Hoppa till sidans innehåll

USM-Lidköping -14

24 FEB 2014 17:36
Trollhättans AK hade 7 brottare invägda på Ungdoms SM som avgjordes i Lidköping 22-23/2.
  • Skapad: 24 FEB 2014 17:36

HC1D8461

Bronsmedalj till Olivia i USM

olivia_brons_USM

Den trollhättebrottaren som nådde längst var Olivia Henningsson i 60 kg med sin bronsmedalj.

Oliva fick en tuff öppning på tävlingen då hon stod mot skånetjejen Emma Johansson BK Ore där hon förlorade knappt. Efter detta blev jakten på andra platsen i poolen och detta lyckades Olivia med genom idel segrar fortsättningsvis.

I bronsmatchen vann Olivia på fall mot Linnea Renfors Hedemora BK.


 

Klubben hade chans på ännu en bronspeng genom Malin Jönsson som under säsongen blommat ut i sin brottning. Malin gick starkt i poolen. Men i matchen om andra platsen i poolen som hon vann skadade hon sin armbåge så illa så att hon inte kunde genomföra bronsmatchen. Något som upplevdes som en besvikelse givetvis av Malin. Malin slutade därmed på en 4:e plats, som man får anse som klart godkänd , då Malin är av åldern första årsungdom.

 

Philip gick starkt i sin svåra pool i 50 kg klassen. Under hela lördagen och bit in på söndagen stod han endast med idel segrar av fallkategorin. Killarna hade ingen seedning under tävlingen eftersom ingen förbundskapten i grekisk romersk är rekryterad än av SBF. Philip hade oturen att bli inlottad i den tuffaste poolen där de ansedda 1:an 2:an i viktklassen också hamnade. När Philip nådde dessa fick Philip det svårt. Han slutade 3:a i poolen och 5:a totalt.
I samma viktklass var också trollhättebrottaren Alexander Karlsson invägd. Alexander var anmäld i 46 kg där han skulle göra sig mer rättvisa. Efter att strävat efter att nå denna vikt men ej lyckats, valde Alexander att gå upp en viktklass. Något som skiljer mer än vad man tror. Alexander biter ihop och kommer igen. Denna viktklass var stor med hela 17 invägda.

Måns Lindgren som i 63 kg representerade Trollhättan vann alla sina matcher under lördagen. Han fick däremot svårt i sina matcher på söndagen då 2:a matchdagen tenderar att innehålla allt tuffare matcher. En hedrande 7 placering i en vikt som också innehöll 17 brottare från start.

Tjejerna Janina Rydell i 43 kg klassen och Emma Tåqvist i 49 kg som båda ännu inte har blivit Ungdom än. Men som sista års Flickor äldre får man gå upp och pröva på. Det blev en tuff uppgift för tjejerna, med är de stod på sig i matcherna och kämpade väl. Slutresultatet blev att Janina slutade som 5:a och Emma som 9:a.


 

Skribent: Lennart Lorentzen

VÅRA SPONSORER

trestad laser

butlers

citybingo_logo

thn energi

bjorndalens_elektriska

Lidstormsbilsjuntorpstruck

HGB

first hotell kung oscar

 

 

Facebook

Postadress:
Trollhättans AK - Brottning
Granngårdens motion, Lantmannavägen 92
46163 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520496463
Fax: 052037290
E-post: This is a mailto link

Se all info

Facebook