Hoppa till sidans innehåll

Tuva och Tobias vann Danish Junior Open

03 JUN 2019 18:31
Åtta spelare från TBF var i helgen i Farum utanför Köpenhamn och spelade Danish Junior Open. Och helgen avslutades med att Tuva Roslin och Tobias Ström fick kliva upp överst på prispallen!
  • Skapad: 03 JUN 2019 18:31

För TBF:s ungdomar var det här ett utmärkt tillfälle att få testa sig mot internationellt motstånd. På plats i Farum var såväl den danska ungdomseliten som spelare från till exempel Tjeckien, Norge, Island, Finland och Sverige.

I U11-klassen gick Tuva och Tobias hela vägen till seger i mixed efter mycket bra spel. I finalen vann de med 21-14, 17-21, 21-14 mot danska paret Nina Rosa Jespersen och Oskar Fisker Christensen från Lyngby.

Tuva tog sig också till final i singel efter att ha gått igenom både poolspel och semifinal utan setförlust. I finalen förlorade hon en svängig match med 20-22 i avgörande set mot Zoe Ruoyi Zhuang, Danmark. Tobias förlorade i sin tur en jämn kvartsfinal i dubbel med 19-21 i avgörande set ihop med en finsk spelare.

Hela TBF-truppen i Farum.

I U15-klassen hade TBF fyra spelare på plats – Thea Roslin, Tom Roslin, Annie Nordberg Saxberg och Daniel Ström. Thea nådde sin största framgång i singel, där hon vann poolen och tog sig till kvartsfinal i E-klassen. Tom blev tvåa i sin singelpool efter två vinster och en förlust, men eftersom bara poolettan gick vidare i den här tävlingen räckte det inte för avancemang.

För Daniel gick det bäst i mixed, där han tillsammans med Elin Ryberg, Racket, tog sig till kvartsfinal i E-klassen efter två vinster mot ett heldanskt och ett danskt/färöiskt par.

Annie spelade M-klass med bra resultat i både singel och mixed. I mixed nådde hon kvartsfinal tillsammans med Leo Fager, Halmstad, efter vinster mot ett danskt och ett isländskt par. I singeln blev Annie pooltvåa efter vinst i två av tre matcher.

I U17/U19 spelade Alexander Strandberg och Toste Isaksson M-klass. I dubbeln gjorde de en bra insats som tog sig vidare till åttondelen, där de föll i en tresetare mot ett danskt par. Alex gjorde även en bra singelturnering, med andraplats i poolen efter två vinster av tre. Toste föll knappt i sina singlar mot en tjeckisk och en dansk spelare.

Fotnot: E-klass är den högsta klassen, medan M-klass är den näst högsta.

Farum Arena var huvudarena för den stora tävlingen.

Skribent: Magnus Nordberg
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Trollhättans BM - Badminton
Nohabgatan 20
46153 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 052039939
E-post: This is a mailto link

Se all info