha en eloge för gott kämpande i tyngre viktklass.

 

Philip Rydell även han tävlande i 47 kg klassen då i den andra poolen, här övertygade Philip och vann på fallsegrar poolen igenom. Väl i final stod han mot vad klubbkompisen Alexander stod mot i sin första match David Svensson Lidköpings AS. Laddad upp till tänderna gick Philip in i finalen och utförde en teknisk bra brottning. Philip är en krysstagsbrottare och vill komma in motståndaren på livet. För att sedan ge sig iväg bakåt i krysstag. Detta fick publiken i Arena Älvhögsborg uppleva. Philip vann första perioden med poängen 6-0 och andra perioden med 8-2. Han var därmed en stolt och lycklig guldmedaljör.

 

Joel Nordblom är TAK tyngste brottare i viktklassen 120 kg, här ställdes Joel mot Uddevallamotstånd i första matchen. Han övertygade hela matchen igenom, och bjöd publiken på fina bakåtkast i form av krysstag. Joel vann matchen och stod därmed i final mot brottaren från Örgryte IS. Här var Joel lite väl vågad i början av matchen då han försökte sig på en ”Lindéna”. Ett grepp som innbär att man även här ger sig iväg bakåt med motståndarens armar fastlåsta. ÖIS brottaren kontrade tyvärr på Joels greppförsök så att Trollhättebrottaren hamnade i fall hotande läge, och förlorade senare matchen efter att Joel fick stå i ”brygga” i en halv minut.

 

Samtliga brottare ska ha ett stort omfång med beröm efter att genomfört tävlingen på ett utom ordentligt sätt. TAK `s Olboys som består av äldre brottare som lagt brottartrikån på hyllan sen en tid tillbaka figurerade under tävlingen som jury för att ta fram tävlingen bästa brottare samt tävlingens bästa hemmabrottare. Till tävlingens bästa brottare korades Vänersborgs Ludvig Sahlbom 29 kg och till bästa hemma brottare korades TAK brottaren Philip Rydell 47 kg.

 

Skribent: Lennart Lorentzen

VÅRA SPONSORER

trestad laser

butlers

citybingo_logo

thn energi

bjorndalens_elektriska

Lidstormsbilsjuntorpstruck

HGB

first hotell kung oscar

 

 

Facebook

Postadress:
Trollhättans AK - Brottning
Granngårdens motion, Lantmannavägen 92
46163 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520496463
Fax: 052037290
E-post: This is a mailto link

Se all info

Facebook