Hoppa till sidans innehåll
Västkustträffen 12

Västkustträffen

25 NOV 2012 20:31
Trollhättans AK ställde upp i Västkustträffen som Falkenbegrs Brottarklubb arrangerar årligen. Brottare/Klubbar från hela södra Sverige var med i startfältet 140 invägda brottare sammanlagt. Trollhättans AK var representerade av Saga Sörö och Jasmine Tegelberg i 32 kg flickor yngre Janina Rydell 37 kg flickor äldre Niklas Malmberg i 47 kg knatte och Philip Rydell i 53 kg pojk.
  • Skapad: 25 NOV 2012 20:31Saga Sörö och Jasmine Tegelberg som befann sig i samma vikt hamnade vid lottningen i två separata pooler. Detta gjorde att de slapp möta varandra i poolomgångarna. Saga inlede tävlingen med att gå segrande ur de två första matcherna, båda mot två Falkenbergsbrottare. I poolfinalen stod hon mot den senare tvåan i klassen My Kjellberg Helsingborgs Wrestling Team. Saga var därmed klar om att brottas om bronset. I den andra poolen pågick samtidigt en strid om finalplatserna, Jasmine vann
första matchen, förlorade den andra matchen för att sedan strida om att få brottas om bronset, detta genom att brottas om andra eller tredje placering i poolen. Detta blev en blodtryckshöjande match för åskådarna. Motståndet var från BK Ore Vinslöv och heter Minna Magnusson. Vinslövstjejen vann första perioeden, men i periodvilan mellan första och andra perioden repade Jasmine kraft och gick in och vann andra perioden på poäng samt tredje på samma vis. Detta resulterade i att vi hade två Trollhättetjejer mot varandra som skulle brottas om bronset. I denna match besegrar Jasmine Saga med poängen 3-0 3-1. Brons till Jasmine och en hedrande 4:e placering till Saga.
 
Janina Rydell i 37 kg flickor äldre hade två BK Ore tjejer från Vinslöv att tampas emot. Förste matchen ställdes hon mot den som mest meriterad av dem Lill Magnusson. En brottare som Janina tidigare haft stora svårigheter att besegra. Men man kunde tydligt se att Janina under det senaste året tagit in på sin motståndare. Detta skulle till att bli en rafflande batalj om att vinna finalplats. Janina vann övertygande med poängen 6-0 i första perioden, för att sedan fastna i den andra brottarens stil i andra och tredje. I andra perioden leder motståndaren med 3-0 då Janina hämtade in underläget så att ställningen blev 3-3. I slutet av perioden tog BK Ore tjejen ännu en poäng så att det blev 4-3 fördel till Vinslövstjejen. I tredje fastnade Janina i fallhotande läge och kunde inte ta sig loss från greppet. Hon fick nu sikta in sig på matchen om silvret. Detta genom att ställa sig mot Ella Söderqvist från Vinslöv. här vann Janina genom om att lyckas komma i överläge i parterr och därifrån bryta in fallhotande grepp. Fallseger i första perioden resulterade detta i. Silver till Janina Rydell TAK.
 
Niklas Malmberg heter killen som tog TAK´s enda guld under denna tävling. Han fallbesegrade samtliga sina motståndare i viktklassen 47 kg knatte redan i första perioden. Detta gjorde han genom att använda sig av sina höftkast. Höftsving och nacksving stod på reportoaren. En stolt Niklas ställde sig på översta nivån på pallen.
 
Philip Rydell som efter nyår går upp en ålderklass från att vara pojkbrottare till att bli ungdomsbrottare valde denna gång att gå upp en viktklass från pojk 47 kg till pojk 53 kg för att känna på lite större motstånd. Philip gick till final och mötte där Linus Alden IFK Linköping som Philip tidigare besegrat. Nu visade det sig att Linköpingskillen vägde sina 53 kg och Philip sina 48 kg. Detta mellanrum av vikt blev för Philip för svårt att bemästra. Finalen slutade med att Philip besegrades med periodsiffrorna 5-3
5-4.
 
Detta var ett bra tävling med hög standard och ett bra genrep för de två återstående tävlingarna i år, DM i Borås och Glentons Mästarmöte i Broby/Sösdala helgen innan Jul öppehållet.
 

Skribent: Anna Sydhagen

VÅRA SPONSORER

trestad laser

butlers

citybingo_logo

thn energi

bjorndalens_elektriska

Lidstormsbilsjuntorpstruck

HGB

first hotell kung oscar

 

 

Facebook

Postadress:
Trollhättans AK - Brottning
Granngårdens motion, Lantmannavägen 92
46163 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520496463
Fax: 052037290
E-post: This is a mailto link

Se all info

Facebook