Hoppa till sidans innehåll

TAK-Profiler


Kanske att du känner till någon av våra gamla brottare som tävlade för Trollhättans Atletklubb genom åren eller kanske saknar du någon storhet från klubbens historia?

 

Kalle Hall: Startade sin brottarkarriär 1930 och avslutade den 1964 men Kalle minns man kanske mest som den envise lille flugviktaren och bantningsmästaren. En seg "gubbe" som tränade in i det sista.


bild_saknas

Egon Karlsson: En fristilare från Bohuslän som i TAK-dress erövrade inte mindre än 5 silvermedaljer vid SM. Mest känd kanske han är som en duktig tränare som fostrade många duktiga brottare under sina entusiastiska år i klubben.

 

Egon Karlsson

Bertil Antonsson:  Låt meritlistan tala för sig själv. SOK Meritförteckning

24SM-GULD, 2EM-GULD, 3VM-GULD, 2VM-SILVER, 2OS-SILVER samt Svenska dagbladets guldmedalj 1953. En domare för alla åldrar i 20 år. Alla medaljer och neriter tog han under sina år som en trogen Trollhättebrottare i TAK.

 

bertil antonsson

Bengt Lindblad: En tekniker med anlag för brottningssporten med sina 15 SM-GULD varav 12 i fristil och 3 i Grekisk-Romersk stil. representerade sverige i två OS 1952 samt 1956. Det senaste efter att en insamling skett för att förbundet inte ansåg sig ha råd med hans resa.

SOK Meritförteckning

 

WR+Lindblad_Bengt

Bertil Sundin: flugviktaren som efter en uttagningsmatch i sverige fick förbundets godkännande att åka till EM. Där brottades han 5 matcher och besegrade samtliga motståndare och guldet var hans.


bertil_sundin

Tore Nilsson:   Namnet Tore Nilsson är nog i många öron förknippat med Trollhättans Atletklubb numera. En trogen "Trollhättepappa" i brottarlokalen är mer ett faktum än skrock. Han har fostrat många bra brottare genom sina trogna ledarår i klubben. En stor profil i en liten kropp.


Tore

Nils "Krigarn" Hallqvist:  Tungviktsreserven som efter sin aktiva karriär blev en ikon och förebild för TAK:s OLD BOYSGÄNG med sin härliga humor gjorde OLD BOYS träningarna till den största gruppen under ett par år.


Nils

Bengt Antonsson: Lillpojken som fick vikariera för storebror Bertil vid fyrstad och visade sin fina teknik med att vinna sina matcher. Ett Junior SM blev det som främsta merit och en trotjänare i klubben.


bengt antonsson

Hasse Antonsson: Med sina 15 SM-GULD och dubbla juniormästerskap 1953 för klubben samt OS-BRONS för Vänersborg BK och VM-BRONS för Uddevalla IS.SOK Meritförteckning

 

WR+Antonsson_Hans

Nils Andersson: Brandmannen som med sina BSM- och JSM-GULD samt silver på stora SM fick landslagsuppdrag tilldelades stans bäste idrottsman och strömkarlsmedaljen 1957.


bild_saknas

Bengt-Åke Björk: Kanske mer känd som "Pucken" Debutanten som tog för sig. med en bronspeng på junior-SM och Lag SM-GULD 1964 som främsta meriter. Även han en landslagsman från klubben.


bild_saknas

Jan Karlsson: "Janne Medalj" Har en meritlista som kan göra denna sidan lång. 28SM-GULD med 19 raka fristils SM i rad. Med det var en given landslagsplats hans.Mûnchen OS 1972 blev Janne dubbel medaljör med ett silver och ett brons, ett i vardera stil. Fyra år senare fick han äran att vara sveriges Fanbärare på inmarschen till Os i montreal. 5 VM starter med silver och brons. EM blev det 11 stycken starter med olika valör på medaljen. Detta gav honom smeknamnet "Janne Medalj". Efter sin aktiva blev han klubben tränare och ledare och även förbundskapten för Svenska landslaget. SOK Meritförteckning

 

jan_karlsson_brottning

Leo Stridh: Stark som en björn och med sin lite egna inställning slog denne bondpojk vem som helst så som världsmästare från turkiet som från Sovjet. Även Leo har fått dra på sig landslagstrikån och representerat Sveriges färger vid ett par landskamper. Ett SM-GULD blev det också på meritlistan.


Leo Stridh

Klaus König: Denna lille Västtyske brottare som blev en Trollhättebrottare under 60-talet har med sina 3SM-GULD och 2Lag SM-GULD som meriter numera bytt brottning mot sin etablerade försäljning av akvariefiskar.


