Hoppa till sidans innehåll
Foto: Johanna T Öresundsträffen 2013

Öresundsträffen -13

20 OKT 2013 20:40
Årets upplaga av Öresundsträffen 2013 är gjord. Trollhättans AK ställde upp med sex brottare; David Sydhagen Risanen, Jasmine Tegelberg, Emma Tåqvist, Philip Rydell, Malin Jönsson och Olivia Henningsson.
  • Skapad: 20 OKT 2013 20:40


David som var yngst av alla på denna tävling och gick i den lättaste vikten 24 kg kämpade väl på sin första tvådagarstävling. David som inte fyllt sju år än fick möta två tuffa motståndare som var både äldre och mer erfarna brottare, Davids mål var att ej ge upp och det fullföljde han helt och tog även poäng på sina motståndare.

Jasmine Fä 37 kg, hade en riktigt tuff helg, hon brottades väl men det räckte inte hela vägen dit hon ville. I hennes sista match fick hon möta en tyska, Jasmine var en kämpe till de sista men tappade orken. Tyskan vann vikten och Jasmine slutar som fyra.

Emma Tåqvist, Fä 48 kg är först ut på mattan utav klubbens aktiva. Första matchen för Emma blir mot en fransyska, Emma som var taggad till hundra gjorde denna matchen så enkelt man kan göra. Hon kopplar ett bra arm & huvudgrepp och lägger fransyskan på fall innan första perioden är över. Även andra matchen vann Emma på fall i första period. Dag två var en trögstartad dag, Emma förlorade sin tredje och därmed räknas inbördes möten då dem slagit varandra. Denna gång var poängställningen till Emmas fördel så hon fick finalplatsen, där får hon möta fjolårets vinnare i denna tävling Ida Jönsson. Även detta år fick motståndaren Ida med sig guldet hem och Emma är nöjd med silvret efter en bra insats.

Philip Rydell Ungdom 50kg, fick två enklare matcher. Första matchen gick väldigt fort efter ett fint kryss och en lindena som gav en fallvinst. I andra matchen blir Philip lite ivrig i sin brottning. Mitt i ett kast tappar han koppling och hamnar i underläge. När Philip sedan lugnat ner sig så vänder han matchen och lägger sin motståndare på fall. Guld till Philip.


Malin Jönsson Fä 57 kg, var den brottare i klubben som gick flest matcher. Första matchen mötte hon en tyska och den vann hon på ett säkert fall. Sedan blev det tre förluster och de på olika vis som ledde till att domarna fick dömma inbördes möten och det till Malins fördel, Malin brottas om femte-sjätte platsen och vinner den hårresande matchen.

Olivia Henningsson, KvU 60 den tjejvikt som var flest deltagare i, tjugo stycken. Efter Olivias gamla lårskada så såg hon hennes matcher enbart som träning. I Olivias första match startar hon bra med ett lyft i benen på sin motståndare, Olivias styrka räckte inte till och tappar greppet om motståndaren som sedan vände och vann över Olivia.
I andra matchen mötte Olivia landslagstjejen Emma Johansson från BK Ore, Vinslöv. Olivia överraskar i denna match med att få Emma i fallhotande läge i första perioden, Emma lyckas dock ta sig ur greppet och vänder matchen till sin fördel med sin fart. Olivia kämpade väl.
Skribent: Johanna Tåqvist

VÅRA SPONSORER

trestad laser

butlers

citybingo_logo

thn energi

bjorndalens_elektriska

Lidstormsbilsjuntorpstruck

HGB

first hotell kung oscar

 

 

Facebook

Postadress:
Trollhättans AK - Brottning
Granngårdens motion, Lantmannavägen 92
46163 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520496463
Fax: 052037290
E-post: This is a mailto link

Se all info

Facebook