Hoppa till sidans innehåll

Bra laginsats mot Halmstad

14 JAN 2020 23:40
TBF reste söderut för match mot regerande svenska mästarna från Halmstad. Ett revanschsuget Halmstad efter hemmaförlust mot Fyrisfjädern veckan innan. Det blev en 2-4 förlust för TBF, men en klart godkänd laginsats.
  • Skapad: 14 JAN 2020 23:40

TBF fick ställa upp utan skadade Sophia Grundtvig och även utan H-K Vittinghus som är och spelar Indonesia Masters i Jakarta.

Kvällens coach Jens Olsson fick möblera om i laget, och det började med mixed och herrsingel 1. I mixed var det syskonen Lundgaard som denna gången fick ge sig i raka jämna set. På banan bredvid spelade Bryan, eller Yap Khai Quan, sin på förhand svåra singelmatch mot Sverige ettan Felix Burestedt. Bryan började respektlöst och vann första set. Felix kom in i matchen allt mer och tog andra set. Bryan spelade fortsatt bra och tog ledningen med 2-1 i set. Var det en överraskning på gång ?

Felix tog fjärde setet och i början på femte och avgörande set hade Bryan en liten ledning så stämningen och spänningen var hög bland de TBF’are som hade samlats i cafeterian i Innovatumhallen och följde matchen på storbilds TV. Bryan föll, men verkligen med flaggan i topp.

0-2 och uppförsbacke.

När Sophia nu var skadad så spelade Thea Roslin damsingel mot duktiga Irina Andersen. Det blev en Halmstad seger, men Thea gjorde en bra match och nyttig erfarenhet inför framtiden.

Ställningen nu 0-3 när Ludvig Petre Olsson (bilden ovan) klev in i handlingen. En mycket stabil och bra genomförd herrsingel 2, med klara 3-0 i set mot Filip Suwanphingkha, gav nytt hopp och 1-3.

I Sophias frånvaro var det Emelie Borgstedt som fick spela dubbel med Sara Lundgaard. Efter ett darrigt första set så spelade våra tjejer upp sig och gjorde två bra set, men Irina och Elisa Melgaard var för bra. Därmed var Halmstad segern klar, i och med 4-1 ledning inför avslutande herrdubbeln.

Ludvig Petre Olsson och Daniel Lundgaard gjorde en mycket bra dubbelmatch och vann i fem set mot starka Mikkel Mikkelsen och Felix Burestedt, och därmed slutresultatet 2-4.

Coachen Jens Olsson var nöjd med laginsatsen mot ett bra Halmstad. Självklart extra plus till Ludvig Petre Olsson som vann båda sina matcher, dubbeln med Daniel Lundgaard. Även plusbetyg till Bryan för sin starka insats mot Sverige ettan Felix Burestedt.

Nu väntar Swedish Open till helgen för stora delar av laget, och sedan sista ligamatchen i mellanserien då vi åker till Uppsala den 28/1. I och med förlusten mot Halmstad väntar ett kvartsfinalmöte, med hemma och bortamatcher, mot ett av de två främsta lagen i mellanserie B. I och med att Västra Frölunda vann borta mot Umeå ikväll, så anser jag det är helt öppet om de två främsta platserna som ger en kvartsfinalplats. Om man ska ge sig på att tippa så lutar det åt Aura, men sedan är det vidöppet om andra platsen, men varför inte ett Västra Frölunda som spelat många jämna matcher i grundserien, men kanske har marginalerna med sig nu när det ska avgöras. Eller blir det Umeå som tar platsen, eller ett lurigt Täby ?

I slutet av Januari vet vi vilka vi får möta i kvartsfinal, och matcherna spelas preliminärt 4-6 Februari och returen 17 Februari. Återstår alltså att se vilka det blir, och om vi väljer att börja hemma eller borta. Vi håller också tummarna för att Sophia blir kvitt sin skada, och att H-K kan ansluta till truppen.  

Skribent: Jan Borgstedt
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Trollhättans BM - Badminton
Nohabgatan 20
46153 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 052039939
E-post: This is a mailto link

Se all info