Claus2

Tord "Dobben" Andersson: En nacksvingsspecialist med USM-GULD, SM-GULD samt LagSM-GULD på meritlistan. Landslagstrikån fick även "Dobben" tävla i.


bild_saknas

Kalle Tegelberg: En flugviktare från Finland med Meriter från både finska- som svenska landslaget. Har lämnat vidare brottargenerna till sonen Mika som ni kan läsa om längre ner.


kalle tegelberg

Ingemar Söder: Trollhättans mäste ungdomsmästare genom tiderna med sina 5 USM-GULD på meritlistan. Många andra fina utmärkelser fick Ingemar ta emot innan hans karriär tyvärr fick avslutas i förtid pga. skada.


Ingmar Söder

Torbjörn Andersson: Den förste ungdomsmästern för TAK med både USM-GULD i fristil som Grekisk-Romersk stil. Två JSM-GULD hanns också med. 1977 hade det lika gärna kunnat vara Två bröder andersson som varit på VM i Göteborg och inte bara lillebror Frank.


torbjorn andersson

Frank Andersson: Mycket kan sägas om denne frank men hans meritlista kan tala för sig själv när det gäller brottningsmeriter. Men det började knackigt för denne välmeriterade brottare med mycket förluster och var mer eller mindre lite av en strykpojk. Med USM-GULD, JSM-GULD, JVM-GULD, SM-GULD, 4EM-GULD, 3VM-GULD i bagaget har han bevisat att han var en brottare bland dom bästa till slut. 2016 vann Frank Århundradets idrottare i Trollhättan SOK Meritförteckning

 

frank_andersson

Eje Marberg: Bergsprängaren från Lilla Edet med den korta stubinen är kanske en passande beskrivning på denne Kronprins till Janne Medalj. Meritlistan har tex. flera SM-titlar samt olika landslagsuppdrag från junior samt senior landslaget.


Eje Marberg

Patrik "Patte" Nilsson: Han är den enda brottaren som representerat TAK i alla viktklasser i lagtävlingssammanhang. Bara detta är en bedrift som numera är i stort sett omöjligt att göra om. Vad mer kan sägas förutom att han är en "Spelevink" med många strängar på sin lyra. 


patte

 

Joakim Stenholm:  Fristilstalangen med en meritlista som tex.en 7:e plats på ett VM. 2 senior SM, 1 lag SM, och 1 JSM. Dessutom ett flertal deltagande på internationella mästerskap så som NM, EM och VM.

 

joakim stenholm

Patrik "Dimpen" DImportzano: Svensk fristilsmästare och dessutom Trollhättans bästa idrottsutövare 1992. Landslagsman med många internationella mästerskap som merit.


PatrikD2011

Fredrik Behrendtz: Tvåfaldig Svensk mästare i Senior samt ett juniormästerskap i både junior som ungdom. Alla mästerskap i fristil där Fredrik var ett mycket starkt kort både fysiskt som tekniskt.


bild_saknas 

Mika Tegelberg: Senaste TAKare att delta på ett VM. 2013 var han med på Veteran-VM i Sarajevo. tidigare har Mika varit en mycket framgångsrik Ungdom-, Junior och Seniorbrottare med många nationella som internationella meriter.


1511164_10151954640199615_1037692421_n

Lennart Lorentzen: Senaste brottaren från TAK att ikläda sveriges landslagstrikå i båda stilarna internationellt. Brottarkarriären tog tyvärr ett abrups slut pga av en skada.


Lennart Lorentzen

Urban Holm: Lilla Edet pöjken som bytte till TAK och blev både fristilsmästare som Grekisk mästare i ungdomsåren. Bytte efter gymnasietiden klubb till ÖIS där han blev Grekare och landslagsman med en hårsmån från att få representera Sverige i internationella mästerskap.


urban holm

Linda Molin: Trollhättans första kvinnliga svenska mästarinna. 


linda molin

 

Saknar du någon TAK-Profil på denna sidan finns det gott om plats för fler.

Det finns inga bilder/dokument att visa.

VÅRA SPONSORER

trestad laser

butlers

citybingo_logo

thn energi

bjorndalens_elektriska

Lidstormsbilsjuntorpstruck

HGB

first hotell kung oscar

 

 

Facebook

Postadress:
Trollhättans AK - Brottning
Granngårdens motion, Lantmannavägen 92
46163 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520496463
Fax: 052037290
E-post: This is a mailto link

Se all info

Facebook